ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:39
 

Eνα κενό... απέραντο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Eχουν αλήθεια στερέψει οι λέξεις. Το μυαλό δεν μπορεί να επινοήσει τι άλλο μπορεί να συμβεί και μέχρι πού μπορεί να είναι ο πάτος. Η δε επαγγελματική ιδιότητα μας, είναι παντελώς ανίσχυρη αφού οι όποιες αποκαλύψεις, καταγγελίες, επισημάνσεις πετιούνται στον κάδο των αχρήστων ενός σάπιου συστήματος. Όσον αφορά το συναίσθημα ενός πολίτη που ζει σ’ ένα τέτοιο κράτος, δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο πέραν της θλίψης και της οργής. Όλα αυτά που συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες, χρόνια συνιστούν ντροπή για τον καθένα από μας ξεχωριστά, ως επαγγελματίες, πολίτες και στην τελική ως άνθρωποι.

Δυστυχώς η λύπη δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ζουν ανάμεσα μας άτομα με πλούσια εγκληματική δράση, αλλά ακριβώς η αδυναμία του κράτους να επιβάλει επιτέλους τάξη και νομιμότητα, αποτρέποντας τον καθένα να λειτουργεί εις βάρος όλων των υπολοίπων. Είναι τέτοιο πλέον το θράσος τους, που ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις του 24sports, περί των κόκκινων φακέλων, πολύ περισσότερο δε, λίγες ώρες μετά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της γιορτής των αρίστων από την ΕΑΚ, τοποθετήθηκε βόμβα σε κάποιον διαιτητή. Ακριβώς τούτη η πράξη δείχνει όχι μονάχα το θράσος αλλά και την απαξίωση που έχουν απέναντι τόσο στις διωκτικές αρχές όσο και στην Πολιτεία. Δυστυχώς και πάλι, δικαίως νιώθουν τέτοιου είδους συναισθήματα αφού το Κράτος δια των Αρχών του, δεν έχει ποτέ καταφέρει να τους στήσει στη γωνία, να τους καταδιώξει, πόσω μάλλον να συλλάβει τον οποιοδήποτε. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σε αναγκάζει να θεωρήσεις ότι πρόκειται για συνενοχή, άμεσα ή έμμεσα.

Και όταν ακριβώς καταλήγεις σε τέτοια συμπεράσματα, είναι που σου δημιουργείται ένα κενό, απέραντο κενό. Γιατί ακριβώς νιώθεις αδύναμος ν’ αλλάξεις πράγματα και καταστάσεις και ένοχος για την κοινωνία που παραδίδεις στα παιδιά σου. Βάσει αυτού, η απελπισία καταλήγει στο κενό… που είναι απέραντο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις διεθνείς συμμαχίες 

«Η εμμονή της Καθημερινής να παρουσιάζει συνεχώς "επιτυχίες" της εξωτερικής μας πολιτικής είναι σχεδόν ...»
Rikkos  |  13:05

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X