ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η συνέχεια στη Νέα Υόρκη

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα της Εζεκία Παπαϊωάννου

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Διαδικασία εξπρές

Έγραφε η «Κ» την περασμένη βδομάδα πως το ΑΚΕΛ έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου και μέσα σε λίγες μέρες αποφάσισε να κάνει διαδικασίες εξπρές. Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα της Εζεκία Παπαϊωάννου σε μέλη και Νέες Δυνάμεις για να προτείνουν πρόσωπα. Θα γίνουν διαδικτυακές συνεδρίες των επαρχιακών επιτροπών και θα στηθούν κάλπες σε όλες τις επαρχίες ούτως ώστε τα μέλη να πηγαίνουν να ψηφίζουν και να φεύγουν μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου. Στόχος είναι στις 30 Ιανουαρίου να είναι τελειωμένο το ψηφοδέλτιο του κόμματος και να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή. Η στήλη μαθαίνει πως υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, που αν δεχτούν να συνθέσουν το ψηφοδέλτιο θα κάνουν αίσθηση.

Η αλλαγή…

Το ΔΗΚΟ πάντως από την άλλη έχει ήδη ανακοινώσει το σύνθημα με το οποίο κατέρχεται στις βουλευτικές εκλογές. «Ισχυρό ΔΗΚΟ, Καθαρή Αλλαγή» είναι το σύνθημα του κόμματος και στοχεύει στην πλήρη συσπείρωση προτάσσοντας το θέμα της διαφάνειας. Επί του παρόντος πάντως και παρά τη διάσπαση του κόμματος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΔΗΚΟ να συντηρεί τα ποσοστά του.

Περί νέου ρεαλισμού

«Πώς θα πάρουμε πίσω τη Μόρφου και την Αμμόχωστο; Με τη λύση των δύο κρατών; Δέχεται κάτι τέτοιο η Ευρώπη;» διερωτάτο στο Εθνικό Συμβούλιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνοντας ότι όπως πάμε θα έχουμε τα δύο κράτη χωρίς να πάρουμε ίντσα πίσω. «Εμείς δεν είμαστε εναντίον της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» απάντησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. «Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε για νέο ρεαλισμό και για πραγματικότητες. Συνομιλητές του προέδρου είπαν ότι τους μίλησε για άλλες μορφές λύσης» σημείωσε ο ΔΗΚΟϊκός Πρόεδρος. Ίσως γι’ αυτό ο Συναγερμικός Πρόεδρος πήγε μπαρουτιασμένος στις «Προκλήσεις» του ΡΙΚ και φρόντισε να ξεκαθαρίσει την δική του θέση. Και του κόμματος βεβαίως βεβαίως

Τα Rafale

Η απόφαση της Ελληνικής Βουλής να εγκρίνει το νομοσχέδιο αγοράς των γαλλικών μαχητικών Rafale αποτελεί μια σημαντική στιγμή στα εξοπλιστικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που αγγίζει και την Κύπρο. Η θεωρία κάποιων εις τας Αθήνας ότι η «Η Κύπρος κείται μακράν» μας τελείωσε. Εν αντιθέσει με τα αμερικάνικα F-16, τα γαλλικά μαχητικά μπορούν να σηκωθούν, εάν παραστεί ανάγκη, από την Κρήτη να έλθουν στην Κύπρο να κάνουν τη δουλειά τους και να επιστρέψουν στη βάση τους, χωρίς να υπάρχει θέμα ανεφοδιασμού. Στο τελευταίο κτύπημα της δυτικής συμμαχίας στη Συρία, το 2018, τα τέσσερα μαχητικά Rafale που συμμετείχαν στην επιχείρηση απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση Saint-Dizier, στην ανατολική Γαλλία, ήλθαν στην περιοχή άφησαν τους πυραύλους Storm Shadow και επέστρεψαν στη βάση τους.

Απορία

Η ελευθερία της έκφρασης είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, όπως δικαίωμα είναι και ο αντίλογος. Ειλικρινά προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ένας θεσμικός αξιωματούχος έχει ανάγκη από τη δημιουργία ομάδας στήριξής του, σε κοινωνικά δίκτυα. Αλήθεια από ποιον κινδυνεύει ένας θεσμός κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα; Συνήθως αυτό το οποίο γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα, τέτοιες ομάδες εμφανίσθηκαν για πρόσωπα και κινήσεις οι οποίοι είχαν τάξει το είναι τους στην καταπάτηση δικαιωμάτων, ελευθεριών. Ποιες προϋποθέσεις συντρέχουν προκειμένου ο γενικός ελεγκτής, πέρα από την πλούσια δραστηριότητα του ιδίου στα κοινωνικά δίκτυα να διαθέτει και διαδικτυακούς χειροκροτητές; Το πόστο του γενικού ελεγκτή δεν είναι πολιτικό εκτός και αν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού του. Το ερώτημα είναι αν το έχει μοιραστεί με τον «κυβερνητικό» εκπρόσωπό του, στα κοινωνικά δίκτυα Ανδρέα Χασαπόπουλο.

Δημόσιες ακροάσεις

Η απόφαση η Ερευνητική Επιτροπή να συνεχίσει το έργο της, στην παρουσία των δημοσιογράφων αναντίλεκτα αποτελεί θετική εξέλιξη και θα συμβάλει να μειωθεί η καχυποψία που υπάρχει στην κοινωνία για το έργο της. Η παρουσία 15 δημοσιογράφων, από την ερχόμενη Τρίτη, θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν μια πληρέστερη εικόνα για το περιεχόμενο των καταθέσεων για ένα σοβαρό θέμα όπως είναι οι πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών. Με τους απαιτούμενους περιορισμούς σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων θεωρείται βέβαιο πως η παρουσία του Τύπου θα βγάλει ειδήσεις για ένα θέμα που έχει χυθεί μελάνι. Η παρουσία του Νίκου Αναστασιάδη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δίνει απαντήσεις σε όσα κατά καιρούς τον επικρίνουν. Αυτός όμως που λογικά θα κλέψει την παράσταση θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, ο οποίος προβλέπω πως θα βγάλει αρκετές ειδήσεις.

Υπηρεσία ρολόι

Αν θέλουν κάποιοι να δουν πώς πρέπει να δουλεύει μία δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να επισκεφθούν τον Σταθμό Αιμοδοσίας στο  Κέντρο Υγείας Έγκωμης. Ό,τι ώρα και να πάτε, όποια βάρδια και να συναντήσετε δυσλειτουργία δεν θα βρείτε. Ο διευθυντής του Κέντρου πολλές φορές είναι στο γραφείο του και μετά το ωράριο, ιδιαίτερα όταν υπάρχει φόρτος εργασίας. Φαίνεται ότι το να βοηθάς στο να χαρίζεις ελπίδα προκαλεί ευφορία και χαμόγελα. Πηγαίνετε, λοιπόν, και δώστε και αίμα, αν έχετε τη δυνατότητα, σίγουρα καλό θα κάνετε. Τέτοιες υπηρεσίες διαμαντάκια θα θέλαμε πολλές.

Στο Τρόοδος ας τρέξουμε

Εδώ κάνουν αμάν να μας κλείσουν στα σπίτια μας και τώρα μας λένε να πάμε για τρεις ώρες στο Τρόοδος για να αθληθούμε για τρεις ώρες ανά δύο. Δεν λέω, καλή η προσπάθεια, αλλά φαντάζεστε πόσες δυάδες θα πάνε στα μονοπάτια για άθληση και πόσοι θα παραστρατήσουν για να παίξουν με το χιόνι… Ποιος θα αποδείξει ότι το τρέξιμο αποφυγής χιονόμπαλας δεν είναι στο πλαίσιο άσκησης; Επίσης, σκέφτηκαν στην Αστυνομία τον χαμό, αν όλοι αρχίσουν την ανάβαση και την κατάβαση από το Τρόοδος τις ίδιες ώρες; Προσοχή, η μετάβαση επιτρέπεται μόνο για άθληση και όχι για διασκέδαση! Ο χιονοπόλεμος δεν είναι άθλημα.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ: ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ

Ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος πήγε να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τα εμβόλια. Ο ίδιος έκανε το εμβόλιο που του έστειλε η Άγκυρα και την ίδια ώρα έκανε τον δύσκολο να πάρει εμβόλια από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία προνόησε και συμπεριέλαβε και τους Τ/κ στις ποσότητες που θα παραλάβει. Ήθελε, λέει, η Ε.Ε. να του στείλει απευθείας παρτίδα εμβολίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση