ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Παιδεία μας και τα καρναβάλια

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος φαίνεται πως βρήκε το λόγο για το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη: με τον ίδιο περίπου επιστημονικό τρόπο που ο δικός μας «Άγιος» Μόρφου αποφάνθηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι δημιουργούνται όταν η μητέρα προβεί σε πρωκτικό σεξ ενόσω είναι έγκυος, ο Αμβρόσιος αποφάνθηκε ότι ο Θεός σκότωσε όλους αυτούς τους νέους για να μας τιμωρήσει που γιορτάζουμε τα καρναβάλια! Τι να πεις λοιπόν για τους μασκαράδες, ειδικά σε όσους μασκαρεύονται με ένα ράσο και δηλώνουν άνθρωποι του Θεού και της χριστιανικής Αγάπης.

Πραγματικά θα ήθελα να πηδηχτώ από το παράθυρο αλλά δυστυχώς το γραφείο μου βρίσκεται στο υπόγειο. Πάντως, το ότι ιερωμένοι -και συχνά μάλιστα σε ψηλές θέσεις της ιεροσύνης- προβαίνουν κατά καιρούς σε τέτοιες αδιανόητες τοποθετήσεις είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να προβληματίσει σοβαρά την Εκκλησία προτού την εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες πιστοί.

Η Θρησκεία θεωρείται από τον λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη. Σενέκας, ρωμαίος φιλόσοφος.

Μήπως έφτασε ο καιρός να συζητήσουμε και το θέμα του ελέφαντα στο δωμάτιο του Υπουργείου Παιδείας; Διότι ελέφαντας αναμφίβολα υπάρχει, φοράει ράσο και αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία μαθητών με κριτική σκέψη. Ιδού η Ρόδος. Όσον αφορά το πήδημα, ας ελπίσουμε να μην είναι και πάλι στο ταλαίπωρο σώμα της Παιδείας του τόπου μας.

Kαι αυτό μας φέρνει στο επόμενο μας θέμα: «Τα τετράμηνα δεν πέτυχαν τον στόχο τους και θα καταργηθούν» αποφάνθηκε ο νέος Πρόεδρος, αφού το συζήτησε φαντάζομαι με την νέα Υπουργό Παιδείας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω τον απολογητή του προηγούμενου Υπουργού, όμως έχει τεράστια σημασία να εξετάσουμε ορθολογιστικά τους λόγους αποτυχίας: ήταν μια άσχημη πρακτική από εκπαιδευτικής απόψεως ή απέτυχαν επειδή οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές -ο καθένας για τους δικούς του λόγους- δεν στήριξε εξ αρχής τη συγκεκριμένη προσπάθεια;

Αν θέλουμε να σταματήσουμε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση διότι αποδεδειγμένα δεν βοηθά την Παιδεία μας να ανέβει επίπεδο, τότε στηρίζω την κατάργηση της ασυζητητί. Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, η απόφαση καμία σχέση δεν έχει με την αποτελεσματικότητά των τετράμηνων -εξ άλλου όλοι είχαν αποφασίσει να τα σαμποτάρουν πριν καν αρχίσουν να εφαρμόζονται- και αυτό είναι κρίμα.

Πολύ φοβάμαι δε πως η Παιδεία μας θα εξακολουθήσει να παραπαίει και να μην μπορεί να γίνει ανταγωνιστική σε ψηλό επίπεδο, διότι τα κριτήρια για οποιαδήποτε απόφαση είναι συνήθως η επιλογή του πιο εύκολου δρόμου. Ότι προϋποθέτει λίγη περισσότερη προσπάθεια ή δυσκολία απορρίπτεται ασυζητητί, είτε από καθηγητές, είτε από μαθητές, είτε από όλους. Aπ’ ότι φαίνεται ο νέος Πρόεδρος δεν κατάλαβε πως αν οι εκπαιδευτικοί γουστάρουν τον Υπουργό Παιδείας τότε αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο red flag και λόγος προβληματισμού.

Τα αγαθά -στην προκειμένη περίπτωση η αξιοπρεπής Παιδεία- κόποις κτώνται αγαπητέ Πρόεδρε: ούτε με λαϊκισμούς, ούτε χαϊδεύοντας αυτιά, ούτε κλείνοντας τα σχολεία για να γιορτάσουμε τη μέρα των γραμμάτων -τρομάρα μας-.

Aν θέλεις ομελέτα, σπάσε αυγά. Διαφορετικά, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι των Pink Floyd, ο κάθε μαθητής που θα δημιουργούμε θα είναι another brick on the wall!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση