ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παιγνίδι... χωρίς κανόνες

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Μοιάζει με τίτλο ταινίας που σχετίζεται με τη δράση συμμοριών σε γκέτο της Νέας Υόρκης ή του Παρισιού. Και όμως δεν απέχει και πολύ από το τι συμβαίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα και οι καταστάσεις έχουν ξεφύγει προ πολλού. Μια χαώδης κατάσταση που κανείς δεν δείχνει ικανός να επιβάλει τάξη. Ούτε η Ομοσπονδία και πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού της αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ούτε η Πολιτεία που διαχρονικά παρουσιάζεται ανίκανη να επιβληθεί και φυσικά ούτε τα σωματεία που δρουν με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντάτους αγνοώντας το συλλογικό καλό.

Με αυτά και με αυτά είμαστε ενώπιον μιας κατάστασης πέρα για πέρα προβληματικής στην οποία εισήλθαν άσχετοι με το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως κόμματα, πολιτικοί, υπόκοσμος που εδώ και χρόνια δικτυώνεται και φυσικά οι της ΟΥΕΦΑ που θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν Πολιτεία και Ομοσπονδία μήπως και καθαρίσει έστω και για λίγο το ποδόσφαιρο.

Το χειρότερο δε, δεν είναι η κατάσταση αυτή καθεαυτή, αλλά ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο όργανο ή ακόμη και πρόσωπο που θα επιβάλει την τάξη. Ζορίζεται κανείς να σκεφτεί ή να προτείνει κάτι που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, αφού, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται, τα εποπτικά όργανα, όπως Ομοσπονδία και ΚράτοςΚυβέρνηση, αδυνατούν να επιβάλουν κανόνες. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επίσης πώς θα σταματήσει το χαώδες σκηνικό, πόσω μάλλον άμα λάβει υπόψη ότι μπαίνουμε στην κρισιμότερη περίοδο του πρωταθλήματος και το βαθμολογικό ενδιαφέρον κορυφώνεται. Συν το γεγονός ότι φέτος σ’ αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια εμπλέκονται στην υπόθεση τίτλος τέσσερα θηρία του κυπριακού ποδοσφαίρου με μοιρασμένες πιθανότητες να το κατακτήσουν. Αυτή ακριβώς η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του οποιουδήποτε να εξομαλύνει την κατάσταση.

Η μοναδική λύση που διαφαίνεται και μάλλον η ιδανικότερη είναι ακριβώς η έλευση των ξένων διαιτητών. Επί τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε την κάθοδο των ξένων διαιτητών για τα πλέι-οφ και απομένει πια το οκ των κύπριων διαιτητών, η απάντηση των οποίωνθα γίνει γνωστή μετο πέρας της συνάντησης την ερχόμενη Τρίτη. Με λίγα λόγια οι ξένοι διαιτητές και η στάση των κύπριων συναδέλφων τους… θα ορίσουν όχι μονάχα τους κανόνες ενός παιγνιδιού πουγίνεται εντός αλλά και εκτός γραμμών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση