ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το σόου Οζερσάι, η νέα αποστολή της Λουτ και τα βασανιστικά ερωτήματα

= ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε έντονη δραστηριότητα για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων των Τούρκων στη Αμμόχωστο επιδίδεται το ΥΠΕΞ αλλά και ο ίδιος ο Healthy, όπως μαθαίνω από τον Λόφο. Το χθεσινό show του Οζερσάι στην κατεχόμενη, περίκλειστη πόλη "δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο" έλεγε χθες στενός συνεργάτης του Healthy, σημειώνοντας πως "η καταγγελία δεν θα γίνει μόνο στη Λουτ την Κυριακή αλλά και στους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο και πολύ σύντομα".

Ο Healthy, όπως ακούω από έγκυρη πηγή μου, στέλνει προς τούτο και ένα σαφέστατο μήνυμα στον Μουσταφά, "από τον οποίο αναμένει κάποιου είδους αντίδραση".

Σύμφωνα με πληροφορίες που αξιολογούνται στον Λόφο και στο ΥΠΕΞ, δεν αποκλείεται να υπάρξει πολύ σύντομα και νέα πρόκληση με την Αμμόχωστο, με μοναδικό στόχο τον τορπιλισμό της νέας προσπάθειας για επανέναρξη του διαλόγου. "Κάποιοι αναμένουν πως ίσως υπάρξει και νέα, προκλητική είσοδος κι άλλων συνεργείων στα Βαρώσια και δημιουργία νέων δεδομένων. Δεν αποκλείεται οι νέες προκλήσεις να γίνουν ακόμα και αρχές της εβδομάδας ή λίγο μετά την τριμερή στον ΟΗΕ για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο στόχο", σύμφωνα με μια πληροφορία. Εξετάζεται όμως, σύμφωνα με όσα μαθαίνω και μια άλλη αναφορά που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η νέα πληροφορία αναφέρει πως "δεν αποκλείεται η νέα πρόκληση να αφορά νέες δράσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ και το θέμα της Αμμοχώστου να αφεθεί για αργότερα, αναλόγως των εξελίξεων" 

Την απάντηση, όπως ακούω, την έχει το Προεδρικό αλλά επιφυλάσσεται να την ανακοινώσει στους Αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα, στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, το ερώτημα που προβάλλει και αναμένει απαντήσεις είναι κατά πόσον θα συναινέσει η πλευρά μας στην έναρξη συνομιλιών ενώ οι τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται στο κόκκινο. Την απάντηση, όπως ακούω, την έχει το Προεδρικό αλλά επιφυλάσσεται να την ανακοινώσει στους Αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα, στο Εθνικό Συμβούλιο.

Η πηγή μου θεωρεί δεδομένο ότι οι προκλήσεις από πλευράς των Τούρκων θα ενταθούν όσο πλησιάζει η ώρα για την τριμερή συνάντηση Αναστασιάδη, Ακιντζί, Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Υπάρχει, απ' όσα μαθαίνω άλλο ένα ερώτημα το οποίο απασχολεί τον Λόφο και "το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί μέχρι αύριο" και αφορά την νέα αποστολή του Γκουτέρες girl στην Κύπρο. Αφορά το κατά πόσον η Λουτ θα προβεί σε κάποιες ανακοινώσεις μετά τις συναντήσεις της με τον Πρόεδρο και τον Ακιντζί ή κατά πόσον "θα ειπωθούν όλα στη Νέα Υόρκη, μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ".

 

Λογαριασμούς και στοιχεία, πολλά στοιχεία, για τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) που μεταφέρθηκαν από το Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα έχει πια στη διάθεσή του ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Ο Γενικός Ελεγκτής παρέλαβε, ύστερα και από τη νέα γνωμάτευση του Κωστάκη, όλα τα στοιχεία που επιθυμούσε από την ΚΕΔΙΠΕΣ και έχει αρχίσει τη μελέτη και την έρευνα που είχε προαναγγείλει και που πολλοί περιμένουν. Το ζητούμενο είναι να διαφανεί κατά πόσον έγιναν χαριστικές αναδιαρθρώσεις σε δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων πριν αυτά μεταφερθούν στην Ελληνική και ποιοι έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις.

Κάποιοι αναμένουν με αγωνία τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις και "κατά πόσον θα μετατρέψει σε σόου και αυτή την έρευνα", σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα βουλευτής. Όπως έλεγε ο εν λόγω βουλευτής, μιλώντας με δημοσιογράφο, "το ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει το συντομότερο το όλο θέμα και να στοιχειοθετηθούν, εάν υπάρχουν, υποθέσεις για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Από σχόλια και γενικόλογες αναφορές χορτάσαμε. Εκείνο που δεν βλέπουμε είναι τις πραγματικές ευθύνες και τους πραγματικούς δράστες να οδηγούνται ενώπιον του δικαστηρίου".

 

 

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X