ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Κυπριακό και Eurovision

=ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο κακός χαμός γίνεται ακόμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο σχετικά με τη βαθμολογία που έδωσε η γιουροβιζιονική κριτική επιτροπή της Ελλάδας στο τραγούδι της Κύπρου.

Τέσσερα τζε τέσσερα κάμνουσιν οκτώ. Μιχάλης Τερλικκάς

Η Γαρμπή ας πούμε έγραψε πώς “δεν πρέπει να δυσαρεστήσουμε τους Κύπριους γιατί μπορεί να θυμώσουν και να πάρουν πίσω τη Βίσση και το χαλούμι”! Κρυάδες. Ο φιλόμουσος λαός μας βράζει από οργή κυρία Γαρμπή και προσπάθειες να εκτονωθεί η κατάσταση με χιουμοράκι -και μάλιστα αποτυχημένο- θα πέσουν στο κενό.

Ο πρώην Yπουργός Eξωτερικών της Eλλάδος όμως, ο περισπούδαστος Νίκος Κοτζιάς, είδε το θέμα πολύ πιο σοβαρά: με ανάρτησή του υποστηρίζει πώς το τεσσάρι που έδωσε η Ελλάδα στο τραγούδι της Κύπρου στη Γιουροβίζιον εντάσσεται “στις προσπάθειες του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το κυπριακό”! Εδώ τι να σχολιάσω, δεν περιγράφω άλλο. Να θυμίσω μόνο πώς αυτός ο τιτάνας της πολιτικής σκέψης έπαιξε βαρυσήμαντο ρόλο στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά. Ζητείται Ελπίς.

Ο Ηλίας Ψινάκης μας ζήτησε συγγνώμη και ευχήθηκε 4 να είναι οι ώρες της ΕΡΤ! Είναι και σε μια ηλικία που οι κατάρες του πιάνουν! Αντίθετη τελείως όμως η γνώμη της Ανδρούλλας Βασιλείου: Η πρώην πρώτη κυρία, για την οποία ειπώθηκε από τον τότε πρόεδρό μας η θρυλική ατάκα “η Ανδρούλλα και εγώ”, επίσης δεν άφησε ασχολίαστη τη βαθμολογία της Γιουροβίζιον, γράφοντας πως χάρηκε “που μας έδωσαν μόνο 4 βαθμούς διότι αυτό σημαίνει πώς απολακτιστήκαμε (εννοούσε απογαλακτιστήκαμε) από τη μητέρα Ελλάδα”. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Επειδή όμως είδα μέχρι και το Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ να κλαψουρίζει σε ζωντανή σύνδεση με ελλαδικό κανάλι λέγοντας ότι η κατάταξη που πήρε το τραγούδι της Κύπρου δεν συμβαδίζει με τη χαμηλή βαθμολογία που του έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας, θα ήθελα να του επισημάνω το εξής: αυτό που λέει όχι μόνο δεν ισχύει αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Δηλαδή η επιτροπή της Ελλάδας μας κατέταξε έβδομο τραγούδι ανάμεσα στα 26 του τελικού ενώ η ψηφοφορία της βραδιάς μας κατέταξε στην δωδέκατη θέση. Σταματήστε λοιπόν να αναλώνεστε σε μια βλακώδη συζήτηση για το αν έπρεπε να μας δώσουν ένα ή δύο βαθμούς παραπάνω και ηρεμήστε επιτέλους. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα και στον τόπο μας και στο ΡΙΚ κύριε Τσώκο.

Φυσικά από όλο αυτό το μπάχαλο δεν μπορούσε να απουσιάζει ο εθνικός μας μαϊντανός, ο Μαυρίκιος, ο οποίος δήλωσε πώς μόλις είδε τη βαθμολογία ήθελε να πάρει φόρα και να πηδήξει στην πισίνα. Ιδού η Ρόδος, ιδού η Κύπρος, ιδού και το πήδημα Μαυρίκιε μου. Μόλις θυμήθηκα και την αλησμόνητη ατάκα του Γιώργου Λεβέντη που ταιριάζει γάντι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα: “θα πηδηχτώ από το παράθυρο”!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση