ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουδείς με όρους επιχειρηματικούς

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό ντιλ, που θα γινόταν στην ποδοσφαιρική Κύπρο, ναυάγησε μόλις πριν από λίγες μέρες αναγκάζοντάς μας ταυτόχρονα ν’ αναλογιστούμε κατά πόσο το έδαφος είναι τέτοιο που κάποια άλλη συμφωνία, μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς, θα μπορούσε να προκύψει στο εγγύς μέλλον. Όχι απαραίτητα για την Ομόνοια αλλά για την όποια ομάδα η οποία ενδεχομένως θα αποτελούσε επενδυτικό πόθο επιχειρηματία ή εταιρείας.

Ως προς το θέμα της Ομόνοιας, μετά και τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Σταύρου Παπασταύρου, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι κανένας σοβαρός επιχειρηματίας «όσα λεφτά και να διαθέτει» δεν θα πάει να επενδύσει σ’ ένα προβληματικό οργανισμό που θα χρειάζεται να βάζει από την τσέπη 3 εκ. για να μπορεί να διατηρείται η ομάδα σε υψηλό επίπεδο και συνάμα να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τις άλλες ομάδες, ενδεχομένως και πολύ περισσότερο. Γιατί όταν η Ομόνοια, η οποία θεωρείται ίσως το πιο ελκυστικό μαγαζί, δεν μπορεί να αποδώσει την επένδυση του όποιου επιχειρηματία, δεν μπορώ να διανοηθώ άλλη μικρότερη ομάδα που οι οικονομικοί της πόροι είναι από ελάχιστοι ως ανύπαρκτοι, να αποτελέσει business project για τον όποιο ενδιαφερόμενο.

Κακά τα ψέματα με τις περισσότερες ομάδες να κουβαλούν διαφόρων ειδών χρέη και το ποδόσφαιρο ως προϊόν να βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που κόλλησαν σε εποχές αλλοτινές, η όποια επιχειρηματική εμπλοκή στον χώρο, μοιάζει ανεξήγητη στη γλώσσα της επιχειρηματικότητας.

Με χρέη, χωρίς έσοδα και με την ετικέτα του «πιο διεφθαρμένου πρωταθλήματος» κανείς λογικός επενδυτής δεν θα πόνταρε μέρος της περιουσίας του προσδοκώντας κάποιο οικονομικό όφελος.

Για ποιο λόγο; Αφού ούτε έσοδα υπάρχουν, ούτε χορηγοί, ούτε μεθοδολογία, ούτε εγκαταστάσεις, ούτε αξιοπιστία, ούτε υγιής ανταγωνισμός, ούτε χορηγοί, καλά, καλά ούτε και πελάτες πια αφού ο κόσμος επιλέγει την tv από το γήπεδο και την ομάδα του γενικότερα.

Με αυστηρούς όμως επιχειρηματικούς όρους, δεν νοείται για κανένα λόγο κάποιος ν’ αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα εντός ενός χώρου που μεταξύ άλλων έχει ως βασικό χαρακτηριστικό λειτουργίας… την διαφθορά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση