ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο προεκλογικός είναι ενίοτε και ημιμαραθώνιος

Μάλλον ξινό βγήκε το σουβλάκι που έφαγε ο Στέφανος Στεφάνου στο Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Τρίτη

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Οι αντοχές

Λένε πως οι προεδρικές εκλογές δεν είναι κούρσα εκατό μέτρων, αλλά μαραθώνιος. Ενίοτε και ένας ημιμαραθώνιος όπως αυτόν που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στη Λάρνακα, είναι αρκετός ώστε να ενισχυθούν οι σημειολογίες και συμβολισμοί. Ο συναγερμικός πρόεδρος ήταν εκείνος που έδινε το σύνθημα της έναρξης με το πιστόλι, ο ανθυποψήφιος ωστόσο από το κόμμα του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ήταν εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις. Ενδεικτικό, ότι την ώρα που ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρακολουθούσε αμήχανα τη διαδικασία μέσα στο ψιλόβροχο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την αθλητική του ένδυση και το πλατύ του χαμόγελο έδινε τη δική του παράσταση τρέχοντας. «Πώς δεν το σκέφτηκε ο Αβέρωφ;» έλεγαν σκωπτικά στα κομματικά πηγαδάκια στελέχη που έχουν δει τελευταία τον συναγερμικό πρόεδρο να αλλάζει με χάρη και ελιγμούς τον ένα ρόλο μετά τον άλλο.

Το προεκλογικό Overplay

Πέραν όμως της σύγκρισης Χριστοδουλίδη-Αβέρωφ, με τον ένα να εντάσσει την αθλητική αντοχή στον προεκλογικό και τον άλλο να μην γυρίζει καν να του ρίξει ένα βλέμμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ένα σχετικό overplay στο φιλανθρωπικό τρέξιμο. Ωραίες οι φωτογραφίες του που έγιναν viral, κάποιες με τον ίδιο χαμογελαστό να ποζάρει άνετος στην κάμερα, άλλες με τον στενότερο πλέον συνεργάτη του Δημήτρη Σαμουήλ και άλλες με τους πρέσβεις. Βγήκε μάλιστα και σχετικό δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την κίνηση του υπουργού. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης έτρεξε πέντε χιλιόμετρα, τη στιγμή ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και ο βουλευτής ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης έτρεξαν 21 χιλιόμετρα, στα μουλωχτά. Αυτό θα πει καλή επικοινωνιακή ομάδα.

Πάντως μετά και τον ημιμαραθώνιο, ο κλοιός σφίγγει για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Δεν ήταν μόνο τα όσα διαμείφθηκαν στην επιτροπή Οικονομικών, όπου οι Λουκαΐδης- Χριστοφίδης ράπιζαν την επόμενη μέρα τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις πολιτικές του στο Κυπριακό. Ούτε η ομολογουμένως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, ότι το Κυπριακό αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο από τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Ούτε βεβαίως το γεγονός ότι οι συναγερμικοί βουλευτές που συμμετέχουν στην Οικονομικών (Γεωργιάδης, Κουλλάς, Ορφανίδου) άφησαν τον υπουργό τους να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Το ενδιαφέρον είναι άλλο. Θα παρευρεθεί ή όχι τελικά στο διευρυμένο πολιτικό γραφείο στο Lemon Park; Γιατί αν παραστεί σίγουρα θα κληθεί από μέλη που ακούνε και διαβάζουν περί ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αν λοιπόν παρευρεθεί σημαίνει πως έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του, αν όχι, θα σημαίνει πως προσπαθεί να αποφύγει ακόμη την όποια συζήτηση.

Το εναλλακτικό χαρτί

Όσο όμως ο Νίκος Χριστοδουλίδης παίζει κρυφτούλι για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος τόσο περισσότερο εξαντλείται η υπομονή του Αβέρωφ Νεοφύτου.Το ερώτημα όπως λένε διάφοροι κύκλοι είναι τι θα γίνει αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δεν τον βοηθούν αποφασίσει να κάνει πίσω. Σε ένα τέτοιο σενάριο δεν αποκλείουν να ρίξει στη μάχη δημοφιλή πρόσωπα του χώρου, όπως η Ζέτα Αιμιλιανίδου ή ακόμα και η Αννίτα Δημητρίου, δημιουργώντας νέες αντιδράσεις στο συναγερμικό κοινό αλλά και στα πρωτοκλασάτα στελέχη που περιμένουν με ιώβεια υπομονή τη σειρά τους.

Ένα ατυχές δείπνο

Μάλλον ξινό βγήκε το σουβλάκι που έφαγε ο Στέφανος Στεφάνου στο Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Τρίτη. Όπως μαθαίνει η στήλη, δεν υπήρχε seating arrangement. Απλώς τελευταίος πήγε στο δείπνο ο Χρίστος Χρίστου, με μόνη κενή θέση αυτήν δίπλα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Στέφανο Στεφάνου. Εξού και η φωτογραφία που έγινε viral. Κάτσε τώρα να πείσεις τα μέλη και τη βάση σου πως κάνεις σοβαρή αντιπολίτευση.

ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος

Θα βρεθεί στην Κύπρο την εβδομάδα που μπαίνει και όπως δημοσιεύθηκε έχει σκοπό να μεταφέρει και να επανεγκαταστήσει στην Ιταλία 50 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Κύπρο. Μία ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Προεδρικό  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση