ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#Pantopolio Για τάβλι στου Αθηαινίτη

Του Επίκουρου

Του Επίκουρου

Πολύ χαρούμενος είναι ο Θωμάς τις τελευταίες μέρες. Ο "συνέταιρός του", όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοι τον Γιώργο Παμπορίδη, είναι στα φόρτε του με το ΓεΣΥ με αποτέλεσμα το μόνιμο τραπεζάκι δίπλα από το ταμείο να σφύζει απο παρασκήνιο, καλεσμένους και φάβα. Όλοι θέλουν να μιλήσουμε με τον βαρύτονο Γιώργο και όλους τους αντιμετωπίζει με το γνωστό του χιούμορ στα όρια της ειρωνείας . Αυτός που δεν εμφανίζεται με τίποτα στο Παντοπωλείο είναι ο Παύλος Φωτιάδης της Γιουνιβέρσαλ. Κάποιος μάλιστα θαμώνας είπε: "Μόλις δούμε τον Παύλο στο Παντοπωλείο να τρώει στο τραπέζι Παμπορίδη, τότε να ξέρετε πως όντως θα έχουμε ΓεΣΥ...". 

Εν δυνάμει ανταγωνισμός του Θωμά θέλει να γίνει το Jamies Oliver. Στο νέο μεσημεριανό μενού εξαφανίστηκαν τα σκόρδα και λίγο έλειψε να βάλουν και λουβί. Ο πολυμήχανος Σάντρος της PHC κάτι θα σκεφτεί και για αυτό, αν και τώρα είναι απασχολημένος με τα σχέδια των εστιατορίων του σε τέσσερα (!) νέα Mall! Επειδη τα τρία είναι στην Λάρνακα, μάλλον θα υλοποιήσει τα σχεδια μόνο στο τέταρτο της Λευκωσίας, του Αθηαινίτη.

Αγνωστο παραμένει αν το Σούπερμαρκετ Αθηαινίτης, (συνωνυμία με τον developer) θα ανοίξει τελικά στο πράσινο mall της Ανθούπολης. Στο τάβλι που παίζει με τους προμηθευτές, ψυθιριζόταν πως θα προχωρούσε με δικό του κτίριο σε παράπλευρη ιδιόκτητη γη... Πάντως το success storyΑθηαινίτης Σούπερμαρκετ παρακολουθούν πολλοί με ενδιαφέρον γιατί όπως λένε "άλλο ένα κατάστημα και αλλο δύο...".

Μένουμε στα Σούπερμαρκετ και αναμένουμε πότε θα ξεκινήσει το Σκλαβενίτης - πρώην Καρφούρ- τις προσφορές 1+1. Τα μήντια περιμένουν πώς και πώς το τηλεφώνημα από τον Μιχάλη Παναγίδη και τα πρώτα mediaplan. Πάντως η στρατηγική επικοινωνίας της Σκλαβενίτης είναι για να διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Ηρθαν, άλλαξαν πινακίδες και έφυγαν! Ούτε ανακοίνωση ποιοι είναι τι θέλουν να κάνουν και πότε θα ξανάρθουν.

Σε μια άλλη παράλληλη μάχη, για τα μάτια της apple, η iSquare επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων με λογότυπο το Μήλο, φαίνεται να "'έκοψε" διανομέα στην Κύπρο. Οι λόγοι άγνωστοι. Η ελληνική εταιρεία πάντως δεν φημίζεται για την οργάνωση και την φροντίδα που δίνει στην αγορά της Κύπρου.

Στα τραπεζικά, ενδιαφέρον είναι να δούμε τις κινήσεις του νέου CEO της Alpha Bankστην Κύπρο. Η τράπεζα ήταν η μοναδική από τις ελληνικές που επέλεξε να διατηρήσει την παρουσία στη χώρα μας, με βάση και τους όρους χρηματοδοτησης των ελληνικών τραπεζών από την Τρόικα στο τελευταίο μνημόνιο. Ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης δεν είναι πολύ παλιός στον τραπεζικό τομέα αφού από πριν την πρόσληψή του στην Apha Bank ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του κολοσσού των καλλυντικών L'oreal στο Παρίσι. Η τοποθέτησή του πάντως στην Κύπρο δείχνει και την στρατηγική της μητρικής στην αγορά, η οποία λογικά θα ακολουθήσει προϊοντική κατεύθυνηση για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες. Ετσι κι αλλιώς στις μεγάλες επιχειρήσεις η τράπεζα "κάηκε" στα NPLs.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40
X