ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θαύμα, θαύμα τα βρήκαν στο χρώμα της μάσκας

Για όσους παρακολουθούν στενά τα δημόσια, αυτού του τόπου γνωρίζουν τις απόψεις του Τάσου Τζιωνή στο Κυπριακό

ΙΑΝΟΣ

ΙΑΝΟΣ

Περί Τάσου

Για όσους παρακολουθούν στενά τα δημόσια, αυτού του τόπου γνωρίζουν τις απόψεις του Τάσου Τζιωνή στο Κυπριακό. Ο βετεράνος διπλωμάτης ποτέ δεν έκρυψε τις θέσεις του στο πολιτικό πρόβλημα και όπως λένε το διπλωματικό παζάρι, σε κάποιες περιπτώσεις οι μετακινήσεις του, όταν ήταν στην ενεργό δράση, δεν ήταν άσχετες με τα πιστεύω του. Ως εκ τούτου δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το θέμα που έθεσε για τον κ. Τζιωνή, ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο Εθνικό Συμβούλιο. Εκτός και αν ο κ. Τζιωνής, ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, άλλα λέει πίσω από τις κλειστές πόρτες, κάτι που δεν πιστεύω. Από την εποχή του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Τζιωνή, οι οποίες δεν αποτέλεσαν κριτήριο να είναι ένας εκ των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας. Εξάλλου θα ήταν άνευ ουσίας, η απόλυτη ταύτιση απόψεων όσων συμμετέχουν σε συμβουλευτικά σώματα. Τα υπόλοιπα, μάλλον, θα πρέπει να τα διευκρινίσει ο έκπληκτος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Διαφάνεια

Διαχρονικά ο κρατικός μηχανισμός ήταν δυσκίνητος σε ζητήματα επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα αλλά απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει δρόμος. Π.χ. δεν μπορεί να γίνουν αντιληπτοί οι λόγοι που οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες δεν δίνουν στοιχεία για τις ακυρώσεις ραντεβού, ένεκα του θορύβου με το εμβόλιο της AstraZeneca, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι υπήρξαν. Νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις; Αν το πιστεύουν, το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με όσους πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις. Τα άτομα αυτά δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και θα πρέπει, εκεί στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, να γνωρίζουν και κάτι άλλο. Όταν καλείς τα ΜΜΕ να συνεργαστούν στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας, η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι ανάλογη. Κρυφτούλι παίζαμε, όταν ήμασταν με κοντά παντελόνια. Έτσι για να εξηγούμαστε.

Οι παρενέργειες

Η Κύπρος στο θέμα με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολούθησε την πρακτική μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που ανέστειλαν προσωρινά τους εμβολιασμούς. Η απόφαση αυτή θα αφήσει το αποτύπωμά της στο πρόγραμμα εμβολιασμών και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Θέμα, ψυχολογικής φύσεως, με το συγκεκριμένο εμβόλιο υπήρχε και πριν από την μερική αναστολή, όταν γινόταν δημόσια συζήτηση εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα άνω των 65 ετών. Ωστόσο, τα όποια προβλήματα παρουσιάσθηκαν, τότε, με ακυρώσεις ραντεβού μετριάσθηκαν από τις επικοινωνιακές κινήσεις, όπως ο εμβολιασμός της μητέρας του Υπουργού Υγείας, με τη συνοδεία του ιδίου, με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Κάτι ανάλογο έγινε και τώρα με τον on camera εμβολιασμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου. Αν θα έχει την ίδια επιτυχία η κίνηση τακτικής, θα φανεί την επόμενη εβδομάδα που θα γίνει ο νέος προγραμματισμός των εμβολίων που δεν έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πινόκιο

Ο γενικός ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, γνωστός το τελευταίο διάστημα και ως Πινόκιο, μετά τη χαλαρή και άνευ μάσκας εμφάνισή του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, αναγκάσθηκε να είναι περισσότερο προσεκτικός στις δημόσιες εμφανίσεις του. Στην ίδια Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα δεν έβγαλε τη μάσκα του για να απολαύσει το καφεδάκι του, όπως είχε δικαιολογηθεί μία εβδομάδα πριν. Και δεν είναι μόνο ότι δεν την έβγαλε, το έδειχνε με καμάρι. Το ίδιο έπραξε και ο Γιώργος Αρέστη που ήταν δίπλα του και την προηγούμενη φορά χρησιμοποιούσε τη μάσκα για προστασία του πιγουνιού του. Όλα αυτά ως απάντηση στα περί πικρόχολων σχολίων από την «Κ». Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας στην περίπτωση του χαλαρού γενικού ελεγκτή ζήτησε να εφαρμοσθούν οι πρόνοιες των υγειονομικών πρωτοκόλλων τουτέστιν πρόστιμο 300 ευρώ;

Δύο αιώνες

Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, το ελληνικό έθνος θα εορτάσει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας. Την ερχόμενη Πέμπτη η Ελλάδα θα θυμίσει σε όλο τον πλανήτη πως το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος» έγινε πράξη από μια χούφτα ρακένδυτων ραγιάδων, οι οποίοι είχαν σημαία τους την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με όπλο την ψυχή τους. Ψυχή που ατσάλωσε τον αγώνα των απανταχού Ελλήνων. Στο ραντεβού μνήμης και τιμής παρούσα θα είναι και η Κύπρος, διά του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της συζύγου του. Παρουσία της ουσιαστικής συμβολής των Ελλήνων της Κύπρου που στις μεγάλους αγώνες και προκλήσεις του έθνους δεν γύρισαν την πλάτη. Οι δύο αιώνες ελληνικής ανεξαρτησίας, φάρος λαμπρός για την ανθρωπότητα και για το μέλλον των όπου γης Ελλήνων.

Γράφουν ακατάπαυστα

Η Ερευνητική Επιτροπή για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ακροάσεων μαρτύρων και έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να έχει έτοιμη, μέχρι τέλος Μαρτίου, την ενδιάμεση αναφορά. Η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο μεγάλο όγκο στοιχείων που έχουν ενώπιόν τους τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ξέρουν τι να συμπεριλάβουν και τι να αφήσουν για το τελικό πόρισμα, τον ερχόμενο Ιούνιο. Και επειδή οι αριθμοί ευημερούν, η ομάδα υποστήριξης των ερευνών έχει ξεσκονίσει 6700 πολιτογραφήσεις ή 3200 σχετικούς φακέλους. Αυτό το οποίο λέγεται είναι πως στην ενδιάμεση αναφορά δεν θα συμπεριληφθεί το σύνολο των αιτήσεων που έχουν ελεγχθεί αλλά κάποιες από αυτές που βγάζουν μάτι.

Ο ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό, άνευ μάσκας στην τελευταία Ολομέλεια. Δεν γνωρίζουμε αν και αυτός την έβγαλε για να απολαύσει τον καφέ του. Όποιος και αν ήταν ο λόγος δεν επιτρέπεται μέλη του κοινοβουλίου να παραβιάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το ελάχιστο, ό,τι ισχύει για τους κοινούς θνητούς. 300 ευρώ πρόστιμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΙΑΝΟΣ

Η παραπολιτική: Τελευταία Ενημέρωση