ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

De Ζαβού: Αλήτες ρουφιάνοι…

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Είναι όντως σωστό να μη γενικεύουμε την όποια κατάσταση. Στο κάτω, κάτω τις περισσότερες των φορών ισχύει αυτό που λέει ο λαός… «υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα».

Τα δεδομένα όμως στην εγχώρια δημοσιογραφία έχουν πλέον ξεφύγει προ πολλού μ’ αποτέλεσμα πλέον η ίδια η κοινωνία να απειλείται από τον κάθε τυχάρπαστο που παίρνει δημόσιο βήμα.

Οκ, η δημοσιογραφία στην Κύπρο δεν διέθετε σχεδόν ποτέ το επιθυμητό επίπεδο. Σπανίως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σπανίως τέθηκε απέναντι στην όποια εξουσία, σπανίως αποτέλεσε το μεσολαβητή μεταξύ της εξουσίας και των πολιτών.
Σε γενικές γραμμές ο δημοσιογράφος στην Κύπρο είναι περισσότερος διεκπεραιωτής καταστάσεων και ειδήσεων παρά εκφραστής της άποψής του.

Λίγο η αμορφωσιά, λίγο η ματαιοδοξία ή το ψώνιο που κουβαλά ο καθένας, πολύ περισσότερο η επιδίωξη των εργοδοτών να έχουν υπό τις υπηρεσίες τους άβουλα πλάσματα έτοιμα να κάνουν χατίρια, έχουν προ πολλού φτάσει την κατάσταση στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.
Έλα όμως που ο πάτος δεν είναι αυτός που νομίζαμε ότι είναι. Γιατί πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο, «δημοσιογράφοι» να εκτελούν ως καμικάζι αποστολές μήπως και κερδίσουν την εύνοια των «εργοδοτών» τους.
Οι οποίοι «εργοδότες» ενδεχομένως να κρύβονται από πίσω τους απλά και μόνο κινώντας τον μηχανισμό προπαγάνδας για να προωθήσουν τις αρρωστημένες επιδιώξεις τους. Το νταλαβέρι πλέον μεταξύ του «δημοσιογράφου» και του «εργοδότη» δεν αρκείται πια σε ανταλλαγή υπηρεσιών.

Πλέον ο «δημοσιογράφος» μπορεί να μεταμορφωθεί σε οπαδό άλλης ομάδας διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης απλά και μόνο για να φανατίσει τον κόσμο ενόψει του παιχνιδιού που θα δώσουν απέναντι σ’ άλλη ομάδα που είναι βασική ανταγωνίστρια της ομάδας που ο ίδιος ο υποστηρίζει.

Το να είναι κάποιος δημοσιογράφος οπαδός οποιασδήποτε ομάδας δεν είναι απαραίτητα κακό. Στο κάτω, κάτω κανείς δεν ήρθε από τον πλανήτη Άρη ούτε και πέσαμε από τον ουρανό. Το να προωθείς όμως μηνύματα φανατισμού, υποδυόμενος τον οπαδό στο Face Book, τότε φλερτάρεις με την αλητεία… με την κακή έννοια της λέξης.

Και ως τέτοιος κάνεις απλά κακό σε όλο το σινάφι. Το οποίο έτσι και αλλιώς έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τέτοια κουμάσια που γίναμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X