ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Ανύπαρκτο σκάουτινγκ

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Θα το ΄χεις παρατηρήσει. Άμα ασχολείσαι κιόλας, διαφορετικά μάλλον θα σου πέρασε στο ντούκου. Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, εν μέρει αποδεικνύει και τις λιγοστές διασυνδέσεις που διαθέτουν οι ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Με λίγα λόγια την ανεπάρκεια που έχουν σ’ αυτό που λέμε σκάουτινγκ.

Βασισμένες κυρίως σε κάποιους μάνατζερ, που κάποιοι μάλιστα ελέγχουν ομάδες, οι ομάδες διαβαίνουν το μεταγραφικό παζάρι από τους ίδιους δρόμους και κατευθύνσεις. Γι’ αυτό και ακούμε τα ίδια και τα ίδια ονόματα παικτών και τις ίδιες αγορές.

Παλαιότερα ομολογουμένως η πορτογαλική αγορά και ακολούθως η ισπανική διοχέτευαν το μεγαλύτερο ποσοστό παικτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η οικονομική όμως στενότητα που υπάρχει πια σ’ όλες τις ομάδες μας, τις αναγκάζει να απομονωθούν ακόμη περισσότερο.

Οι περισσότερες μάλιστα εξ αυτών, έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κυπριακή αγορά, με παίκτες δηλαδή που έχουν δείξει την αγωνιστική τους αξία την προηγούμενη ή τις περασμένες σεζόν. Απόλλωνας και Ομόνοια, δείχνουν να έχουν μια τέτοια τάση, ενώ και οι υπόλοιποι δεν αγνοούν το υλικό που υπάρχει στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Στον ΑΠΟΕΛ παρατηρείται ένας συνδυασμός των δύο, αφού πέραν των γνωστών παικτών, η παρουσία του Τέτι διευρύνει κάπως τα μεταγραφικά δίχτυα που θα απλώσει η ομάδα. Στην δε Ανόρθωση, ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι αυτός που επικέντρωσε την προσοχή του, στην αγορά της πατρίδας του, Γεωργία, αλλά και σ’ αυτές που γνωρίζει καλά, όπως η κυπριακή και η ελληνική. Όσον αφορά δε την ΑΕΛ, προς το παρόν έχει ολοκληρώσει μια μόνο μεταγραφή και αυτή από την Κύπρο.

Γενικώς, η εξάρτηση των ομάδων από την πραμάτεια των μάνατζερ είναι εμφανής. Χρόνια τώρα, ακόμη και οι μεγάλες ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα δίχτυο σκάουτινγκ που θα ωφελεί την ομάδα ούτως ώστε να αποφύγει τις κακοτοπιές που υπάρχουν στο παζάρι. Και εξ όσων φαίνεται δύσκολα θα καταφέρουν ν’ ανατρέψουν την κατάσταση στο εγγύς μέλλον. Έτσι και αλλιώς, ο εξαρτώμενος από την όποια κατάσταση δύσκολα απαλλάσσεται. Εκτός και αν πραγματικά το θέλει και δουλέψει ανάλογα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X