ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Αβέρωφ, ο Παπαφλέσας και οι Δημοσκόποι που «θα σκίσουν τα πτυχία τους»!

=ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένα φοβερό βιντεάκι κυκλοφορεί σήμερα στα social media: σε αυτό ο Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί τους συναγερμικούς να πάρουν το Άγιο φως από τη λαμπάδα που κρατάει ο παπάς –και μάλλον αναφέρεται στον εαυτό του στην παρομοίωση με παπά- και να μεταλαμπαδεύσουν τη φλόγα παρακάτω όπως περίπου γίνεται στην αυλή της εκκλησίας μετά τη λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου. Κλείνοντας λέγει πως οι δημοσκόποι «θα σκίσουν τα πτυχία τους»! Διάχυτη πάντως η αισιοδοξία του. Λέτε;

Σε χθεσινό του άρθρο ο Άντρος Κυπριανού σφάζει με το γάντι τον Αχιλλέα Δημητριάδη κατηγορώντας τον –εμμέσως πλην σαφώς- πώς συνειδητά επιτίθεται στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για να βοηθήσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου να περάσει στο δεύτερο γύρο.
Προχωράει μάλιστα ένα βήμα παραπέρα αφήνοντας αιχμές ότι ο κύριος Δημητριάδης έχει προσωπικό συμφέρον από τυχόν αποτυχία του κυρίου Μαυρογιάννη να περάσει στο δεύτερο γύρο και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική του πικρία που τελικά το ΑΚΕΛ επέλεξε να μην στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα. Ο κύριος Κυπριανού καταθέτει ένα προβληματισμό που δύσκολα θα δημοσιοποιούσε ελαφρά τη καρδία αν δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες: ότι ο Αχιλλέας Δημητριάδης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος και για αυτό θα ήθελε μία ξεκάθαρη εκλογική αποτυχία του ΑΚΕΛ ώστε να δημιουργηθούν περισσότεροι δυσαρεστημένοι υποστηρικτές που θα έψαχναν μια νέα κομματική στέγη.

Υπάρχει βέβαια και μια δεύτερη ανάγνωση στην καταγγελία-επίθεση του πρώην Γ.Γ του ΑΚΕΛ: ότι απλώς θέλει να δημιουργήσει ενοχές σε ακελικούς που σκέφτονται να ψηφίσουν Δημητριάδη, παρουσιάζοντάς τον σαν μια μελλοντική απειλή για το κόμμα –και τα μάτια σας- καθότι για ένα κόμμα ζούμε, τελεία και παύλα.

Μία άλλη φοβερή ιδιαιτερότητα των φετινών εκλογών είναι πως, λίγο πριν τις κάλπες, κανένας δεν ασκεί κριτική στον νυν πρόεδρο. Ακόμη και οι παραδοσιακά σφοδροί πολέμιοί του, όπως ΑΚΕΛ και Νίκος Παπαδόπουλος, που δεν έχαναν ευκαιρία να εκτοξεύσουν βέλη κατά Αναστασιάδη, στην παρούσα φάση τον έχουν σχεδόν στο απυρόβλητο. Το γεγονός ότι και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι υπήρξαν στο παρελθόν στενοί συνεργάτες του προέδρου, έδωσε στο Νίκαρο μία ανέλπιστη ασπίδα προστασίας, που κανένας προκάτοχός του δεν είχε την τύχη να απολαύσει εν μέσω έντασης προεκλογικού αγώνα.

Κάτι πήγε να πει ο κύριος Μαυρογιάννης λίγο πριν τα Χριστούγενα περί έρευνας πού θα έπρεπε να διενεργηθεί σχετικά με συγκεκριμένες κατηγορίες κατά του Προέδρου σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα (από άλλον πρώην συνεργάτη!!!) Στην πορεία όμως, ίσως από τη γεμάτη υπονοούμενα αντίδραση του Προέδρου, ίσως ένεκα της αγάπης που έφερε η γέννηση του Χριστούλη, το θέμα αφέθηκε να ξεχαστεί.

Εξάλλου, στο Βαθύ Κυπριακό κομματικό κράτος όλοι γνωρίζουν πολλά για όλους και έτσι αναπόφευκτα στο τέλος επικρατεί ή αλληλοσυγκάλυψη.

Και κάπως έτσι, το θέμα «διαφθορά», αντί να κάθεται πρώτο τραπέζι πίστα και να πρωταγωνιστεί, έχει σχεδόν εξαφανιστεί από την προεκλογική εκστρατεία στην -των Αγίων- νήσο μας.

Αυτό βέβαια είναι μία εξέλιξη που βολεύει αφάνταστα το Νίκο Αναστασιάδη. Και, είτε τον γουστάρει κάποιος είτε όχι, το γεγονός παραμένει ότι το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές του μανούβρες και ακροβασίες ήταν δύσκολες μα επιτυχημένες. Στο φινάλε, όποιος και να εκλεγεί θα πρέπει να τον ευχαριστήσει. Προσωπικά του βγάζω το καπέλο: έχει καταφέρει να τετραγωνήσει τον κύκλο και μάλλον δικαίως θεωρείται -όπως ο ίδιος κάποτε χαρακτήρισε τον εαυτό του- «η μεγαλύτερη που_άνα της πολιτικής». Ρησπέκτ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση