ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γενικώς... αβεβαιότητα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Οπου και να ψάξεις, με όποιον και να μιλήσεις, όποια ενημέρωση και να λάβεις, αυτό που χαρακτηρίζει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα τούτο το καλοκαίρι είναι η αβεβαιότητα. Όχι πως διαφέρει καθόλου από τη ζωή μας γενικότερα, αλλά και το ποδόσφαιρο βρίσκεται ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Και αν διαχρονικά το πρόβλημα εστιαζόταν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι από φέτος η αβεβαιότητα έχει απλωθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Καλά, καλά οι ομάδες δεν γνωρίζουν το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς περιμένοντας τις αποφάσεις τις ΟΥΕΦΑ έτσι όπως θα προκύψουν την 17η του Ιούνη. Επί τούτου, λίγο πολύ δυσκολεύονται ακόμη και να ορίσουν την πρώτη προπόνηση και την έναρξη της προετοιμασίας, το χώρο διεξαγωγής της οποίας επίσης δεν μπορούν να ορίσουν. Να ταξιδέψουν ή να παραμείνουν Κύπρο; Ούτε και πώς θα βγουν στην αγορά για να πωλήσουν εισιτήρια διαρκείας αφού παραμένει άγνωστος ο επιτρεπτός αριθμός των θεατών στα γήπεδα.

Κεφαλαιώδους δηλαδή σημασίας θέματα για τη λειτουργία μιας ομάδας είναι μες στην αβεβαιότητα. Η οποία αβεβαιότητα μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο όταν κανείς προσθέσει στην έτσι και αλλιώς ρευστή κατάσταση, τις αντιδράσεις- απαντήσεις των παικτών στις μειωμένες προτάσεις που γίνονται. Λίγο έως πολύ όλα τα συμβόλαια έχουν ήδη περάσει από κόσκινο και με ελάχιστες εξαιρέσεις τα περισσότερα θα τροποποιηθούν στην περίπτωση που όντως συναινέσουν οι παίκτες. Και αν σε κάποιες περιπτώσεις, η συναίνεση εξασφαλίζεται, σε πολλές άλλες κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα σε όλες τις ομάδες και κυρίως στα ταμεία τους.

Το χειρότερο δε, είναι ότι και νομικά δύσκολα μπορεί κανείς να τοποθετηθεί αφού η πανδημία άλλαξε ή θ’ αλλάξει και τους κανόνες που διέπουν τη συμφωνία παικτών- ομάδων.

Το χειρότερο δε, είναι ότι και νομικά δύσκολα μπορεί κανείς να τοποθετηθεί αφού η πανδημία άλλαξε ή θ’ αλλάξει και τους κανόνες που διέπουν τη συμφωνία παικτών- ομάδων. Το γενικό μούδιασμα που επικρατεί στο χώρο, από παράγοντες- παίκτες και προπονητές δεν συμμερίζεται αλήθεια ένα μεγάλο ποσοστό οπαδών που αγνοώντας την εμπειρία που είχαμε με τον κορωνοϊό επιδίδεται στο αγαπημένο καλοκαιρινό του σπορ, την μεταγραφολογία. Η οποία όντως μοιάζει με σταλιά δροσούλας σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταλαιπωρημένες γενικότερα και πολύ περισσότερο φέτος ομάδες μας...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Εντείνεται η αντιπαράθεση E.E. - AstraZeneca

«K. Kyriakidou, to oti exete to idio provlima me 2 diaforetikes etereies mallon dixni pos to provlima ...»
G.  |  21:34

Αυτοδιοίκηση στη This is Cyprus

« “Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται συχνά και για τον ίδιο λόγο.” Mark Twain»
Leon  |  14:08

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση