ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο ΔΗΣΥ, ο Νηστικός Δείπνος και οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένας από εσάς θα με προδώσει, είπε ο Αβέρωφ στο Νηστικό Δείπνο –τον είπαν Νηστικό διότι ο ντελιβεράς έχασε το δρόμο και έμειναν όλοι νηστικοί- κοιτάζοντας με διαπεραστικό βλέμμα τους πρώην συνεργάτες του στην Πινδάρου. Αποκλείεται Κύριε, απάντησε κάποιος μασουλώντας μια τυροπιτούλα που είχε ξεμείνει στο κόνφερενς από τη συνεδρίαση του πρωινού. Αποκλείεται μόνο ένας. Θα σε προδώσουν περισσότεροι γιατί πραγματικά αξίζεις περισσότερα. Κι η αγωνία στο χώρο έγινε τόσο έντονη που μπορούσες κυριολεκτικά να την κόψεις με το μαχαίρι και να την γευτείς.

Θα προωθήσει το θεσμό της τηλεργασίας, είπε ο Χριστοδουλίδης. Μια απορία έχω μόνο: αν οι της Δημόσιας Υπηρεσίας δεν σηκώνουν το τηλέφωνο στο γραφείο τώρα, θα το σηκώσουν άραγε όταν θα είναι σπίτι τους, χαλαροί και λάιτ, χουζουρεύοντας με πυζαμούλες και σερφάροντας στο Facebook; I don’t think so…προβλέπω πως θα χρειαστεί να προσλάβουμε και άλλους που θα κάθονται επίσης σπίτι και θα βάζουν μάλιστα και υπερωρία στο να ΜΗΝ απαντούν το τηλέφωνο. Άσε που θα το βάζουν και στο αθόρυβο για να μην τους ξυπνά.

Όταν οι Ευρωπαίοι τρώγανε ακόμη ρίζες, οι Έλληνες είχαν ήδη χοληστερίνη. Χάρρυ Κλυν

Ο Δημητρίου θα ζητήσει ανάκληση των διαγραφέντων από το κόμμα με αφορμή τη στήριξη προς Χριστοδουλίδη. Ο Αβέρωφ θα το πάρει ένα βήμα παραπέρα: όχι μόνο θα ζητήσει ανάκληση των διαγραφέντων από το Συναγερμό, που ήταν βασικά δική του απόφαση, αλλά θα ζητήσει να έλθουν στο ΔΗΣΥ και όσοι διαγράφηκαν από άλλα κόμματα! Περάστε κόσμε, φοβερές προσφορές, το αφεντικό τρελάθηκε.

Τον Χάρη Γεωργιάδη τη νύκτα της πρώτης Κυριακής τον έπιασε η κάμερα να παθαίνει ηλεκτροσόκ όταν ο Αβέρωφ ανακοίνωνε ότι θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρία του κόμματος. Δεν πίστευε στα αυτιά του (no, there will be no joke here) και όπως ομολόγησε χθες είχε ήδη πει στον Αβέρωφ πως δεν θεωρούσε σωστή μια τέτοια κίνηση. Θα τον κοντράρει λοιπόν στις κάλπες σε μια μάχη με τεράστιες πολιτικές προεκτάσεις, εντός και εκτός ΔΗΣΥ.

Ο Παμπορίδης επίσης σκέφτεται να διεκδικήσει την Προεδρία του μέχρι προσφάτως συγκυβερνώντος κόμματος και να γίνει ο τέταρτος υποψήφιος. Είναι πάντα καλό να υπάρχει τέταρτος και για εκλογές και για πιλότα. Τέσσερεις είναι και οι βαλέδες στην τράπουλα. Τέσσερεις ήταν και οι αδελφοί Ντάλτον. Τέσσερις ήταν και οι καβαλάρηδες στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Τέσσερα τζε τέσσερα κάμνουσιν οκτώ! Αλλά πίσω στο θέμα μας και τον Παμπορίδη. Πολύ αξιόλογος ο πρώην Υπουργός Υγείας, με το ΓΕΣΥ σαν παράσημο στο βιογραφικό του, θα μπορούσε σίγουρα να αποτελέσει πυλώνα Αναγέννησης για τον λαβωμένο Συναγερμό. Οψόμεθα.

Η Καίτη Κληρίδου επιτέθηκε στον Αναστασιάδη με τρόπο μάλλον άκομψο κι αυτό είναι δεδομένο ασχέτως αν κάποιος συμμερίζεται τις απόψεις της ή όχι. Το έκανε βασικά για να στηρίξει τον Αβέρωφ, αλλά ποιος τελικά την άδειασε πρώτος λέγοντας πως διαφωνεί με τα λεγόμενά της; Ναι, σωστά μαντέψατε, ο Αβέρωφ! Ένας νέος Τζέκυλ και Χάυντ, με στροφές 180 μοιρών, τη μια γιουβέτσι την άλλη κοκορέτσι, που είναι στα πρόθυρα να διαφωνήσει ακόμη και με τον εαυτό του.

Την περασμένη βδομάδα, για παράδειγμα, μας είπε ότι η Ιστορία κάποτε ξεχνά τους ήρωες, αλλά τους προδότες ποτέ! Δεν ξέρω για την Ιστορία αλλά ο Φούλης όχι μόνο τους ξέχασε στο πι και φι αλλά έβαλε και «μέσο» όπως μας είπε –Θεέ μου πόσο κυπριακή νοοτροπία- για να δεχθούν τον «πρώην προδότη» στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τα νεύρα μου, τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω «για τη Χονολουλού, διότι εκεί θα πάει η τρέλα, δεν πάει αλλού» όπως μας πληροφορούσε το αρχαίο και ιστορικό σουξέ της δεκαετίας του 70.

Ες αύριον τα σπουδαία!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση