ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Αβέρωφ και τα τασάκια του Αναστασιάδη!

=ΤΡΙΤΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

-Μιλήσατε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη; ρώτησαν ψες τον Αβέρωφ. Μα νομίζετε τζοιμούμαι μαζίν του; απάντησε με 40 τοις εκατό χιούμορ και 60 τοις εκατό ενόχληση ο Φούλης μας, ο οποίος στο τελευταίο διάστημα έδειξε πως διαθέτει και κωμική φλέβα. Αν αναγκασθεί κάποτε να αποχωρήσει από την πολιτική, κάλλιστα θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο stand up comedy. Τρέμε Λούη Πατσαλίδη!

Θυμωμένοι στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, αλλά και στη βάση, με τους χειρισμούς Αναστασιάδη και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να επιβάλει Χριστοδουλίδη πριν καλά καλά τελειώσει η καταμέτρηση ψήφων! Να φανταστείτε, σε κάποια στιγμή ο Αβέρωφ έψαχνε τασάκι να πετάξει στον Αναστασιάδη κι ο άλλος, ο αθεόφοβος, τα είχε κρύψει.

Από την άλλη, όπως και να το δούμε, ρεαλιστικά δεν υπήρχαν και πολλές εναλλακτικές επιλογές, όσο κι αν η φόρτιση των στιγμών επέβαλε πιο λεπτούς και διπλωματικούς χειρισμούς. Η αλήθεια είναι πως ο Νίκαρος ποτέ δεν φημιζόταν για το τακτ του. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως στο τέλος θα πετύχει αυτό που ήθελε, δηλαδή είτε στήριξη Χριστοδουλίδη είτε ψήφο κατά βούληση. Και τα δύο αυτά σενάρια επιφέρουν το –για το Νικαρο- Happy End!

Μετά από 15 χρόνια, το Κέντρο, με κεντροδεξιό υποψήφιο και στήριξη αρκετών εθνικιστικών στοιχείων –και δεν εννοώ το ΕΛΑΜ- ράβει κοστούμια για να κυβερνήσει. Με τον εθνικό μας πρίγκηπα σε ρόλο συγκυβερνήτη. Όχι ακριβώς όπως το ονειρευόταν η Φωτεινή Παπαδοπούλου, αλλά close enough! Ο Νικόλας πέτυχε επιτέλους το μεγάλο στόχο να φέρει το ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, έστω κι αν θα πρέπει να μοιράζεται το θρόνο με διάφορους ενοχλητικούς αυλικούς –και δεν εννοώ μόνο τον Κάρογιαν-!
Αν τελικά οι Οικολόγοι στηρίξουν Χριστοδουλίδη τότε θα τους δούμε την Κυριακή το βράδυ στην εξέδρα με τους Κυνηγούς! Μόνο στην Κύπρο τέτοιες σχιζοφρενικές συγκλίσεις!

Το κίνημα Κυνηγών ψήφισε τον πρώην ΥΠΕΞ σε ποσοστό σχεδόν 100 τοις 100 –έτσι μας είπαν οι δημοσκόποι-. Δεν ξέρουμε τι υποσχέσεις έλαβαν οι Κυνηγοί για αυτή τη συγκλονιστική στήριξη, αλλά φήμες ότι το μικρό δάσος πίσω από το Προεδρικό θα μετατραπεί σε κυνηγετική ζώνη μάλλον δεν ευσταθούν!

Αμυδρές ελπίδες διατηρεί ακόμη ο κύριος Μαυρογιάννης αλλά κακά τα ψέματα, οι δεξαμενές από τις οποίες θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους έχουν σχεδόν στερέψει, ειδικά από τη στιγμή που η επίσημη στήριξη από ΔΗΣΥ είναι πρακτικά αδύνατη. Φυσικά είναι δεδομένο ότι θα πάρει σημαντικό ποσοστό συναγερμικών ψηφοφόρων, αλλά μάλλον δεν θα είναι αρκετό για οποιαδήποτε ανατροπή.

Ο Αναστασιάδης όπως δείχνουν τα πράγματα γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που θα καταφέρει να τετραγωνίσει τον κύκλο αφού στηρίζοντας φανερά –και πρόσφατα με πάθος- αυτόν που δεν προτιμούσε, πέτυχε τελικά να εκλέξει αυτόν που θεωρητικά δεν στήριζε αλλά πρακτικά προτιμούσε! Αν κάπου μπερδευτήκατε δεν είστε οι μόνοι, Φανταστείτε τι ημικρανίες θα περάσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος μελετώντας τις κυπριακές εκλογές του 2023 και προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις διφορούμενες έως ασυνάρτητες δηλώσεις και ενέργειες που τις χαρακτήρισαν.

Στο επιτελείο Αβέρωφ αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως σε λιγότερο από μια βδομάδα θα βρίσκονται και επίσημα στην Αντιπολίτευση. Το γεγονός ότι τους εκπαραθύρωσε μέλος της «δικής» τους κυβέρνησης δημιουργεί πικρίες, οι οποίες καλό είναι να ξεπερασθούν άμεσα. Στην πολιτική κάθε απόφαση που παίρνεται συναισθηματικά –ή εκδικητικά- είναι λάθος. Και ο ΔΗΣΥ δεν έχει την πολυτέλεια για άλλα λάθη, δόξα τω Θεώ έκανε αρκετά τον τελευταίο καιρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση