ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και τα μεγάλα διλήμματα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σας έγραψα ξανά για το θετικό αλλά πρωτοφανές κλίμα συναίνεσης και συναδέλφωσης που επικράτησε στο Εθνικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης. «Οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν όλοι θετικοί, ευγενικοί και υπομονετικοί» μου ανέφερε πηγή μου που γνωρίζει. Ομοίως και ο Νίκαρος, σύμφωνα με την πηγή μου, «υπήρξε αρκούντως συναινετικός, ανεκτικός και αναλυτικός».

Η συμπεριφορά του Νίκαρου ήταν τόσο θετική, όπως ακούω, που πολιτικός αρχηγός που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού δήλωσε σε φιλικό του πρόσωπο ότι «μετά από καιρό αναγνώρισα ξανά τον παλιό, καλό Αναστασιάδη, διαβασμένο, ψύχραιμο, ηγετικό». Μια στάση που εκτίμησαν και οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες που αποχώρησαν από το Προεδρικό με θετικές προσλαμβάνουσες.

Φαίνεται πως ο Νίκαρος πόνταρε στο σωστό όνομα. Και οι τρεις Κωνσταντίνοι τον βγάζουν μέχρι τώρα ασπροπρόσωπο...

«Φαίνεται πως εκτός από τον κόσμο που παρακολούθησε το διάγγελμά του και τρόμαξε με τα μέτρα που αρχικά εξήγγειλε ο Νίκαρος, επανεξετάζοντάς τα σοκαρίστηκε και ο ίδιος σε βαθμό που ανασκεύασε πολύ σύντομα», σχολίασε κάποιος. Ό,τι και να συνέβη, αμέσως μετά το διάγγελμα, που κατά γενική ομολογία απογοήτευσε, ο Νίκαρος έκανε... restart. Και αποφάσεις πήρε, και σωστά τις διαχειρίστηκε. Ενημέρωσε έγκαιρα την πολιτική ηγεσία, αξιοποίησε έγκαιρα αρκετές από τις θέσεις που του εισηγήθηκαν, μίλησε έγκαιρα και με τον Ακιντζί, και έστησε μια όντως δυναμική ομάδα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Η επιτυχία της διαχείρισης και του restart φάνηκε και από την αποδοχή των μέτρων από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Και δεν μιλάμε μόνο για τον Φούλη αλλά και για τον Άντρο και για τον Νικόλα και για όλους τους άλλους που επέδειξαν σπάνια ομοψυχία και ενότητα. Αυτά δηλαδή που για δεκαετίες τους ζητάει ο λαός που τους ψηφίζει...

Κι αυτό θα είναι το μεγάλο θετικό που θα μείνει από την αναμπουμπούλα με τον κορωνοϊό... Στη πρώτη γραμμή κρούσης, εκτός από τον υπ. Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου που μια χαρά σηκώνει το βάρος της γενικής διαχείρισης, μιλώντας με αμεσότητα, χωρίς περιστροφές και με ψυχραιμία που εμπνέει το κοινό, αρκετούς πόντους κερδίζουν και ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης αλλά και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου που διαχειρίζονται το δύσκολο κομμάτι των οικονομικών μέτρων. Φαίνεται πως ο Νίκαρος πόνταρε στο σωστό όνομα. Και οι τρεις Κωνσταντίνοι τον βγάζουν μέχρι τώρα ασπροπρόσωπο...

Πάντως, για τον διοικητή Ηροδότου μόνο θετικά ακούω. Η πρώτη κουβέντα που ακούς μετά το όνομά του είναι «επιτέλους έχουμε διοικητή». Για να μην αναφέρω και τον αθόρυβο και αποτελεσματικό τρόπο που δουλεύει αλλά και τις σχέσεις που έχει καλλιεργήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πηγή μου που γνωρίζει πολλά μου έλεγε τις προάλλες για την αμφίδρομη σχέση που έχει αναπτύξει με τη Λαγκάρντ και την εκτίμηση της οποίας τυγχάνει και από την ίδια αλλά και από άλλους κεντρικούς τραπεζίτες στην Ε.Ε. Ακούω μάλιστα πως είχε και ρόλο και παρέμβαση στα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Λαγκάρντ.

Άντε μετά από αυτό να μην τον υπακούσουν οι τράπεζες. Όσο κι αν μουρμουρούν...

-Δεν είναι τραγικό, μην πω κωμικοτραγικό, τώρα που επιτέλους αποκτήσαμε διοικητή να ετοιμάζεται και νόμος για την... αποψίλωσή του; Μήπως να το δουν λίγο εκεί στη Βουλή που σπεύδουν να του... επιβάλουν όσα δεν τόλμησαν να επιβάλουν της Χρυσταλλούς;

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης εκτός από τα νοσοκομεία, τους χώρους νοσηλείας και τους λειτουργούς της υγείας είναι και ο επαναπατρισμός και η φιλοξενία όσων θα τεθούν σε καραντίνα. Και γίνεται λόγος αρκετές εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες. Ευτυχώς για τον Νίκαρο, οι ξενοδόχοι, παρά το αρχικό τους μούδιασμα, που του προκάλεσε εκνευρισμό, στη συνέχεια άρχισαν να ανταποκρίνονται θετικά. «Επιτέλους άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι μιλάμε για προστασία ανθρώπινων ζωών και ότι πρόκειται τελικά για θέμα φιλοπατρίας» σχολίαζε κάποιος στον Λόφο.

Μετά τις θετικές απαντήσεις των ξενοδόχων τα θέματα καραντίνας σχεδιάζονται στη βάση ενός πιο αξιόπιστου πλάνου. Όχι βεβαίως χωρίς σοβαρά προβλήματα...

Επιπλέον προβλήματα υπάρχουν και στον συντονισμό των αεροσκαφών για τον επαναπατρισμό όσων ξέμειναν στο εξωτερικό αλλά και τη φρούρηση των απείθαρχων. Και γι’ αυτά όμως έχουν ετοιμαστεί πλάνα, τα οποία ας ευχηθούμε να αποδώσουν.

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι ενέπνευσε κάποιους «υποψήφιους» που άρχισαν τα τηλεφωνήματα για τις βουλευτικές; Ναι, αληθεύει! Στα αφτιά μου έφτασαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις φερέλπιδων νέων βουλευτών που μέσα στον κακό χαμό βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στο χέρι και ζητούν ψήφους!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση