ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Ανακύκλωση των Οικολόγων

ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Στέφανος, μετά την ανακαίνιση του κτιρίου, φαίνεται πως -επιφανειακά τουλάχιστον- έχει πετύχει και μια καταστατική ανανέωση. Δραστικές αλλαγές βέβαια δεν περιμέναμε καθότι στο κόμμα οι νοσταλγοί του μαρξισμού λενινισμού -μην σας πω και σταλινισμού- είναι πολλοί και αμετανόητοι. Απλώς στους επόμενους μήνες οι σκληροπυρηνικοί θα μείνουν κάπως σιωπηλοί ώστε να επιτευχθούν συνεργασίες -επάρατες μα αναγκαίες- με δεξιά κόμματα και υποψηφίους για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Ανανέωση όμως -ή αναπαλαίωση, ό τι προτιμάτε- είχαμε και στους Οικολόγους, οι οποίοι, ένεκα και της περιβαλλοντικής τους συνείδησης, αρέσκονται γενικότερα στην ανακύκλωση. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ανακύκλωσης επανεκλέγεται Πρόεδρος ο Περδίκης. Λογικά, σε καμιά δεκαετία, θα εκλέξουν ξανά τον Θεοπέμπτου.

Ήμουν ο Πρόεδρος αλλά συχνά οι θέσεις μου μειοψηφούσαν στο Κόμμα. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Ακούω τις τελευταίες ημέρες για τις ’ζυμώσεις’ που γίνονται για τις Δημοτικές Εκλογές. By the way, συγχαρητήρια που αποφασίσατε αυτή την φορά να τις διεξάγετε και δεν τις αναβάλατε μέχρι τις επόμενες… βουλευτικές.

Κάποιοι αυτόκλητοι μεσολαβητές βάζουν στο τραπέζι για τον Δήμο της Πρωτεύουσας και το όνομα της Ειρήνης. Ειρήνη στην Κύπρο και Ειρήνη στη Λευκωσία. Όμως ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε η Ειρήνη φαίνονται ιδιαίτερα ζεστοί σε αυτή τη φάση για κάτι τέτοιο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Εξάλλου στα πλαίσια της πολυδιαφημιζόμενης ανανέωσης θα επιχειρηθεί εμβολιασμός του κόμματος με πιο “νέες” Νέες Δυνάμεις.

Σε ένα από τους μεγαλύτερους δήμους της Κύπρου, αυτόν της Λακατάμιας - Τσερίου, παίζει και πιθανή υποψηφιότητα Αξιωματούχου της Αστυνομίας, που θα βγάλει λέει την στολή και (εάν δεν εκλεγεί) φυσικά θα την ξαναβάλει μέχρι την αφυπηρέτηση του! Ενδιαφέρον όμως έχει επιδείξει και ο Ανδρέας Γλαύκου που σαν Ανεξάρτητος στις περασμένες εκλογές πήρε 20 τοις εκατό χωρίς τη στήριξη από κανένα Κόμμα, όσα σχεδόν είχε πάρει και ο τότε υποψήφιος του Συναγερμού. Αυτό καλό είναι να ληφθεί υπόψιν διότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και στην προκειμένη περίπτωση ούτε και γυναίκας σοφής. Σωστά Αννίτα μου;

Ο περιβόητος απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών μοιάζει λίγο με τον Άη Βασίλη. Τον περιμένουμε να έρθει να μας φέρει δώρα, παρόλο που ξέρουμε ότι στην πραγματικότητα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και τα οποιαδήποτε δώρα πρέπει μόνοι μας να τα φτιάξουμε. Γιατί εναποθέσαμε τα πάντα στους “βαρβάρους που θα ρθουν σήμερα”; Διότι κάποτε βολεύουν τα παραμύθια, και αυτούς που τα λένε και αυτούς που τα ακούνε…

Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του τέως -νυν και αεί για τους φιλοβασιλικούς- Βασιλιά Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ με αναφορές και στην Κύπρο. Ελπίζω μόνο να μην προσπαθήσαμε να του πουλήσουμε καμιά χρυσή ταυτότητα και να βρεθούμε να φιγουράρουμε και στα Royal Confidential.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση