ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:44
 

Κάρτα... παράγοντα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Να ήταν μόνο ο χώρος της δικαιοσύνης, o χρηματοπιστωτικός, των ΜΜΕ, ο πολιτικός… όποια πέτρα και αν σηκώσεις, κάτω ακριβώς θα εντοπίσεις μούχλα, λάσπη και μαυρίλα. Και αν για τους πιο πάνω τομείς, μοιάζει να έχει κάποια λογική, αφού πρόκειται για θέσεις ή εξουσίες που ενισχύουν το άτομο ή άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν… για τον αθλητισμό, τι μπορεί κανείς να πει; Και δεν αναφερόμαστε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που προ πολλού έχει εισέλθει στον χώρο της μπίζνας, αλλά για κάθε λογής τμήματα απ’ όλα τ’ αθλήματα.

Τα τελευταία χρόνια άτομα που δεν τους λες και νομοταγείς, που κινούνται κυρίως στους υπόνομους της κοινωνίας έχουν καταφέρει να ελέγξουν ακόμη και αθλήματα που δεν τα λες και εμπορικά.

Για ξέπλυμα χρήματος κυρίως και για στοιχηματικούς λόγους δεν έχουν κανένα ενδοιασμό ν’ ασχοληθούν με το βόλεϊ, το μπάσκετ και ό,τι τέλος πάντων προσφέρεται για να ικανοποιήσουν τα «επιχειρηματικά» τους πλάνα.

Ο αθλητισμός, η πανανθρώπινη αξία που επινόησε ο ίδιος ο άνθρωπος για να εκφράσει τις αρετές που πρέπει κανείς να διαθέτει, έχει στην Κύπρο, προ πολλού πέσει στα χέρια των ανθρώπων που καμία σχέση δεν έχουν μ’ όλα αυτά.

Καλά, καλά βλέπουμε μεγάλα σωματεία με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας να διοικούνται από άτομα που έχουν ως προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπλα, ναρκωτικά, μαφία και πάει λέγοντας.

Είναι καιρός πια, οι κυβερνώντες να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να σκεφτούν, γιατί όχι τρόπους που θα αποτρέπουν τον όποιο «καλοθελητή» να εισέρχεται στον χώρο του αθλητισμού.

Αφού σκέφτηκαν και εφάρμοσαν την «κάρτα οπαδού», καλό θα ήταν σιγά, σιγά να επινοήσουν τα κατάλληλα νομικά μέτρα που δεν θα αποτελούν προσοδοφόρο έδαφος για όλους αυτούς. Ας ξεκινήσουν από το «πόθεν έσχες» μέχρι και τη φορολογική δήλωση του καθενός όπως επίσης και τα οικονομικά των διάφορων αθλητικών τμημάτων. Και των σωματείων

Κακά τα ψέματα, κακοί οπαδοί υπάρχουν, ακόμα χειρότεροι είναι πολλοί από τους παράγοντες. Γιατί όχι και «κάρτα παράγοντα»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X