ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τραβάμε χειρόφρενο

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Μετά από ενάμιση δεκαετία και εκατοντάδες άρθρα ή ρεπορτάζ που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση της αστυνομίας και του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου της βρισκόμαστε ενώπιον μιας πραγματικότητας, η οποία ομολογουμένως μόλις πριν από λίγες μέρες έμοιαζε ουτοπική. Η κινητοποίηση των διωκτικών- δικαστικών αρχών ως προς την πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας που έφερε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο υπόπτων με άμεση δραστηριοποίηση στο χώρο του ποδοσφαίρου, όντως πριν από λίγο καιρό θα έμοιαζε με ανέκδοτο ανάμεσα σε φίλους και παρέες που επιθυμούν να διακωμωδήσουν την ανυπαρξία- ανικανότητα της Πολιτείας.

Και όμως, οι εξελίξεις είναι όντως πρωτόγνωρες για όλους σε σημείο που κάποιοι από μας δυσκολεύονται να αποφασίσουν τη στάση που θα πρέπει να διατηρήσουμε ενόσω η αστυνομία επιτελεί το έργο της. Έχω την εντύπωση ότι πλέον η όποια δημοσιογραφική παρέμβαση μοιάζει περιττή, νοουμένου ότι η αστυνομία και η πολιτική της ηγεσία είναι διατεθειμένοι να προβούν στην όποια κίνηση, ούτως ώστε να παταχθεί όσο γίνεται η παρανομία όσο και η διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Με λίγα λόγια, τραβάμε χειρόφρενο και παρακολουθούμε εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις. Ο δημοσιογράφος, όταν η Πολιτεία (επιτέλους) ευαισθητοποιείται, το μόνο που έχει να κάνει είναι να καλύψει τα γεγονότα και αν είναι δυνατό να ενισχύσει την προσπάθεια με πολύ περισσότερα στοιχεία εάν φυσικά διαθέτει και του ζητηθούν. Από κει και πέρα, η όποια κριτική ή σχολιασμός επί των ερευνών αποτελεί λανθάνουσα κατά την άποψή μου επιλογή, καθότι η διαδικασία υπεράσπισης της νομιμότητας από τα όργανα του Κράτους αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας.

Αξίζει κιόλας να επισημανθεί, ακριβώς είμαστε κάπως άπειροι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις ότι ο όποιος ύποπτος έχει κατοχυρωμένο το τεκμήριο της αθωότητας συνεπώς ο δημόσιος κανιβαλισμός που συνήθως γίνεται πρέπει αναμφισβήτητα να αποφευχθεί. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών βοηθά στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτές και ενισχύει το αίσθημα περί Δικαίου που πρέπει να διαθέτει ο κάθε πολίτης σε μια Δημοκρατία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

Χρίστος Ζαβός: Τελευταία Ενημέρωση