ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:32
 

Απόκρυψη των γεγονότων

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είχαμε ασχοληθεί κατά το παρελθόν με την απόφαση της Cytavision να μην συμπεριλαμβάνει τις αμφισβητούμενες φάσεις στα στιγμιότυπα των αγώνων με σκοπό όπως επίσης διαμηνύουν επίσημα, την προστασία του αθλήματος και την αποτροπή της όποιας δημόσιας συζήτησης. Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης ως προς το πρώτο σκέλος δεν μοιάζει και πολύ λογικό νοουμένου ότι οι άλλες δύο πλατφόρμες του ποδοσφαιρικού τηλεοπτικού χάρτη, μεταδίδουν όλες τις φάσεις χωρίς ομολογουμένως να προκαλούν και μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο.

Ως προς την ομαλοποίηση της κουβέντας που συνήθως γίνεται μετά τα ματς, μάλλον δεν πολύ- παρακολουθούν τις συζητήσεις μεταξύ φιλάθλων αλλά και παραγόντων γιατί ακριβώς η εν λόγω πολιτική δεν αποτρέπει κανένα μα κανένα από το να διεκδικήσει το δίκαιο της ομάδας του ή την εύνοια των αντιπάλων. Ακριβώς δε, η αφαίρεση των αμφισβητούμενων φάσεων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο χάος ή μπάχαλο, αφού υπολείπεται κανείς το τεκμήριο για να στοιχειοθετήσει το όποιο ουσιώδες ή ανούσιο επιχείρημά του. Ως προς την επιπλέον δικαιολογία που δίνουν σχετικά με το ποιος καθορίζει ποια είναι ή δεν είναι αμφισβητούμενη φάση, η εν λόγω τηλεοπτική πλατφόρμα με τα τόσα χρόνια εμπειρίας της στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όφειλε να διαθέτει το αντικειμενικό κριτήριο. Αν όχι τότε η δημοσιογραφική της ομάδα θα μπορούσε να επιληφθεί του θέματος.

Και μόνο απ’ αυτό έχει καθήκον να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και να επιστρέψει στην μεριά της πραγματικότητας και όχι στην απόκρυψή της.

Επί τούτου θα μπορούσαν να τεθούν κάποια κριτήρια για το ποιες φάσεις αξίζουν ή όχι να περιληφθούν στα στιγμιότυπα. Από την άλλη, δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί από την κουβέντα το γεγονός ότι η ίδια η ΚΟΠ έχει ανάμειξη αφού είναι υπεύθυνη για τις ζωντανές μεταδόσεις. Ακριβώς επί τούτου, μπορεί κανείς εύκολα να κάνει διάφορους συνειρμούς ως προς το ότι η Ομοσπονδία επιθυμεί και μόνο, να προστατεύσει τους διαιτητές ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτούς και γενικότερα με το προϊόν της. Η πλατφόρμα όμως ως δημοσιογραφικός φορέας που είναι μεταδίδοντας ζωντανά γεγονότα με την βοήθεια μεγάλης δημοσιογραφικής ομάδας αντιτίθεται στην θεμελιώδη αρχή του επαγγέλματος, που καθήκον έχει την προβολή των γεγονότων και όχι στην απόκρυψη της πραγματικότητας. Και μόνο απ’ αυτό έχει καθήκον να επαναπροσδιορίσει τη θέση της και να επιστρέψει στην μεριά της πραγματικότητας και όχι στην απόκρυψή της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Ε! Πως να το κάνουμε; Είμαστε «δύσπιστοι» εμείς εδώ στην Κύπρο!! Παρ΄ όλο που τα Κόμματα μας ...»
YIANNOULIS  |  11:09

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Βλέποντας το debate της κακιάς ώρας που είδαμε προ ημερών, δεν βλέπω το λόγο γιατί να εμπιστευτώ τα ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X