ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μακάριος και φωτοβολίδες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η σημερινή φωτογραφία μπήκε κυρίως για να τραβήξει την προσοχή σας. Δεν είναι όμως παντελώς άσχετη με την επικαιρότητα. Θυμίζω πως έχουμε Πρόεδρο αυτόν που ο μακαριστός Χρυσόστομος χαρακτήρισε σαν νέο Μακάριο, ενώ μόλις χθες είχαμε εξελίξεις με τον κύριο Δρουσιώτη, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα πως οι γονείς του τον βάφτισαν Μακάριο προς τιμήν του τότε Αρχιεπισκόπου! Τραγική ειρωνεία at it’s best!

Αγωγή κατά του Μακάριου –όχι του Εθνάρχη, του Δρουσιώτη- καταχωρεί ο Νίκος Αναστασιάδης απαιτώντας δύο εκατομμύρια συν έξοδα. Η αγωγή δεν καταχωρήθηκε από το Δικηγορικό Γραφείο του Νίκαρου αφού ως γνωστόν δεν έχει πια σχέση με το γραφείο του. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση που ίσως ξεπεράσει σε θέαση ακόμη και τη Μονή Αββακούμ. Ας κερδίσει ο καλύτερος, που λένε και οι προπονητές όταν θέλουν να το παίξουν προχώ!

Η Ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί να με φιμώσει. Λοϊζίδης, συνδικαλιστική οργάνωση Αστυνομικών «Ισότητα».

Σήμερα πάντως κατατέθηκε αίτημα από τη Νομική Υπηρεσία για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή. Πάρτε ποπ κορν και ετοιμασθείτε για νέο σίριαλ που θα κάνει τις ιστορίες της Μονής Αββακούμ να μοιάζουν με παιδική εκπομπή κινουμένων σχεδίων.
Μέχρι τώρα το παράπονό μας ήταν πως οι κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να μας προστατεύσουν από τις πυρκαγιές. Τώρα έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο και οι κρατικές υπηρεσίες βάζουν από μόνες τους και τις φωτιές -για να διευκολύνουν λίγο και τους εμπρηστές-. Πέρσι ήταν η ΑΗΚ με τα καλώδιά της, φέτος η Υπηρεσία Μεταλλείων με τη φωτοβολίδα της. Φουέγκο, που θα λέγε και η Φουρέιρα.

Εξ αιτίας λοιπόν των πρόσφατων πυρκαγιών από πυροτεχνήματα αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων. Όχι διότι τα έριχναν κάθε ώρα και στιγμή, για τους πιο άκυρους λόγους, αφήνοντας ολόκληρες γειτονιές άγρυπνες και σκυλιά τρομοκρατημένα και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, καλοδεχούμενο το μέτρο.
25 ψηφοφόροι βρέθηκαν να δηλώνουν σαν χώρο διαμονής την ίδια κατοικία! Και δεν ήταν ουρανοξύστης αλλά ένα ταπεινό σπιτάκι 2 υπνοδωματίων. Κάποιος άλλος δήλωσε χώρο διαμονής ένα άδειο οικόπεδο ενώ ένας πιο ευφάνταστος παρουσίασε πλαστικό κουκλόσπιτο. Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας μέχρι να περάσουν και αυτές οι εκλογές.

Πάντως εγώ θα τους ρίξω ακόμα μερικές ιδέες: Να δηλώσουν χώρο διαμονής τροχόσπιτο που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να το μεταφέρουν εκεί όπου η ψήφος είναι πιο απαραίτητη. Επίσης, σπηλιές και λαγούμια όπως για παράδειγμα στο βουνό της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στη Δευτερά. Η κυπριακή εφευρετικότητα ποτέ δεν παύει να μας εκπλήττει.

Ο Ονασαγόρας σας είχε γράψει προ ημερών για έκπληξη που θα ανέτρεπε δεδομένα σε ένα από τους 5 μεγαλύτερους δήμους της Κύπρου -τη Λακατάμια- και όπως πάντα πολύ σύντομα επαληθευτήκαμε. Ο Ανδρέας Γλαύκου κατέρχεται ξανά υποψήφιος Δήμαρχος (στις προηγούμενες εκλογές ως Ανεξάρτητος είχε λάβει 20%, περίπου όσο και ο υποψήφιος του Συναγερμού τότε) και αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να επιφέρει νέες εκπλήξεις στο πολύ ρευστό σκηνικό.

Εργάζεται και Σαββατοκύριακα, μας είπε με παράπονο ο ηγέτης της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Αστυνομικών «Ισότητα». Και υποθέσαμε -απ το παραπονιάρικο ύφος- πως το έκανε στα πλαίσια των καθηκόντων του χωρίς καμιά πρόσθετη αμοιβή. Τελικά ξέχασε να μας αναφέρει πώς πληρώνεται υπερωριακά, που σημαίνει πάρα μα πάρα πολύ καλά. Και συνειδητοποιήσαμε πως σε αυτό τον τόπο η δουλειά και το δούλεμα συχνά πάνε χέρι χέρι. Κρίμα γιατί παραλίγο να τον είχαμε λυπηθεί…

Προφυλακτικά, λιπαντικά και άλλα ερωτικά βοηθήματα βρέθηκαν στον περίβολο της μονής στο Φτερικούδι. Οι κακές και πονηρές γλώσσες ισχυρίζονται πώς μετά το ζαχαροπλαστείο και τις κρέπες, μερικοί δαιμόνιοι -με την καλή έννοια- μοναχοί θα έφτιαχναν και σεξ σιοπ. Αν ξανακατεβείς Χριστέ στη γη μας, έλεγε κάποτε ένα τραγούδι. Αν ξανακατεβείς φέρε μαζί σου και ένα βούρδουλα, λέω εγώ. Υπάρχουν κάποιοι αδιόρθωτοι και τις τραβάει ο πισινός τους λίγες βουρδουλιές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση