ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Αναστασιάδης, ο Βασιλιάς και ο Αβέρωφ

=ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Χριστοδουλίδης ανέστειλε την αγορά νέων λιμουζινών για κρατικούς αξιωματούχους. Φοβάμαι να δώσω συγχαρητήρια γιατί τρέμω στην ιδέα πως μπορεί απλώς να έχουμε μια προσωρινή αναβολή για να εντοπιστούν πιο… πολυτελή μοντέλα!

Περισσότερα από 100 μέλη της Αστυνομίας περιλαμβάνονται στην Προεδρική φρουρά. Για σκοπούς σύγκρισης ο στρατός του Βατικανού αποτελείται από 136 άτομα οι οποίοι προσέχουν εκτός από τον Πάπα ολόκληρο το κρατίδιο. Τι να πω, πάρτε χίλιους φρουρούς -γιατί όχι και δύο χιλιάδες τώρα που το σκέφτομαι- να λύσουμε και το πρόβλημα της ανεργίας, να βολέψουμε και όσους βοήθησαν προεκλογικά και δεν μπορούσαν να γίνουν Υπουργοί! Λεφτά υπάρχουν. Όπως και κορόιδα για να πληρώνουν.
Δημήτρης Δημητρίου, ΔΗΣΥ: “Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έχουμε επικοινωνήσει τελευταίως αλλά είμαι σίγουρος πως κάπου θα ξαναβρεθούμε.” Μάλιστα. Καταλάβαμε. Δεν μπορεί δεν μπορεί, κάπου θα συναντηθούμε, δεν μπορεί δεν μπορεί, στο ίδιο κτήριο (στην Πινδάρου) ζούμε…κλπ κλπ που λέει και το άσμα.

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Η Ελένη Θεοχάρους δήλωσε πως θα ήθελε να γίνει Υπουργός, ειδικά σε αυτή την Κυβέρνηση. Το ότι «ειδικά αυτή η Κυβέρνηση» είναι τόσο λατρεμένη από την Ελενάρα, σαν ατάκα είναι όλα τα λεφτά. Βέβαια, δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν πρέπει να παρθεί σαν κομπλιμέντο για την Κυβέρνηση ή σαν επιβεβαίωση όσων την αμφισβητούν και την θεωρούν Κυβέρνηση λίγο αχταρμά, λίγο απ’ όλα έχει το πανέρι. Ας θυμηθούμε και τους σχετικούς στίχους του τραγουδιού με τον Φίλιππο Νικολάου.

Κι απ’ όλα έχει το πανέρι
κι αριστερά και δεξιά,
μα σαν βουτάς με λάθος χέρι
στο πράγμα φέρνεις μπερδεψιά…

Μοιάζει σαν να γράφτηκε ειδικά για αυτή την Κυβέρνηση κι ας μην είναι του Χατζηγιάννη οι στίχοι.

Απαράδεκτα από κάθε άποψη τα fake news για συγγενικό άτομο της Αννίτας. Κτύπημα κάτω από τη μέση που θυμίζει άλλες εποχές και μπράβο στον ανθυποψήφιό της Δημήτρη Δημητρίου που άμεσα προέβη σε δήλωση συμπαράστασης.

Σε συνέντευξή του στο Τετ α τετ ο Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον Μαυρογιάννη Βρούτο, διότι ζήτησε να διερευνηθούν οι κατηγορίες περί διαφθοράς όπως καταγγέλλονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος μαφία». Δήλωσε πως θεωρεί τοξικούς τους χαρακτηρισμούς περί διεφθαρμένης Κυβέρνησης, παρόλο που ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μας είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως κάποτε θα γράψει βιβλίο για τα βιώματά του -στην Κυβέρνηση- «για να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Ο Νίκαρος μας είπε επίσης ότι έχει από το 1997 να δουλέψει στο Δικηγορικό του γραφείο, οπότε έχει ζημιώσει! Όχιιιι. Τώρα να δεις που θα μας ζητήσει και αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη. Τόνισε ακόμη πως ζήτησε ο ίδιος να μην αναλαμβάνει το Γραφείο του υποθέσεις που έχουν σχέση με το Κράτος! (Προφανώς τα Διαβατήρια και οι αδειοδοτήσεις Πύργων δεν έχουν σχέση με το Κράτος.)
Στην ίδια συνέντευξη απέρριψε τη φημολογία πως απέσυρε τον Στυλιανίδη από ευρωπαίο επίτροπο διότι προσπάθησε να τιθασεύσει το πρόγραμμα Διαβατηρίων για να μην ρεζιλευτούμε -κι άλλο- σαν χώρα. Ισχυρίστηκε πως όλα είχαν να κάνουν με μια διαφωνία τους στο Κυπριακό. Οκέυ, we believe him…

Για τον Αβέρωφ είπε πως αφού δεν μπορούσε να γίνει Βασιλιάς τότε θα έπρεπε να γίνει ο Πατέρας του Βασιλιά, δηλαδή να δημιουργεί Προέδρους αλλά να μένει στο παρασκήνιο. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση και από τα λίγα σημεία στα οποία ένιωσα να συμφωνώ με τον απερχόμενο. Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη διαπίστωσή του πως ο Αβέρωφ έπασχε επικοινωνιακά.

Για το ότι η κόρη του Κληρίδη τον χαρακτήρισε διεφθαρμένο είπε πως δε μετανιώνει που της απάντησε με σκληρό τρόπο διότι «και η υπομονή έχει τα όριά της». Τώρα σε ποιων την υπομονή αναφερόταν θα σας γελάσω. Θα σας πω το πιο ωραίο και συνάμα το πιο εφιαλτικό: φανταστήκατε η νέα Κυβέρνηση να μας κάνει να πεθυμήσουμε την προηγούμενη; Διότι, εχθρός του άθλιου, είναι το αθλιότερο! Αυτό, ας μην το ξεχνάμε ποτέ κι ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Αβέρωφ σε φωτογραφημένον εναγκαλισμόν, με τον Χριστοδουλίδη, εκτός κειμένου.
Ο εναγκαλισμός της γραφίδας «Λεφτά υπάρχουν. Όπως και κορόιδα για να πληρώνουν» ό,τι εύγλωττον.

Γ. Αργυρού

Ο Αβέρωφ σε φωτογραφημένον εναγκαλισμόν, με τον Χριστοδουλίδη, εκτός κειμένου.
Ο εναγκαλισμός της γραφίδας «Λεφτά υπάρχουν. Όπως και κορόιδα για να πληρώνουν» ό,τι εύγλωττον.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση