ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:00
 

Άμα υπήρχε κράτος… το κράτος

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν πρόκειται να παραθέσουμε δηλώσεις που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, εκ μέρους των αρμοδίων σχετικά με το υπό ανέγερση γήπεδο της Λεμεσού. Λίγο πολύ έχουμε όλοι καταλάβει ότι ακριβώς αυτές οι τοποθετήσεις γίνονται κυρίως για το θεαθήναι και πολύ απέχουν από την πραγματικότητα.

Χρόνια τώρα, μάλλον δεκαετίες, οι αρμόδιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, καμιά φορά ηθελημένα, καμιά φορά λόγω της ασχετοσύνης τους.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, βγήκε η είδηση που αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων, που ισχυρίζονται ότι λόγω καθυστέρησης των εργασιών, θα πρέπει το κράτος να τους αποζημιώσει με επιπλέον 1,5 εκ ευρώ σε σχέση με τον καθορισμένο μπάτζετ που συμφωνήθηκε.

Άμεση απάντηση από τους αρμόδιους φορείς δεν υπήρξε. Πιθανολογώ ότι ακόμη και αν τοποθετηθούν, δύσκολα θα προσεγγίσουν την ουσία. Να μπουν στην όποια διαμάχη με τους κατασκευαστές, μάλλον δεν θα είναι χρήσιμο για αυτούς, νοουμένου κιόλας ότι διαβεβαίωσαν τον κόσμο πολλάκις ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό.

Στη καλύτερη των περιπτώσεων θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν το ποσό μήπως και χαριστεί τίποτε στο κράτος. Κανείς δεν θ’ αναλάβει τις ευθύνες του, κανείς δεν θα μπει στο στόχαστρο της κριτικής, αφού οι δημόσιες σχέσεις που διατηρούν λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας.

Αυτή ακριβώς η ατιμωρησία που δεκαετίες τώρα απολαμβάνουν, είναι που έφερε το κράτος στη χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Ο κάθε υπεύθυνος, που λειτουργεί εκ μέρους του κράτους, γνωρίζει ενδόμυχα ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον βλάψει. Τις πλείστες φορές ούτε καν θα του ζητηθεί ν’ αναλάβει την ευθύνη ενώ η δημόσια εικόνα του δύσκολα θα τσαλακωθεί.

Σ’ ένα φανταστικό σενάριο, άμα υπήρχε κράτος να εποπτεύει τούτο το κράτος που δημιουργήσαμε από το 60’ και έπειτα, πολλοί εκ των λειτουργών του θα ήταν στα αζήτητα, κάποιοι μάλιστα εσώκλειστοι στις φυλακές.

Στο υπαρκτό σενάριο, απλά ο καθένας εξακολουθεί να λέει ό,τι του κατέβει το μυαλό. Και τα πληρώνει το κράτος… άρα και ο πολίτης που ακόμη κοιμάται ύπνο βαθύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Κανιβαλισμός

Cheznous...

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X