ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog 5000 πρόστιμο και ο βαφτιστικός του Νίκαρου!

=ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία παντού και, παρόλο που ακροβατούσε ανάμεσα στο εξωφρενικά απίστευτο και στο θέατρο του παραλόγου, πολλοί την πίστεψαν διότι…oh well, this is Cyprus και δεν μας σοκάρει πια τίποτα. Η φήμη λοιπόν αναφερόταν σε πρόστιμο 5.000€ για όποιον άναβε φλας του αυτοκινήτου του σε απέναντι οδηγό για να τον προειδοποιήσει περί ύπαρξης κάμερας τροχαίας. Θα μπορούσες με λίγα λόγια να φας και πρόστιμο 5.000€ διότι πρόσεξες απέναντι φίλο που είχε καιρό να δεις, ενθουσιάστηκες και τον χαιρέτησες ανάβοντας το φλας! Οι διαμαρτυρίες, οι κατάρες και οι διαδηλώσεις άρχισαν άμεσα. Το λάβαρο της Επανάστασης σηκώθηκε και όλοι ζώστηκαν τα άρματα (φυσικά στον καναπέ και μέσω πληκτρολογίου).

Τελικά, και αφού ο αναβρασμός κορυφώθηκε, ο Υπουργός Συγκοινωνιών διευκρινίζει πως δεν ποινικοποιείται το αναβόσβημα των φώτων σαν προτροπή προς άλλους οδηγούς να προσέχουν. Πάλι καλά, γιατί όπως πάμε προβλέπω σύντομα να μας παίρνουν δικαστήριο για ανοιγόκλειμα των ματιών (άλλως μιτσοκάμμημα) είτε είναι για φλερτ είτε είναι απλώς από κάποιο νευρικό τικ.

Σε όλες τις εποχές Πολιτική ήταν η Τέχνη του παραλόγου. Στέφαν Σβάικ

Επί τη ευκαιρία -και πέραν της πλάκας- να δώσουμε τα εύσημα στον κύριο Βαφεάδη για δύο ακόμη σημαντικούς λόγους: πρώτον, για την παραδοχή του ότι τα πρόστιμα από τις κάμερες είναι εξωφρενικά ψηλά και πρέπει να αναθεωρηθούν. Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση -και ας άργησε πολύ- και ελπίζουμε σε άμεση αναθεώρηση των ασύμμετρα αυστηρών ποινών, ακόμη και αναδρομικά με επιστροφές χρημάτων.

Δεύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει να συγχαρούμε τον Υπουργό είναι η απόφαση για σταδιακή αφαίρεση των δυόμισι και πλέον χιλιάδων κυρτωμάτων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Κύπρο, σε κάθε μέγεθος και ύψος. Κάποια από αυτά τα κυρτώματα είναι κυριολεκτικά μικροί λόφοι στη μέση του δρόμου αφού φτιάχτηκαν χωρίς κανένα έλεγχο ή τήρηση προδιαγραφών ομοιομορφίας. Έκαναν όλα τα αυτοκίνητα της Κύπρου σαραβαλάκια -και ευτυχισμένους τους ιδιοκτήτες γκαράζ επισκευών- και δημιούργησαν πρόβλημα σε αυχένα και σπόνδυλο στους οδηγούς. Μόλυναν ακόμη τις γειτονιές με τις πρόσθετες αναθυμιάσεις εξ αιτίας των απείρων φρεναρισμάτων, όπως επιβεβαιώνουν σχετικές έρευνες. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μας αποχαιρετήσουν, επιτέλους. Να πάνε στο καλό και δεν θα μας λείψουν καθόλου.

Κλείνουμε με την δήλωση της χρονιάς από τον ορίτζιναλ βαφτιστικό του Νίκαρου, Μαυρίκιο -μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά- Μαυρικίου: “Αν ο τατάς μου, Νίκος Αναστασιάδης, δεν έκανε την Κύπρο όπως την έκανε, εγώ δεν θα επέστρεφα”. Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε και είστε καλυμμένοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση