ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Νέα κόμματα, τελείες και θλιβεροί αρχηγοί, ες γην εναλίαν Κύπρον

=ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το ΑΚΕΛ με πρόσφατες δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού δείχνει καθαρά πως είναι αγχωμένο για το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Δικαιολογημένη η αγωνία: δεν φτάνει που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον πιθανό αποκλεισμό από την εξουσία για ακόμη μια πενταετία, θα έχουν στα πόδια τους κάποιον που προφανώς είναι πιο ξεκάθαρος και αποφασισμένος για Λύση από το ΑΚΕΛ που, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τους ένθερμους οπαδούς της ΔΔΟ, απάντησε με «ήξεις αφήξεις» και «τσιμεντώματα». Κάποιοι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, που έχουν προτεραιότητα το Κυπριακά, δεν το ξέχασαν, δεν το συγχώρεσαν και εύκολα θα μπορούσαν να στραφούν σε κάποιον που τον νιώθουν πιο κοντά τους όσον αφορά το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Προτιμώ να ψηφίζω τους απατεώνες που βρίσκονται στην εξουσία παρά εκείνους που θα γίνουν απατεώνες μόλις την αποκτήσουν! Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος.

Κάτι παρόμοιο –ίδρυση νέου κινήματος ή κόμματος ή όπως θέλετε πείτε το- δεν αποκλείεται να τροχιοδρομηθεί και από τους πρόσφατα διαγραφέντες της ΕΔΕΚ, οι οποίοι κλείνοντας την προχθεσινή τους ανακοίνωση δήλωσαν πως ήταν «τιμή τους που γράφτηκαν στην ΕΔΕΚ του Λυσσαρίδη και τιμή τους που διαγράφτηκαν από την ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου», τον οποίο χαρακτήρισαν σαν «θλιβερό αρχηγό»! Φυσικά, σε περίπτωση εκλογής Χριστοδουλίδη ο Σιζόπουλος –θλιβερός ή μη- θα έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι και πιο εύκολα θα χειριστεί μελλοντικούς διαφωνούντες αφού θα βρίσκεται πια στο Προεδρικό –έστω και στα δωμάτια Υπηρεσίας-.

Πάντως τα προβλήματα σε ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ είναι σχετικά διαχειρίσιμα, σε σύγκριση με το πόσο πολύπλοκη θα είναι η επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ. Εκεί, σε περίπτωση ήττας, θα έχουμε τους μισούς οπαδούς στενοχωρημένους και τους άλλους μισούς να πανηγυρίζουν, όσο σχιζοφρενικό κι αν ακούγεται αυτό.

Στα δε ενδότερα του ΔΗΣΥ η κατάσταση σε περίπτωση μη εκλογής Φούλη θα είναι εκρηκτική. Να μην ξεχνάμε πως καποια πρωτοκλασάτα στελέχη τον έσπρωξαν στην διεκδίκηση της Προεδρίας του κράτους ώστε να αδειάσει η θέση της Προεδρίας του ΔΗΣΥ.

Θα έχουμε όμως αποχώρηση Αβέρωφ από το κόμμα σε περίπτωση μη εκλογής του ή θα έχουμε μπάχαλο και διάσπαση του κόμματος σε κομματάκια; Μήπως θα έχουμε αρχηγική παρέμβαση Αναστασιάδη για ενότητα και επαναφορά όσων έχουν απομακρυνθεί; Κι αν θα έχουμε νέο πρόεδρο στο Συναγερμό τότε ποιος θα είναι αυτός; Και ποιος θα είναι ο ρολος της δημοφιλέστατης αυτή τη στιγμή Ανίτας την επόμενη μέρα;

Το σίγουρο είναι πως ενός κακού μύρια έπονται και για αυτό στο ΔΗΣΥ δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο ήττας: τις επόμενες μέρες θα δούμε υπερπροσπάθεια από το επιτελείο Αβέρωφ για τη μεγάλη ανατροπή. Η μάχη θα είναι και ψυχολογική. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται και οι δηλώσεις Αβέρωφ στο βιντεάκι που διέρρευσε χθες, ότι «οι δημοσκόποι θα σκίσουν τα πτυχία τους»! Μας θύμησε λίγο την κοπελιά κυπριακής σειράς που θα έσκιζε το μαγιώ της!

Τέλος, στην παραφιλολογία για πιθανά νέα κόμματα που ίσως ξεπηδήσουν μετά τις εκλογές, υπάρχει και το εξής ερώτημα: θα τηρήσει την υπόσχεσή του προς Πρίγκιπα ο Χριστοδουλίδης ή μήπως, σε ενδεχόμενη μη εκλογή του, θα έχουμε μια νέα περίπτωση Λιλλήκα;

Η 5η Φεβρουαρίου πλησιάζει. Εφοδιαστείτε με τσιπς, ποτά, ξηρούς καρπούς. Η νύκτα αυτή –όσο κι αν ακούγεται απίστευτο- αναμένεται να προσφέρει περισσότερη αγωνία και συγκινήσεις από την βραδιά που η Παπαρίζου κέρδισε τη Γιουροβίζιον!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση