ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Δικηγόρος οφείλει να «στέκει» ψηλά στη συνείδηση της Κοινωνίας

Χρίστος Μ.Τριανταφυλλίδης Δικηγόρος

To Δικηγορικό επάγγελμα είχε την 15/10/2020 τη «τιμητική» του. ’Έλαβε χώρα η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και η εκλογή του νέου Προέδρου του. Υπό κανονικές συνθήκες όφειλε να ήταν ημέρα γιορτής. Δυστυχώς όμως η ημέρα αμαυρώθηκε από τα γεγονότα «Τζιοβάνη» και την εμπλοκή σ΄ αυτήν Δικηγόρου. Γεγονότα που οδήγησαν εις την παραίτηση του Βουλευτή Τζιοβάνη και του Δ. Συλλούρη, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Επικεντρώνομαι το παρόν στην εμπλοκή Δικηγόρου. Αδιαμφισβήτητα πρυτανεύει το συνταγματικό δικαίωμα του της αθωότητας μέχρι αποφάσεως αρμόδιου Δικαστηρίου ως προς το αντίθετο. Ένα συνταγματικό δικαίωμα το οποίο δυστυχώς στις μέρες μας πολλές φορές καταπατείται και μάλιστα «βάναυσα». Ανεξάρτητα των ανωτέρω η ανάμειξη από μόνη της του ονόματος Δικηγόρου δεν είναι ευχάριστο για το επάγγελμα. Ο Δικηγόρος είχε υποχρέωση να θυμάται ότι αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του πολίτη και της πρόσβασης του στη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό ο Δικηγόρος οφείλει να «στέκει» ψηλά στη συνείδηση της Κοινωνίας για να δίδει το ενδεδειγμένο παράδειγμα συμπεριφοράς σε όλους.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πολυμελή σύνολα αδιαμφισβήτητα υπάρχουν και κάποια μέλη του συνόλου των Δικηγόρων που δεν «στέκουν» ψηλά ως οφείλουν. Αυτοί όμως είναι η μειονότητα και όχι η πλειοψηφία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων ενεργούν καθημερινά στοχεύοντας τη προστασία των καλώς νοούμενων συμφερόντων των πελατών των και αποτελούν εχέγγυο σιγουριάς για αυτούς. Και κάτι τελευταίο. ΄Όλοι οι πολίτες έχουν συνταγματικό δικαίωμα εκπροσώπησης από Δικηγόρο. Δεν πρέπει ποτέ να ταυτίζεται ο Δικηγόρος με την υπόθεση του πελάτη του. Έχει νομική υποχρέωση να του παρέχει τις υπηρεσίες του. Όπως και ο γιατρός προς τον άρρωστο του. Εκείνο όμως που οφείλει να κάνει ο Δικηγόρος είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του με ψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και βέβαια πάντοτε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση