ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα θεματάκι με τις προτεραιότητες

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Θα σου έλεγα ότι έσπασε τον κουμπαρά, έσκισε το μαξιλάρι, τα ξέθαψε από το χωράφι ή τα κληρονόμησε από την θεία του στην Αυστραλία… αλλά δεν είμαι σίγουρος πώς ν’ απαντήσω στο hot ερώτημα της εβδομάδας «πού βρήκε ο Πρόδρομος τα λεφτά;». Να σου πω ότι τα βρήκε δανεικά, συμφώνησε με ξένα επενδυτικά funds, πούλησε μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βλέποντας τον δείκτη της Down Jones, ν’ ανεβοκατεβαίνει, έκλεισε ένα μεγάλο επιχειρηματικό ντιλ… πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Δεν γνωρίζω πού τα βρήκε τα λεφτά, όπως και δεν γνωρίζω πώς διαχειρίζεται τα οικονομικά της η κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως του χώρου που δραστηριοποιείται. Αυτό που γνωρίζω ότι υπάρχουν ελεγκτές, λογιστές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ψάχνουν την όποια οικονομική ατασθαλία εάν προκύπτει. Ξέρω επίσης ότι οι μέτοχοι της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ αρχές της εβδομάδας, ενημερώθηκαν, συναίνεσαν και το 99% τον ανέδειξε ξανά πρόεδρο. Και στη συνέλευση εκεί, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπήρχαν όλων των ειδών οι ειδικότητες περί των οικονομικών θεμάτων.

Γνωρίζω ότι ο ίδιος ο κύριος Πετρίδης, μίλησε δημόσια για το κούρεμα του χρέους των ομάδων προς το Κράτος όπως επίσης ότι ήρθαν σε διακανονισμό με την Κυβέρνηση για τη διευθέτηση του υπόλοιπου χρέους με 180 δόσεις σε βάθος δεκαπενταετίας (!!).

Γνωρίζω επίσης ότι η εκάστοτε κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αντί ν’ αντιμετωπίσει την διαχρονική κακοδιαχείριση που παρατηρείται στο κυπριακό ποδόσφαιρο που επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία, διαιωνίζει το πρόβλημα προβαίνοντας για μια ακόμη φορά σε κούρεμα χρέους.

Ξέρω και κατανοώ πλέον πολύ καλά, ότι ζω σε μια χώρα που οι πολίτες γενικώς, έχουν προ πολλού χάσει τις προτεραιότητές τους ως προς το τι εστί σημαντικότητα.

Το ν’ αναρωτιέται κανείς πώς κάποιος επιχειρηματίας που ηγείται μιας μεγάλης ομάδας βρήκε τα λεφτά είναι ενδεχομένως εύλογο και φυσιολογικό.

Το να ενίσταται, να διαμαρτύρεται και να ζητά απαντήσεις και καταμερισμό ευθυνών ένας πολίτης γι’ αυτό το θέμα και να μην έχει ποτέ διαμαρτυρηθεί, φωνάξει, διαδηλώσει, αντισταθεί, απαιτήσει μετά από αλλεπάλληλα οικονομικής φύσεως σκάνδαλα που ταλαιπώρησαν τον τόπο και το μέλλον των νέων γενεών δημιουργεί ένα θέμα. Το οποίο είναι πασιφανές και έχει να κάνει με την αξιολόγηση της σημαντικότητας. Τόσο της ουσίας, όσο και των ερωτημάτων που τίθενται και συζητιούνται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση