ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Χάρης και τα αυγά που θα έριχναν στον Αναστασιάδη!

=ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο ΔΗΣΥ είναι σημαντικό να μην ξεχνούν ένα πολύ σημαντικό αξίωμα της Πολιτικής: μια άσχημη κατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει πολύ χειρότερη!

Ο Αβέρωφ είχε χαμηλή δημοτικότητα στη βάση του κόμματος και στην κυπριακή κοινωνία γενικότερα. Οπότε γιατί να μην τον διαδεχθεί κάποιος με ακόμη χαμηλότερη δημοτικότητα και αποδοχή; Και κάπως έτσι ο Χάρης Γεωργιάδης αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΣΥ, υπενθυμίζοντάς μας πόσο έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα η ηγεσία του κόμματος και πόσο δεν έχει πάρει τα μηνύματα των καιρών.

Στην Πολιτική ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα! Λένιν

Το πιο ωραίο που διάβασα χθες –από Μαρίνο Νομικό- ήταν πως αν ο Χάρης γίνει πρόεδρος του κόμματος θα μπορούσε κάλλιστα να τον μετονομάσει από Δημοκρατικό Συναγερμό σε Δημοκρατικό Συνεργατισμό! Γελάτε γιατί χανόμαστε.

Ο Δημήτρης Δημητρίου έχει το αρχηγικό παράστημα, την ευφράδεια λόγου και αρκετή δημοτικότητα αλλά είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε –ένεκα απειρίας- να κουμαντάρει ένα κόμμα σε κρίση ταυτότητας, όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Συναγερμός.

Η Αννίτα Δημητρίου λειτούργησε πολύ έξυπνα αποφεύγοντας στην παρούσα φάση τη φθορά μέσα από τον εσωκομματικό εμφύλιο πόλεμο που θα ακολουθήσει. Έχει τα εχέγγυα να ηγηθεί, αλλά μάλλον αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ο Δίπλαρος αναδιπλώθηκε και αποφάσισε τελικά να μην διεκδικήσει την ανώτατη θέση του κόμματος. Παραμένει πάντως ο πρώτος που έριξε βολές κατά του Αβέρωφ, μόλις τα exit polls έδειξαν εκλογή Χριστοδουλίδη. Η απορία επίσης παραμένει: αν είχαμε εκλογή Μαυρογιάννη θα ήταν όλα καλά και ρόδινα για το Δίπλαρο και το κόμμα; Αυτό δεν θα ήταν ήττα και πιθανώς χειρότερη; Αν πάλι ο Δίπλαρος ήθελε Χριστοδουλίδη στη δεύτερη Κυριακή, γιατί δεν το είπε καθαρά και ξάστερα νωρίτερα; Εκτός κι αν αληθεύουν οι κατηγορίες Τορναρίτη –όχι του νέβερ σαρέντερ, του άλλου- που μίλησε για κουβαλητούς στο Συνεδριακό κέντρο το βράδυ της μαύρης Τρίτης, με σκοπό τον τραμπουκισμό και τον εκφοβισμό όσων θα αμφισβητούσαν Αβέρωφ. Αν θυμάστε είχαν ακουστεί φοβερές βρισιές και παρακολουθήσαμε –μεταξύ άλλων απαράδεκτων καταστάσεων- προπηλακισμό του Πρόδρομου. Η αλήθεια είναι πως το κλίμα τρομοκρατίας εκείνη τη νύκτα δεν προσφερόταν για ψύχραιμες αποφάσεις ή σοβαρή αυτοκριτική. Οι πληροφορίες μου είναι πως είχαν πάρει μέχρι και αυγά για τον Αναστασιάδη, αλλά κάποιος του το σφύριξε και έτσι ακύρωσε την παρουσία του. Θλιβερές καταστάσεις που μας πήραν δεκαετίες πίσω.

Μήπως ονειρεύομαι; Αυτό διερωτήθηκε ο Φούλης μας παρακολουθώντας το κύμα αμφισβήτησης από μέχρι πρότινος πιστούς συνεργάτες; Μήπως τα φαινόμενα απατούν; Δυστυχώς εκτός από τα φαινόμενα απατούν και οι πιστοί –ενίοτε όχι τόσο πιστοί- συνεργάτες όταν νιώσουν πώς ο βασιλιάς είναι τραυματισμένος. Το αίμα, ως γνωστόν, εκτός από καρχαρίες προσελκύει και δελφίνους. Και να μην ξεχνάμε ποτέ πώς στην πολιτική δεν υπάρχουν αληθινοί φίλοι αλλά μόνο αληθινοί εχθροί. Δεν υπάρχουν παντοτινές φιλίες αλλά μόνο εναλλασσόμενα συμφέροντα.

Σε περίπτωση που δοθεί στον Αβέρωφ άλλη μια ευκαιρία στην Προεδρία του κόμματος, ελπίζουμε να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη! Ο κόσμος έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα πως δεν θέλει να τον δει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό ας το κρατήσει σαν οδηγό για το πως θα πορευθεί στην επόμενη πενταετία. Και το ίδιο ισχύει για το Χάρη –μεγάλη η χάρη του- Γεωργιάδη!
Αντιδράσεις ως προς τις προθέσεις του για το Υπουργικό αντιμετωπίζει ο Χριστοδουλίδης από τα κόμματα που τον στήριξαν! Ώπα. Άρχισαν και για αυτόν τα όργανα. Ας ελπίσουμε πως θα φανεί ανθεκτικός στις πιέσεις, για το καλό του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Η υποκρισία των του Συναγερμού χρονολογείται και στα αυγά.
Η κρίση ταυτότητας μαστίζει τον Συναγερμό και προτού πολιτογραφηθεί ως κόμμα και πολύ περισσότερο από το 2004 με το ΝΑΙ του εις βάρος της Δημοκρατίας.
Ο Δίπλαρος έχει πολιτογραφηθεί ως ο ταξιτζής, ή το βαποράκι κατ’ άλλους, από τον ΔΗΣΥ (λέγε την Λευκωσία} προς την Λεμεσό και Αναστασιάδην μεριά.
Η Αννίτα είναι νινί, πολύ νινί, ακόμη γιατί ψηφίζεται από άλλους και ψηφίζει άλλους.
Η υποστήριξη του Χριστοδουλίδη από κόμματα δεν έγινε για το «χωρίς κέρδος κέρατα».

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση