ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αβέρωφ, ο γκουρού, ο Λένιν και η απόγονος του Αυτοκράτορα Κομνηνού!

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ψες έβαλα τηλεόραση και ο Αβέρωφ ήταν στον Καρεκλά. Λίγο μετά μπήκα στο ίντερνετ και ο Αβέρωφ ήταν καλεσμένος του Φειδία, ενός πιτσιρικά youtuber! Φίλος που μπήκε σε σελίδα ενηλίκων μου είπε –και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό- ότι εμφανίζεται και εκει –σε διαφημιστικό σποτάκι- λέγοντάς μας ότι «ο Αβέρωφ μπορεί»! Για την ανεξάντλητη ενέργειά του τον βαθμολογώ με άριστα.

Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην οικονομία της αγοράς, είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συζητώντας με τραπεζικούς υπάλληλους και κάπου εκεί ο Βλαδίμηρος Λενιν, έστω και ταρριχευμένος που είναι, στριφογύρισε στο μαυσωλείο του για το απροκάλυπτο φλερτ του υποψηφίου που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ προς την αστική Δεξιά.

Μία από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου. Πλάτων

Αυτά που προτείνω εγώ έπρεπε να ήταν η σημαία της αριστεράς! Ποιος άραγε έκανε αυτή την δήλωση; Έχετε τέσσερις επιλογές: A) Καρλ Μαρξ Β) Τρότσκυ Γ) Εζεκίας Παπαϊωάννου Δ) Αβέρωφ Νεοφύτου. Η σωστή απάντηση είναι ο Φούλης μας, σε ένα αντίστοιχο απροκάλυπτο φλερτ με τους αριστερούς ψηφοφόρους, αφού σε περίπτωση που περάσει στο δεύτερο γύρο θα τους χρειαστεί. Όπως πάει ο αθεόφοβος δεν αποκλείεται να τον δούμε στην κερκίδα της Ομόνοιας με μπλουζάκι του Τσε Γκεβάρα.

Ο Super Mario Καρογιάν σήκωσε για πρώτη φορά το γάντι και χτύπησε τον Φούλη μας κατηγορώντας τον ότι έχασε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Ο λόγος αυτής της ξαφνικής επίθεσης υποψιαζόμαστε πως είναι η χαμηλή συσπείρωση που παρουσιάζει ή ΔΗΠΑ προς το Νίκο Χριστοδουλίδη, με σημαντικό ποσοστό των οπαδών της να κινούνται προς τον Αβερωφ.
Κληθείς ο Φούλης μας να απαντήσει αν είναι τελικά γκουρού της οικονομίας, ρίχνοντας μπηκτή προς το ΑΚΕΛ, είπε: «δεν ξέρω αν είμαι γκουρού, αλλά σίγουρα δεν λειτουργώ κουτουρού», σκαρώνοντας μια συμπαθητική ομοιοκαταληξία. Να δείτε που πριν τις 5 του Φεβράρη θα γράφει και ποιήματα, ή τουλάχιστον τσιαττιστά!

Ο Μαυρογιάννης τραγούδησε στη συναυλία του ΑΚΕΛ μελοποιημένο ποίημα του Σεφέρη κι ο Αβέρωφ τραγούδησε στην εκδήλωση του Συναγερμού το «χώμα που περπάτησα». Αν τραγουδήσει κάπου κι ο Χριστοδουλίδης δεν θα πηγαίνουμε για εκλογές αλλά για τον τελικό του The Voice.

Έκτιζε το προφίλ του αγοράζοντας LIKES με τα λεφτά της Διαφώτισης, κατηγορεί η κυρία Ατταλίδου το Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε μία κανονική χώρα μία τέτοια κατηγορία θα δημιουργούσε σίγουρα αναστάτωση. Όχι στην Κύπρο μας. Εδώ ακούσαμε με πλήρη απάθεια και αδιαφορία ότι θα ερχόντουσαν από το εξωτερικό για να επιτεθούν σε κεντρικό αστυνομικό σταθμό του τόπου μας! Φαίνεται πως οι πολίτες αυτού του τόπου έχουμε βιώσει τόσα πολλά και τραγικά που πλέον τίποτα δεν μας συγκινεί.

Η υποψήφια πρόεδρος Ιουλία Χορβίνα Κομνηνός –το όνομα έχει μια βυζαντινή μεγαλοπρέπεια οφείλουμε να ομολογήσουμε και κυκλοφορεί η φήμη πως υπάρχει συγγένεια με τους αυτοκράτορες Κομνηνούς, ίσως και με το μαρμαρωμένο Βασιλιά- δήλωσε πως έχει τη λύση για όλα μας τα προβλήματα: επιστροφή στη Λίρα. Τι ωραία που ήταν η λιρούα μας…το άκουσμα της λέξης έφερε μνήμες από τη χαρακτηριστική μυρωδιά της και συνειρμικά ήλθαν στο μυαλό οι ακόλουθες εκφράσεις: Α) το μυαλο μας και μια Λιρα Β) και τα μυαλά στα κάγκελα Γ) κάγκελα παντού. Και μου προκλήθηκε μια απορία: άραγε τον καιρό του προπάππου μου, βασιλιά Ονασαγόρα, τί νόμισμα υπήρχε στην Κύπρο; Σε εκείνο να πάμε!

Δεν θα δεχθούμε κατάργηση της κυπριακής δημοκρατίας για χάριν της όποιας λύσης, δήλωσε ο Προεδρος, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει και χωρίς κανείς να τον ρωτήσει. Θυμάστε πότε ακριβώς ο Αναστασιάδης έγινε πιο απορριπτικός από τους Νικόλα και Τάσσο Παπαδόπουλο μαζί; Κάποιοι λένε –συμπτωματικά- λίγο πριν κορυφωθεί η αγορά των διαβατηρίων, σε συνάρτηση με την ανάπτυξη πύργων, όταν είχε ειπωθεί και η περιβόητη ατάκα «η Λεμεσός πετά»! Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως τα τζάκια που εναλλάζονται στην εξουσία –και στις δύο πλευρές του νησιού- δεν είναι διατεθειμένα να μοιραστούν τα λάφυρα. Μια χαρά βολευτήκαμε όλοι τελικά. Κρίμα…

Φίλος πήρε τηλέφωνο χθες στη Δημόσια Υπηρεσία και για πρώτη φορά απάντησαν! Δυστυχώς ήταν για να του πουν οτι κάνουν στάση εργασίας και δε μπορούν να του μιλήσουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση