ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάποιοι να μας προσέχουν

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Μέσω θέρους

Μπορεί να μπήκε για τα καλά ο Αύγουστος αλλά οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να μην κοπάζουν. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, όταν όλοι παραθερίζουν. Μέσω Viber και WhatsApp, έγινε γνωστή η δημοσκόπηση της IMR για λογαριασμό του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, την ώρα που ο Αβέρωφ Νεοφύτου προσπαθούσε μέσω των δυναμικών εμφανίσεών του να αλλάξει το κλίμα. Τη δημοσκόπηση έχει στην κατοχή της η στήλη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε στο τέλος του Ιούλη 38,1% ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 16,7% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 15,2%. Ακολούθησε η δημοσκόπηση της RAI για λογαριασμό του ALPHA, η οποία δείχνει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο 36,7%, τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο 12% και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στο 11,9%. Ενδιαφέρον πάντως προκάλεσε και η διαρροή δημοσκόπησης από το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου που έγινε από τη Cypronetwork. Παρουσιάζει τον Ιούνιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να λαμβάνει 34,5%, τον Αβέρωφ Νεοφύτου 19,8% και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη 17,2%. Η αντίστοιχη έρευνα για τον μήνα Ιούλιο δείχνει τον Νίκο Χριστοδουλίδη να πέφτει στο 28%, τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο 17% και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στο 16%.

Οι εντυπώσεις

Το πού θα πάει αυτή η βαλίτσα, με τις δημοσκοπήσεις που διαρρέονται, είναι βεβαίως ανοικτό. Καταδεικνύει πάντως ξεκάθαρα πως οι δημοσκοπήσεις αυτή τη φορά παίζουν καταλυτικό ρόλο στο μυαλό τον υποψηφίων. Θεωρούν πως αυτές θα σχηματίσουν εντυπώσεις και θα επηρεάσουν την κοινή γνώμη για το ποιον θα επιλέξει ο ψηφοφόρος. Σίγουρα πάντως οι δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους επηρέασαν πρώτα και κύρια τα κόμματα. Δεν είναι άλλωστε γι’ αυτό που ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ τάχθηκαν υπέρ του Χριστοδουλίδη και οι Οικολόγοι σκέφτονται ακόμα τι θα κάνουν; Το σίγουρο πάντως είναι πως η Πινδάρου θα πρέπει να επιλέξει. Συμφωνεί με τις δημοσκοπήσεις ή όχι; Γιατί από τη μία αμφισβητεί δημοσίως κάποιες που δεν τη βολεύουν και την ίδια στιγμή παρουσιάζει άλλες ως την απόλυτη αλήθεια.

Η περίπτωση Λετυμβιώτη

Την παραίτησή του από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Πάφου έκανε γνωστή το προηγούμενο Σάββατο ο Κωνσταντίνος Λετυμβιώτης, ο οποίος στήριξε παράλληλα την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Η είδηση προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη εντός της Πινδάρου, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι εφημερίδα δημοσίευε την επόμενη μέρα πως ο κύριος Λετυμβιώτης αναλαμβάνει ρόλο στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου! Η αλήθεια είναι πως ο Κωνσταντίνος Λετυμβιώτης ήταν από τον καιρό των βουλευτικών κοντά στον τέως υπουργό Εξωτερικών, με πολλούς να διαρρέουν ότι εξαιτίας αυτής της σχέσης προωθήθηκε ο Χαράλαμπος Πάζαρος. Υπάρχουν συναγωνιστές του πάντως που τον φωτογραφίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «καβάλησε το καλάμι» ωστόσο οφείλει να του αναγνωριστεί πως παραιτήθηκε και από το αξίωμά του στο κόμμα και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πράγμα που μέχρι τώρα δεν έκανε κανένας. Ούτε καν ο υποψήφιος που στηρίζει που ακόμα διακηρύττει πως ο ίδιος δεν ήθελε να φύγει από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ομάδα και ο δημοσιογράφος

Το ποιος θα είναι ο ρόλος του Κωνσταντίνου Λετυμβιώτη είναι ακόμη ανοικτό. Αυτό που μαθαίνουμε από το επιτελείο είναι πως προωθείται μία ομάδα επικοινωνίας και όχι ο διορισμός ενός εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου. Τα πρόσωπα θα βγαίνουν εναλλάξ και ήδη κάποιοι απ’ αυτούς κάνουν ταχύρρυθμα. Αληθεύει πάντως πως στην ομάδα Χριστοδουλίδη θα προστεθεί και γνωστός, ιδιαίτερα δημοφιλής δημοσιογράφος;

Πατρίς - θρησκεία - Οικογένεια

Αλήθεια, μήπως να σκεφτεί ξανά ο Νίκος Χριστοδουλίδης ποιους θα βγάζει μπροστά για να προβάλλουν την υποψηφιότητά του; «Εδώ και 10 χρόνια παρακολούθησα την πορεία του» έλεγε ο Νίκος Κόσιης σε μία εκδήλωση. «Πληροί τα πλεονεκτήματα που χρειάζεται ένας Πρόεδρος. Ξεκινώ με τον πατριωτισμό, προχωρώ με την οικογένεια, πηγαίνω στην Εκκλησία» έλεγε ο κ. Κόσιης για να πείσει προφανώς ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί το νέο και το αντισυστημικό.

Το πρόβλημα στη Λάρνακα

Προβλήματα στη Λάρνακα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Δημοκρατικό Κόμμα, στην προσπάθειά του να πείσει τη βάση του να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Το κόμμα δημιούργησε call center που επικοινώνησε με τα μέλη, πρώτα για να τους ενημερώσει για τη συγκέντρωση Νικόλα Παπαδόπουλου στην πόλη, αλλά και για να «κόψει» αντιδράσεις για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως μαθαίνει η στήλη, από τα 900 τηλέφωνα σχεδόν οι μισοί, ανέφεραν πως γνώριζαν για την απόφαση και διαφωνούν με την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι λόγοι βεβαίως ποικίλουν για τον καθένα. Ένα από τα ζητήματα που φαίνεται να απασχολούν τους ΔΗΚΟϊκούς είναι η επιλογή του υπεύθυνου οργανωτικού Λάρνακας για το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Μάκης Γεωργίου, υποψήφιος του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λάρνακας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, φέρεται πως έχει τις δικές του αντιπάθειες στον χώρο του Κέντρου, με αποτέλεσμα στελέχη του ΔΗΚΟ στην επαρχία να αποφεύγουν την όποια εμπλοκή.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μπροστά στις θύελλες με τις παρακολουθήσεις και την αναβίωση του μαύρου βαν, βρίσκεται σε παρατεταμένες διακοπές. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση