ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Συναντιούνται» τα μπάτζετ

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Πάει καιρός να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο σ’ αυτή τη στήλη. Δεν είναι και εύκολο στην Κύπρο η αλήθεια αφού και όταν έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από χίλια δύο άλλα θέματα, παρά για το τι κάνουν οι παίκτες και πώς σκέφτονται οι προπονητές.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει τις πραγματικές αλλαγές που θα γίνουν ανά την Ευρώπη.

Πόσο μάλλον δε τώρα, που οι «σοφοί» διέκοψαν το πρωτάθλημα και θα δούμε μπάλα, να παν όλα καλά, σε τρεις μήνες. Αύγουστο δηλαδή… εάν και εφόσον.

Πάντως είναι αλήθεια, επιστρέψαμε κατά κάποιο τρόπο στην κανονικότητα, όχι μονάχα της καθημερινότητάς μας αλλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί όπως και κάθε Μάη, έτσι και φέτος, οι ομάδες μπαίνουν στο τριπάκι της δημιουργίας τους.

Ή αν θες στη τακτική του «ράβε- ξήλωνε», αφού ξεκινούν οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ έως ότου πάρει την τελική του μορφή.
Μόνο που φέτος, σ’ αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, το μεταγραφικό παζάρι καθορίζεται από τις συνέπειες της πανδημίας και τις σαρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να προσαρμοστούν έτσι οι ομάδες στα νέα οικονομικά δεδομένα.

Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει τις πραγματικές αλλαγές που θα γίνουν ανά την Ευρώπη άρα και στην Κύπρο. Δεν γνωρίζουμε δηλαδή σε ποια ποσοστά θα πέσουν τα μπάτζετ των ομάδων αλλά και των παικτών.

Μιλώντας για την Κύπρο τα «ποσά ΑΠΟΕΛ» περνάνε στην ιστορία, αφού και οι μόνιμοι πρωταθλητές διαπίστωσαν ότι αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές τότε ακόμη και η βιωσιμότητα της εταιρείας τίθεται σε κίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα, την ομάδα που διέθετε το δεύτερο μεγαλύτερο μπάτζετ και η οποία επίσης έπιασε ψαλίδι και ξεκινά το μοντάρισμα με βάση τα νέα δεδομένα.

Σ’ αντίθεση με τους δύο, Ομόνοια και Ανόρθωση θα διατηρήσουν κατά κάποιο τρόπο το ύψος του προϋπολογισμού τους, καθιστώντας έτσι το άτυπο πρωτάθλημα των μπάτζετ πολύ πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Εάν δηλαδή, κυρίως ο ΑΠΟΕΛ αλλά και ο Απόλλωνας είχαν μια μεγάλη διαφορά δυναμικότητας στα λεφτά που επένδυαν, πλέον η ψαλίδα θα μειωθεί σε τέτοιο σημείο που ενδεχομένως οι τέσσερις ομάδες να ξεκινούν, οικονομικά μιλώντας, από την ίδια αφετηρία.

Αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτα, μπορεί και όμως να λέει και πολλά. Γιατί, ναι μεν τα λεφτά δεν είναι το παν στο ποδόσφαιρο, είναι όμως ισχυρό όπλο στα χέρια του καθενός.

Τόσο που τα τελευταία χρόνια η ομάδα που κατακτούσε πρωταθλήματα ήταν μακράν η πιο ισχυρή οικονομικά. Αν μη τι άλλο, φαίνεται πάντως ότι αλλάζουν τα δεδομένα και τα μπάτζετ συναντιούνται… Σε σημείο που μοιάζουν να ξεκινούν πια από την ίδια αφετηρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  ΑΠΟΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση