ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Bye κάρτα... Ας μιλήσουμε σοβαρά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ξανά-μανά μια τρύπα στο νερό. Τόσο καιρό αντιδρούσαν μέχρι και σε πορείες κατά του μέτρου συμμετείχαν κάποιοι, πήγαν, είδαν και μίλησαν με τον Ιωνά και το θέμα τελείωσε στο πι και φι, χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει σημαντική αλλαγή. Πραγματικά θέλω να ελπίζω ότι οριστικά έληξε το θέμα της κάρτας για να μπορέσουμε έτσι επιτέλους να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα του χώρου.

Γιατί, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει μέσα απ’ αυτή τη στήλη, η «κάρτα» εδώ και μήνες λειτουργεί ως κρυψώνα των πραγματικών προβλημάτων του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Ευτυχώς αλήθεια, για πρώτη φορά οι πρόεδροι των ομάδων αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκαν ότι όντως τα προβλήματα είναι εκεί και καιρός είναι ν’ ασχοληθούν μαζί τους.

Αλήθεια, ποιος θα είχε αντιδράσει εάν η Πολιτεία μέσα από τον δημόσιο διάλογο και συγκεκριμένες πράξεις κατάφερνε να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις γηπεδικές υποδομές; Εάν οι αρμόδιοι εφάρμοζαν το σύστημα της ταξιθέτησης, τελειοποιούσαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός των γηπέδων και έδειχναν γενικώς καλή θέληση για να επιλύσουν διαχρονικά προβλήματα του χώρου.

Είναι σε τούτο το σημείο πλέον που πρέπει η Πολιτεία να δείξει αντανακλαστικά, όπως και οι οπαδοί είναι καιρός πια να ζητήσουν τον σεβασμό που τους αναλογεί. Η «κάρτα» αν μη τι άλλο άφησε μια κληρονομιά, αφού για πρώτη φορά εκτυλίχθηκε ένας δημόσιος διάλογος φέρνοντας στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα.

Τα οποία φυσικά δεν είναι μονάχα η βία. Κυρίως είναι η ανομία που υπάρχει στον χώρο, η διαφθορά, οι παλαιές γηπεδικές εγκαταστάσεις, οι αχρείαστες τηλεοπτικές παραγωγές και γενικώς το γκρίζο έως και μίζερο σκηνικό μέσα από το οποίο εξελίσσεται το ποδόσφαιρό μας.

Ευχόμαστε πραγματικά, να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να καθίσουν επιτέλους οι αρμόδιοι για να επιλύσουν παθογένειες που ταλαιπωρούν τον χώρο εδώ και χρόνια. Απ’ την άλλη πολύ φοβάμαι ότι τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που θα διατηρήσουν τα κεκτημένα, αφήνοντας στην άκρη το δημόσιο ή συλλογικό όφελος.

Δεν είμαστε πεσιμιστές, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε και ποτέ την Πολιτεία να παρεμβαίνει καθοριστικά στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων. Ας περιμένουμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X