ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η πίπα της Ειρήνης και η Επαγρύπνηση

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σημεία άξια αναφοράς από την ορκωμοσία του νέου Προέδρου:

Προσκλήθηκε -και παρευρέθηκε- ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Παρά τις έντονες αντιδράσεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος ήταν άνετος και χαλαρός. Σε -φανταστική- ερώτηση αν νιώθει πως η εκεί παρουσία του αποτελεί πρόκληση, έκλεισε το μάτι και απάντησε με πονηρό χαμόγελο: this is Cyprus.

Αν θέλεις να δουλέψεις για την παγκόσμια Ειρήνη, πήγαινε σπίτι σου και αγάπα την οικογένειά σου. Μητέρα Τερέζα

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ευχαρίστησε το ΔΗΣΥ, αλλά όχι τον Αβέρωφ, δια να πληρωθεί το ρητόν «φοβού την εκδίκησιν των υπό σου ευεργετηθέντων».

Ο Χριστοδουλίδης φαίνεται να κατανοεί πλήρως πως στο θέμα Κυπριακό η εκλογή του αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιφυλακτικότητα από πολλούς συμπατριώτες μας, το Διεθνή παράγοντα και φυσικά τους Τουρκοκυπρίους. Έτσι, προσπάθησε να διασκεδάσει αυτή την καχυποψία τονίζοντας πως θα κάνει το παν για να υπάρξει πρόοδος στο θέμα αυτό. Η απορία είναι αν το εννοεί ή αν το λέει απλώς για εγχώρια κατανάλωση, όπως περίπου έκανε την τελευταία πενταετία ο Αναστασιάδης. Σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά έχουμε και το κατεστημένο των όσων δικών μας βολεύονται με την παρούσα κατάσταση κι ας μην το ομολογούν δημόσια. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και άτομα στον στενό περίγυρο του Προέδρου. Για να δούμε σε τι βαθμό θα τα βάλει μαζί τους αν χρειαστεί.

Τελικά την Αναστασία Παπαδοπούλου την έκοψε ο Κάρογιαν -με δική του παραδοχή- και όχι, όπως έλεγαν κάποιες άλλες πληροφορίες, οι αντιδράσεις από τους χριστιανοταλιμπάν. Φαίνεται πως το τσεκούρι του πολέμου ανάμεσα σε ΔΗΠΑ και ΔΗΚΟ δεν θα θαφτεί στην παρούσα φάση. Κι ούτε θα ανάψει σύντομα η πίπα της Ειρήνης.

Μιλώντας για Ειρήνη να πούμε πως καταβάλλονται προσπάθειες για επαναπροσέγγιση μεταξύ ΑΚΕΛ και Χαραλαμπίδου μετά και την έντονη αντιπαράθεση που είχε η Ειρήνη πριν λίγες βδομάδες -σε πολύ ψηλά ντεσιμπέλ- με το Γενικό Γραμματέα του κόμματος.
Ο Δημήτρης Παπαδάκης δηλώνει πως βρίσκεται στα σκαριά νέα πλατφόρμα στο χώρο της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, μόνο οι διαγραφέντες από την ΕΔΕΚ να ενταχθούν στο νέο κόμμα -κάπου χάσαμε το μέτρημα αλλά είναι πολλοί- έχουν αμέσως μια ισχυρή βάση για ξεκίνημα.

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ενώ ο Μαυρογιάννης έχει εξαφανιστεί περισσότερο κι απ τον Φούλη. Αν δεν δώσουν σημεία ζωής τα επόμενα 24ωρα η Αστυνομία θα κυκλοφορήσει φωτογραφίες τους ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό τους.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν αυτή τη στιγμή είναι μέλος του ΔΗΣΥ ή αν παραμένει στους διαγραφέντες. Κωμικοτραγικό αλλά πέρα για πέρα κυπριακό. Του συστήνουμε να επικοινωνήσει με την Επαγρύπνηση του ΑΚΕΛ, εκεί σίγουρα θα γνωρίζουν.

Μιλώντας για ΑΚΕΛ να αναφέρουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου διότι ασθενούσε με κορωνοϊό -άκου σύμπτωση- και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε. Επίσης δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ότι ο πρόεδρος του Συναγερμού κύριος Αβέρωφ -συμπωματικά επίσης- απουσίαζε εξαιτίας προγραμματισμένου ταξιδιού στο εξωτερικό. Είμαστε, μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε…Η Θεοχάρους τελικά επίσης δεν παρευρέθηκε αφού όπως είχε γράψει στην περιβόητη ανάρτησή της δεν πήρε πρόσκληση.

Δυσαρεστημένος ο Σιζόπουλος που δεν πήρε Υπουργό η ΕΔΕΚ, δυσαρεστημένη η Θεοχάρους που η Αλληλεγγύη κατά κάποιο τρόπο πήρε αλλά χωρίς να την ρωτήσουν και ξανά δυσαρεστημένος ο Σιζόπουλος που όλοι θεωρούν πως ο Γιωργάλλας είναι δικός του Υπουργός. Δυσαρεστημένος κι ο Νικόλας για τον παραγκωνισμό της αδελφής του -κι ας μην το παραδέχεται-. Δυσαρεστημένοι και οι απανταχού της νήσου κουλτουριάρηδες που με προκηρύξεις στο Διαδίκτυο ζητούν την κεφαλή του Χατζηγιάννη στο πιάτο. Τέλος, δυσαρεστημένος κι ο Χριστοδουλίδης που η dream team του δεν ενθουσίασε τους θεατές. Μόνος ικανοποιημένος ο Αβέρωφ που είναι όλοι οι άλλοι δυσαρεστημένοι. Ες γην εναλίαν Κύπρον…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση