ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Δίπλαρος, ΕΛΑΜ, Μαυρίκιος, ΑΚΕΛ

ΤΡΙΤΗ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η συγκλονιστική είδηση που έμαθα χθες ήταν η εξής: ο Δίπλαρος είναι κουμπάρος του Μαυρίκιου (ναι, του γνωστού Μαυρίκιου που είναι βαφτιστικός του γνωστού Νίκαρου) και θα βαφτίσει το παιδί που θα κάνει -ο Μαυρίκιος, όχι ο Δίπλαρος- με την Ιλάειρα. Που κολλά όμως ο Δίπλαρος και ο Μαυρίκιος με το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ, όπως αναφέρει ο τίτλος μας; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου δεσμεύτηκε -προσοχή στο τραυματικό πλέον ρήμα παρακαλώ- πώς θα προσέχουν καλύτερα τις ακτές τους ώστε να μην καταφθάνουν κοντά μας καθημερινά εκατοντάδες άτυποι μετανάστες από την γειτονική μας χώρα.
Ο ηγέτης του Λιβάνου συγκινήθηκε όταν ο νεαρός μας Νίκος του εξήγησε πως έχουμε και εμείς τα δικά μας προβλήματα καθώς επίσης πολλαπλές συντάξεις και φιλοδωρήματα να πληρώσουμε, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πια να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ροές μεταναστών. Όταν μάλιστα του ανέλυσε και πόσα εκατομμύρια μας κόστισε η επισκευή του ιδιωτικού μας τζετ δεσμεύτηκε, σχεδόν με κλάματα, πως δεν θα ξαναδούμε άτυπο μετανάστη από τον Λίβανο, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε αν χρειαστεί να φτιάξει και ανθρωπιστικό διάδρομο για να στέλνει βοήθεια στην Κύπρο!

Για να δούμε τι θα δούμε. Να σας εξηγήσω τώρα πως ο Λίβανος συνδέεται με τον Μαυρίκιο, το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ και τον βαφτιστικό του Δίπλαρου.

Για το μεταναστευτικό βρέθηκαν χθες να συζητούν ο Δαμιανού του ΑΚΕΛ με τον τριανταφυλλένιο μας Δίπλαρο στο στούντιο του Σίγμα. Ήταν μια συζήτηση που θύμισε παλιούς καλούς καιρούς αφού σε κάποια στιγμή η ένταση χτύπησε κόκκινο, μιλούσαν όλοι ταυτόχρονα και δεν καταλάβαινες λέξη. Βασικά ακουγόντουσαν άναρθρες κραυγές με το Μιχάλαρο να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά τελικά να προσθέτει ακόμη μια φωνή στο πανδαιμόνιο.

Ο Δίπλαρος λοιπόν είχε εκνευρίσει τον Δαμιανού -τον έκανε να κοκκινίσει περισσότερο και από τη σημαία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- λέγοντάς του πως η χαλαρή στάση του ΑΚΕΛ στο Μεταναστευτικό είναι ο κυριότερος λόγος της ανόδου του ΕΛΑΜ. Δεν είμαι σίγουρος πόση αλήθεια ή πόση υπερβολή εμπεριέχεται σε αυτή την δήλωση, πιστεύω όμως στη ρήση «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια» και ο Δίπλαρός μας είναι αρκετά μικρός (δηλαδή νεαρός), οπότε ίσως κάποιο δίκιο να το έχει. Whatever.

Εκεί όμως που τα αίματα άναψαν κυριολεκτικά (αν υπήρχαν τασάκια στο στούντιο ίσως θα βλέπαμε να απογειώνονται) ήταν σε μια στιγμιαία αναφορά του κύριου Δαμιανού στην κουμπαριά του Δίπλαρου με τον Μαυρίκιο. Ήταν μια στιγμή παραφροσύνης που οδήγησε τον Ευθύμιο μας στο να χάσει την ψυχραιμία και την ευθυμία του, θεωρώντας την αναφορά σαν ειρωνεία και απαιτώντας απολογία. Ο κύριος Δαμιανού θεώρησε όμως θεατρινισμούς την αντίδραση του Ευθύμιου της καρδιάς μας και ενώ το δράμα κορυφωνόταν ο Μιχάλαρος, σαν από μηχανής θεός, έκοψε την εκπομπή άρον άρον. Σε ευχαριστούμε Μιχάλαρε. Όχι που έκανες την εκπομπή αλλά που την σταμάτησες.

Ίσως πάντως η πιο ενδιαφέρουσα δήλωση των ημερών από πολιτικό πρόσωπο (έστω και πρώην) ήταν η ατάκα φωτιά του Μιχάλη Χατζηγιάννη πως έχει ακούσει πολλά για τη σεξουαλικότητά του. Very interesting. Το μόνο που δεν μας είπε ήταν αν θα ξανατραγουδήσει στα γενέθλια του μικρού μας Πρίγκιπα. Απ την άλλη, τώρα πια ξέρουμε ποιος θα τραγουδήσει στα γενέθλια του Δίπλαρου: ο Μαυρίκιος!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση