ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα σπασμένο τηλέφωνο στις παρόδους της Γρίβα Διγενή

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι αντιδράσεις του τετ α τετ

Το καλοκαιρινό συναπάντημα του υποψήφιου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη με τον πρώην υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, πυροδότησε συναντήσεις και ερωτήματα στα πηγαδάκια. Για κάποιους ήταν αναμενόμενη λόγω της στενής φιλίας που δένει τους δύο πολιτικούς άνδρες. Για κάποιους άλλους αυτό ενίσχυε τη φήμη πως ο Γιώργος Λακκοτρύπης θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις επικείμενες εκλογές. Μάλιστα, κάποιοι είχαν αναφέρει πως αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής της καμπάνιας, κάτι που διαψεύδεται από το επιτελείο. Όλο αυτό βεβαίως, δεν πέρασε απαρατήρητο στη Δημοκρατική Παράταξη. Δεν πέρασε απαρατήρητο δεδομένου ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν πήρε ξεκάθαρη θέση. Κάποια στελέχη της ΔΗΠΑ ζήτησαν από τον Μάριο Καρογιάν να πάρει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να του πει να σβήσει την εν λόγω ανάρτηση, διαφορετικά θα πρέπει να βγάλουν σχετική ανακοίνωση. Όπως σημείωσαν αυτή η κίνηση στέλνει το μήνυμα απαξίωσης των συλλογικών οργάνων και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αδελφικές αναρτήσεις…

Ήδη, Γιάννος Λακκοτρύπης έσπευσε να τοποθετηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να στείλει το μήνυμά του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ίσως και στον αδελφό του Γιώργο. «Πρόθεσή μας να διαβουλευθούμε με όλους τους υποψηφίους, όσες φορές χρειαστεί και να εξαντλήσουμε την αξιολόγηση για το ποιος πληροί τα κριτήρια για να διαχειριστεί τις πολύ σοβαρές προκλήσεις που έπονται από το ανώτατο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Η απόφαση θα ληφθεί στα συλλογικά όργανα της παράταξης και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, ψίθυροι, φωτογραφικό υλικό και άλλες κινήσεις οι οποίες προκαταλαμβάνουν αποφάσεις, μόνο εκ του πονηρού μπορούν να χαρακτηριστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά και όποιος ήθελε να καταλάβει, κατάλαβε τι συμβαίνει μέσα στο νεοσυσταθέν Κίνημα.

Οι συνάξεις

Την ώρα που οι μπαταρίες των άλλων υποψηφίων άρχισαν να αδειάζουν, ο Αβέρωφ Νεοφύτου φαίνεται να παίρνει τα πάνω του. Το άτυπο debate προκάλεσε χαμόγελα αυτοπεποίθησης στην Πινδάρου και κινητοποίησε πλήρως τον μηχανισμό. Εμφανές ότι αλλάζει το κλίμα αμηχανίας στον ΔΗΣΥ, μετά και τις ομολογουμένως συσπειρωμένες συνάξεις του συναγερμικού προέδρου σε Αργάκα και Λάρνακα. Είδαμε άγνωστα πρόσωπα, είδαμε και πολλά συναγερμικά στελέχη που έδωσαν το παρών τους για να στηρίξουν με τον τρόπο τους τον Πρόεδρο.

Τα συνθήματα

Αυτός ο κόσμος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στον Πάφιο Πρόεδρο, με αποτέλεσμα το αμίμητο «με ξέρετε καλά; με ξέρετε καλά; πιστεύετε σε μένα; Θα κερδίσουμε, θα κερδίσουμε!» Αυτά καλό είναι να αποφεύγονται βεβαίως, καθώς δεν αρμόζουν σε έναν υποψήφιο μετριοπαθή και προπάντων ψύχραιμο.

Το πυροτέχνημα ΝΑΤΟ

Μιλώντας πάντως για μετριοπάθεια και ψυχραιμία, το δικό του ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. «Το θέμα αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω και των πτυχών του οι οποίες σχετίζονται με το Κυπριακό» ανέφερε ο διαπραγματευτής σημειώνοντας πως «πρέπει να ζυγιστούν με πάρα πολλή προσοχή τα υπέρ και τα κατά έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι στο τέλος δεν θα δημιουργηθούν αχρείαστες επιπλοκές και προβλήματα, αντί για κάποιο όφελος» Κληθείς πάντως να αναφέρει τι είδους επιπλοκές μπορεί να δημιουργηθούν ανέφερε το εξής: «Για παράδειγμα, είναι η θέση μας πως η πιο καθοριστική πτυχή για τη λύση του Κυπριακού είναι η πτυχή της ασφάλειας. Ποια θα είναι η δική μας προσέγγιση σε μια ενδεχόμενη θέση ότι εφόσον θα είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, τι ενοχλεί να διατηρηθεί μία τουρκική βάση και κάποια στρατεύματα στην Κύπρο; Για αυτό πρέπει να προσμετρήσουμε όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις που μπορεί να περιπλέξουν αντί να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ένα ζήτημα που έχουμε μπροστά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Οι ασυμβίβαστοι

Σε μία χώρα, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκρίνει κατ’ εξαίρεση διαβατήρια στα οποία εμπλέκεται το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του και οι επιχειρήσεις των γαμπρών του, σε μία χώρα που οι υπουργοί κάνουν πολιτογραφήσεις και παράλληλα υπογράφουν τις κατ’ εξαίρεση αυτές πολιτογραφήσεις, συγκλόνισε την Πολιτεία «το ασυμβίβαστο» του Θωμά Αντωνίου. Καλή μας τύχη λοιπόν.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ EΒΔΟΜΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μπας και φιλοτιμηθεί να διακόψει για λίγο τις διακοπές και να δουλέψει για τον προεκλογικό. Γιατί όπως μαθαίνουμε, βαριέται…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση