ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Brainstorming, όχι τρικυμία εν κρανίω

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εκτός από την Ειρήνη στην Κύπρο και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου προσφάτως αποκτήσαμε ακόμη μια Ειρήνη. Την Ειρήνη Πική, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω. Η Ειρήνη, ανακοινώνοντας την σημερινή συνάντηση του Υπουργικού στην εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, μας είπε πώς δεν θα είναι μια κανονική συνεδρία αλλά περισσότερο ένα brainstorming. Σε ελεύθερη μετάφραση, μία…μυαλοθύελλα και όχι μια κατάσταση που θυμίζει τρικυμία εν κρανίω, όπως ειρωνικά έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την σύσκεψη οι κακεντρεχείς και κάποιοι πρώην Υπουργοί και αξιωματούχοι του Συναγερμού.

Παραφράζοντας λοιπόν την θρυλική πια ατάκα από τις 3 Αδερφές του Τσέχωφ “στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα”, η Ειρήνη Πική έστειλε το μήνυμα “στο Τρόοδος αδελφές -και αδερφοί- μου, στο Τρόοδος”.

Πιο ισχυρή και από τους πιο φοβερούς στρατούς είναι μια σπουδαία ιδέα που έφτασε ο καιρός της να ανθίσει, Βίκτωρ Ουγκώ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πάντως οι νέες θύελλες που θα ξεπηδήσουν από το μυαλό της Κανάρη, η οποία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του προέδρου στο θέμα Γιαννάκη, θα λέει όλες τις νέες ιδέες της στα Αγγλικά…

Θυμίζουμε πως η Ειρήνη -όπως λέμε Ειρήνη στην κυβέρνηση- Πική ήταν το άτομο που είχε αναλάβει την ειρηνευτική αποστολή για παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στην μπουρλοτιέρισα Κανάρη και την “θα φύγω με τους φίλους μου για Κάιρο” Γιαννάκη. Το μήνυμα που τους είχε στείλει -εκτελώντας χρέη αγγελιαφόρου του ξεκάθαρου Νίκου- ήταν, εν συντομία: “Ειρήνη υμίν, Υπουργοί και Διευθυντές Υπουργείων, έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα από τα πτυχία και τα αγγλικά της Γιαννάκη”. Δυστυχώς η αποστολή στέφθηκε με τόση επιτυχία όση η προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να μετακινήσουν την Τουρκία από την Κύπρο.

Να είσαστε λοιπόν έτοιμοι να παρακολουθήσετε το επόμενο συγκλονιστικό επεισόδιο ανάμεσα στην Υπουργό και τη Γενική Διευθύντρια πριν βγει ο Σεπτέμβρης. Η τιτανομαχία ανάμεσα στις δύο μεγάλες κυρίες του υπουργείου Υγείας θα μνημονεύεται στο μέλλον ως τα Σεπτεμβριανά, όπως περίπου αναφερόμαστε στα Οκτωβριανά.

Σε πιο παλιές εποχές όταν ο κόσμος ήθελε να εκδηλώσει την αποδοκιμασία του για κάποιο πολιτικό του έριχνε ντομάτες. Αχ πόσο νοσταλγώ εκείνες τις εποχές. Και χωρίς να θέλω να δώσω ιδέες σε κανένα, να πληροφορήσω πως όσοι θα ήθελαν να αποθηκεύσουν ντομάτες για τις επερχόμενες εκλογές αξίζει να επισκεφθούν στις 3 του Σεπτέμβρη το φεστιβάλ Ντομάτας στην Παρεκκλησιά. Το κόψιμο της ντομάτας, με συγχωρείτε, το κόψιμο της κορδέλας στο Φεστιβάλ ντομάτας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να το κάνει ο εξειδικευμένος πλέον σε εγκαίνια Πρόεδρός μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση