ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Τοκογλύφοι; Σιγά τα ωά

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι μας… πότε γράφαμε απ’ αυτή τη στήλη για την πολυμορφία που διαθέτει ο κόσμος του ποδοσφαίρου; Από τούτη την εβδομάδα μπήκαν στη ζωή μας και οι τοκογλύφοι.

Έχουμε και λέμε. Bόμβες, στημένα, βία, βρισίδι, κακός προγραμματισμός, άδεια γήπεδα, κομματικές παρεμβάσεις, ακροδεξιά στοιχεία, ρατσισμός, Τσε Γκεβάρα και Σοβιετική Ένωση, μάνατζερ πρόεδροι, υπόκοσμος και φυσικά τοκογλύφοι.

Κάθε μέρα που περνά προστίθεται και ένα ακόμη στοιχείο και πολύ χαρούμενος είμαι, γιατί δεν βαριέσαι ποτέ μ’ αυτούς που μπλέξαμε.
Λοιπόν, το ότι οι τοκογλύφοι δρουν και έστησαν παντού επιχειρήσεις μες στο νησί δεν είναι και τίποτα περίεργο. Έτσι όπως πάνε θα υπάρχουν και μαγαζιά τους σε κάθε γειτονιά ανά την Κύπρο. Πώς είναι τα μπούκικα; Κάτι τέτοιο.

Το γεγονός, όμως, ότι έχουν αναμειχθεί στο ποδόσφαιρο και το καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εθνικού ενώπιον της Βουλής είναι όπως και να το κάνουμε συγκλονιστικό.

Το στήσιμο αγώνων είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό

Γιατί εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αν μια ομάδα είναι υποχείριο ενός τοκογλύφου τότε και αυτός με τη σειρά του μπορεί να πράξει ό,τι σκεφτεί το δαιμόνιο μυαλό του για να αυξήσει τα κέρδη του. Το στήσιμο αγώνων είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.

Το ακόμα πιο συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι ακριβώς την ίδια ανησυχία έχει ο και ο πρόεδρος του ΚΟΑ. Για τους βουλευτές δεν έχω άποψη, αφού κανείς δεν συγκινήθηκε ή δεν ένιωσε την υποχρέωση να τοποθετηθεί δημόσια. Εκεί, όμως, που κοκαλώνεις από συγκλονισμό είναι ότι ούτε και η αστυνομία ευαισθητοποιήθηκε για το θέμα.

Να το πάμε από την αρχή. Πρόεδρος ομάδας καταγγέλλει στη Βουλή ανάμειξη τοκογλύφων στο ποδόσφαιρο και εκτός από την ανησυχία του πρόεδρου του ΚΟΑ, δεν κουνιέται φύλλο.

Ούτε τα μίντια ασχολούνται, οι βουλευτές ήπιαν το καφέ τους τελείωσαν, ο πρόεδρος του ΚΟΑ απλώς ανησυχεί, ο πρόεδρος του Εθνικού δεν κλήθηκε ποτέ για κατάθεση, η αστυνομία είναι λες και δεν υπάρχει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Έγινε κάτι; Σιγά τα ωά… τοκογλύφοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση

X