ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Ματσάκης και η νεκροψία της προεκλογικής εκστρατείας

=ΠΕΜΠΤΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με το Νίκο περάσαμε κρίση στο γάμο μας, δήλωσε η Άντρη Αναστασιάδη. Εγώ να δεις Άντρη μου. «Εγώ να δεις, εγώ να δεις, εγώ αγάπη μου να δεις», που λέει κι ο Στράτος Διονυσίου. Πέρασα κρίσεις και έπαθα κρίσεις –στα πρόθυρα πανικού- με το Νίκο μας. Να ‘ξερες πόσο συμπάσχουμε! Αλλά απ την άλλη, λογικό μου ακούγεται να πέρασες κρίση, μην ξεχνάς πως δεν αποκαλούσε τυχαία τον εαυτό του «ο Ηγέτης της Κρίσης»!

Πέραν της φοβερής δήλωσης της πρώτης Κυρίας, παραθέτω και ατάκες πού ξεχώρισα από το ψεσινό debate στο ΡΙΚ:
Αβέρωφ Νεοφύτου: η Κύπρος μπορεί να γίνει το Silicon Valley της Ευρώπης. Γιατί όχι; Βγείτε μια βόλτα σε κλαμπ της πρωτεύουσας, δείτε –προσοχή μη σας βγουν τα μάτια- πόση σιλικόνη κυκλοφορεί και θα καταλάβετε πως δεν είμαστε μακριά: Silicon capital of the world!

Κυβέρνηση είναι μία παρέα ανθρώπων που παρενοχλούν τους υπόλοιπους. Λέων Τολστόι

Και αφού πήραμε φόρα γιατί να μη γίνουμε και Χόλιγουντ της Ευρώπης; Από ηθοποιούς δόξα τω Θεώ είμαστε γεμάτοι, ειδικά στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Παρεμπιπτόντως, έχουμε ήδη γίνει η Ζώνη ενηλίκων της Ευρώπης, αφού ως γνωστόν, η πιο ξακουστή εταιρεία παραγωγής πορνό έχει σαν βάση της το νησάκι μας. Από νήσος των Αγίων γίναμε τελικά νήσος των Οργίων. Κάπου λοιπόν τα έχουμε καταφέρει ήδη κι αυτό είναι συγκινητικό.

Ο Αβέρωφ μας είπε επίσης πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε το ιατρικό κέντρο της Μέσης Ανατολής! Μαζί σου Φούλη μου αλλά ας προσπαθήσουμε πρώτα να λειτουργήσουν ομαλά στην Κύπρο οι Πρώτες Βοήθειες και μετά ας επεκταθούμε και στο εξωτερικό.
Ο Χριστοδουλίδης δήλωσε πως χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην αμυντική βιομηχανία μας. Δεν ήξερα καν πως είχαμε τέτοια βιομηχανία. Μέχρι τώρα ήξερα πως απλώς αγοράζαμε οπλισμό, -ακόμη και τα άρβυλα και τις κάλτσες- πληρώναμε χοντρά, κάποιοι έπαιρναν μίζες εκατομμυρίων –ονόματα δε λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε- και το σύστημα λειτουργούσε μια χαρά. Σε κάθε περίπτωση ας φτιάξουμε πολλά, μα πάρα πολλά, κράνη. Με όσα ακούμε σίγουρα θα μας χρειαστούν. Και στην τελική, αν δεν πάμε σε πόλεμο μπορούμε να τα δώσουμε στους ποδηλάτες, τώρα που τα κράνη έγιναν υποχρεωτικά.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μας είπε πως πρέπει άμεσα να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το φυσικό μας αέριο έστω για τις δικές μας ανάγκες! Αυτό θύμισε λίγο την αφέλεια Λιλλήκα που ήθελε να το προπωλήσουμε πριν το βρούμε. Κάποιος πρέπει άμεσα να εξηγήσει στον συμπαθή κατά τα άλλα Ανδρέα πώς το κόστος εξόρυξης είναι τεράστιο και φυσικά θα ήταν παντελώς ασύμφορο να κάνουμε κάτι τέτοιο μόνο για την μικρή αγορά της Κύπρου. Η συγκεκριμένη αναφορά θυμίζει δυστυχώς οικονομικά μαθηματικά ΑΚΕΛ και με προβλημάτισε με την επιφανειακή προσέγγισή της.

Να συστρατευτούν όλοι γύρω από την υποψηφιότητα Αβέρωφ, προτρέπει ο Κασουλίδης. Και ο γιατρός –σε αντίθεση με άλλους που ζήτησαν κάτι παρόμοιο- δεν το πράττει για το πρωτόκολλο ή το θεαθήναι, το εννοεί απόλυτα και ειλικρινά. Εξάλλου, έχει πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει υποκριτική υποστήριξη και θυμάται σίγουρα τι βίωσε ο ίδιος στις εκλογές του 2008, όταν κάποιος γνωστός ηγέτης τον στήριζε δημόσια αλλά υπόγεια τραβούσε το χαλί κάτω από τα πόδια του. Αιτία; Μα φυσικά οι μελλοντικές προσωπικές φιλοδοξίες του ηγέτη που θεωρείται «μάνα» στα βυζαντινά τεχνάσματα και χρησιμοποιεί παρόμοιες τακτικές μέχρι και σήμερα. Όλα τα τεχνάσματα όμως κάποτε έχουν ένα τέλος. Και η Ιστορία σίγουρα θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους, εγώ είμαι έτοιμος να τσαλακωθώ για την πατρίδα μου, δήλωσε ο Νικος Χριστοδουλίδης! Ε εντάξει, κόψε κάτι Νίκο μου διότι, για να είμαστε ειλικρινείς, οι υπόλοιποι ισχυρίζονται ότι είσαι ο μόνος που μετά από τόσα χρόνια στην Πολιτική –και μάλιστα δίπλα από τον πολύ τσαλακωμένο πλέον Αναστασιάδη- έμεινε απίστευτα ατσαλάκωτος, σε σημείο μοντέλου πασαρέλας. Κι ότι αυτό ήταν μια πολύ συνειδητή επιλογή: να περπατάς πάντα σε πολιτικό χαλί και ποτέ σε λασπόνερα, να λες σε όλους ότι θέλουν να ακούσουν, χωρίς διαπληκτισμούς, χωρίς street fights που λένε και στο χωριό μου, ράβοντας τα βράδια επιμελώς τη στολή του επόμενου βασιλιά! Διότι, λένε οι κακές γλώσσες, ο νέος wannabe βασιλιάς μας μπορεί να είναι γυμνός, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον, ατσαλάκωτος! Τα πλυντήρια -και τα σιδερωτήρια- θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ίσως μάλιστα με αυξημένους ρυθμούς.

Ο Εθνικός μας ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης με ανακοίνωσή του εκδηλώνει την στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν είναι κακό να έχεις τη στήριξή του βασιλιά της νεκροψίας, κάθε άλλο. Ας ελπίσουμε όμως πώς την επόμενη των εκλογών δεν θα χρειαστεί να κάνει αυτοψία στο πτώμα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Και μην ξεχνάτε αύριο, στις 11.30 το πρωί, τα προγνωστικά του Ονασαγόρα για το πρωτάθλημα, το Survivor και τις εκλογές!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση