ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βοήθεια χριστιανοί...

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

«Μπαρούτι», «πόλεμος», «τοξικό περιβάλλον», ανακοινώσεις, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ, μόνο τα Ηνωμένα Έθνη και οι μεγάλοι παίκτες της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας απουσιάζουν από την κουβέντα που γίνεται γύρω από το κυπριακό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα δε μετά την ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Δεν το έχουμε και πολύ, άμα συνεχιστεί αυτό το σκηνικό, να δεις που ο αγωγός East Med και η έμπνευση του Ερντογάν να σχηματίσει θαλάσσια σύνορα του νου του, θα σχετιστούν με το αν ήταν πέναλτι η φάση στο Ομόνοια- ΑΠΟΕΛ ή πως διαιτήτευσε το Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Νικολάου. Αχταρμάς κανονικός. Πέραν όμως της πλάκας και των υπερβολών, το όλο σκηνικό έτσι όπως έχει στηθεί, μοιάζει να είναι βασισμένο σ’ ένα βάλτο που καμία στερεότητα δεν έχει. Συνεπώς, ανά πάσα στιγμή και με την όποια αφορμή τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Και διαφοροποιούνται όχι δυστυχώς προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά προς την αντίθετη, τη λανθασμένη.

Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, ο υπόκοσμος ζει και βασιλεύει εντός του ποδοσφαίρου

Αρχικά βγήκε ο Απόλλωνας και ζήτησε την κάθοδο των ξένων διαιτητών. Ακολούθησε η ΑΕΛ η οποία ενέπλεξε την ΟΥΕΦΑ και λίγες μέρες μετά η Ομόνοια επικαλέστηκε θεούς και δαίμονες μήπως και επιφέρουν την κάθαρση στο χώρο. Η Ανόρθωση κρατά μια μετριοπαθή στάση, τη λες και «εγωκεντρική», αφού προς το παρόν δεν θίγεται ενώ ο ΑΠΟΕΛ ως ο απόλυτος κυρίαρχος δεν τον νοιάζει ν’ αλλάξουν και πολλά, παρά μόνο η «κάρτα φιλάθλου» από την οποία ομολογουμένως έχει πληγεί. Το δυσάρεστο σ’ αυτή τη χάβρα που ζούμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η απουσία της Πολιτείας. Ακριβώς η χάβρα δημιουργήθηκε γιατί δεν υπάρχει εποπτεία και δυστυχώς ούτε η θέληση για να ταξινομηθούν τα δεδομένα. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει, ο υπόκοσμος ζει και βασιλεύει εντός του ποδοσφαίρου, οι παράνομες πράξεις ολοένα και αυξάνονται και το μόνο που ακούμε από τους αρμόδιους είναι η επιτυχία όπως την εκλαμβάνουν της κάρτας οπαδούς.

Η οποία επιτυχία δεν μπορεί να λογίζεται ως έτσι, αφού τα γήπεδα ως επί το πλείστον παραμένουν άδεια. Άμα η ίδια η Πολιτεία δεν αποφασίσει να βάλει μια τάξη σ’ όλα αυτά που γίνονται, κυρίως έξω αγωνιστικά τότε η χάβρα ολοένα και θα μεγαλώνει. Κάτι τέτοιο δύσκολα πρόκειται να συμβεί αφού μια απάθεια, ανικανότητα και η έλλειψη θέλησης εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τους αρμόδιους. Συνεπώς, η μοναδική λύση δεν είναι η επίκληση της ΟΥΕΦΑ ή της ΦΙΦΑ αλλά των «θείων» μήπως και σωθούμε. Βοήθεια χριστιανοί…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση