ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Λερναία Ύδρα της Γιολίτη και το ζανίν του Αδάμου

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τελικά γιατί τη δημοσιοποίησαν;
Και τι δεν ακούσαμε χθες από όσους μίλησαν στην ολομέλεια για την λίστα της Διοικήτριας Χρυστάλλας, που ύστερα από φοβερές περιπέτειες βρίσκει σήμερα τον δρόμο προς τη δημοσιοποίηση. Ακούγοντάς τους να αναφέρονται με πάθος στις λανθασμένες πληροφορίες που περιλαμβάνει η πολυθρύλητη λίστα και τη σιγουριά που εξέφρασαν ότι στα σίγουρα θα οδηγήσει, σε θυματοποίηση ανθρώπων, διερωτάται κανείς γιατί τελικά συμφώνησαν στη δημοσιοποίησή της. Και ενώ όλοι θα ήθελαν την επικαιροποίησή της, ίσως και εκ των υστέρων, πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για τους βουλευτές που σύμφωνα με την λίστα, μέχρι το τέλος του 2018 είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια (εάν όντως είχαν) και ψήφιζαν τα νομοσχέδια για τις αναδιαρθρώσεις δανείων. Και, ακόμα πιο σημαντικό, συμμετείχαν και στη διαμόρφωση των νόμων που τα ρυθμίζουν. Θα γίνει κάποια έρευνα για το φαινόμενο αυτό και θα ζητηθούν επιτέλους από τις συστημικές τράπεζες, τρεις είναι όλες και όλες, ξεκάθαρα στοιχεία για τα δάνεια των βουλευτών για να μάθουμε οι αδαείς ψηφοφόροι την πραγματική εικόνα του περιβόητου πόθεν έσχες των αντιπροσώπων μας;Βεβαίως τα μεγάλα ερωτήματα της λίστας σήμερα θα διατυπωθούν, μετά το μεσημέρι που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα βγουν στη δημοσιότητα πρόσωπα και πράγματα. Μέχρι τότε κρατώ την υπόσχεση του Γιώργου Λιλλήκα να ετοιμάσει σχέδιο απόφασης για δημοσιοποίηση έκθεση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις που στάλθηκε στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αλλά παραμένει απόρρητη. Και αναμένω βεβαίως, όπως και ο Λιλλήκας και χιλιάδες άλλοι, τη δημοσιοποίηση της έρευνας του Οδυσσέα για τον Συνεργατισμό.
Ερώτηση κρίσεως: Γιατί κάποιες εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή δημοσιεύονται πριν καλά, καλά ολοκληρωθούν και άλλες καθόλου;

Το ζανίν του Αδάμου
Γιατί κάποια κόμματα αρνήθηκαν να παραλάβουν τη λίστα Γιωρκάτζη που ήταν έτοιμη, εκτυπωμένη και σφραγισμένη σε φάκελο για κάθε έναν βουλευτή; Την αρχή έκανε ο Φούλης που είπε πως το κόμμα του θα διαβάσει την λίστα όταν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής με την Αλληλεγγύη να συμφωνεί αλλά και τον Νικόλα Παπαδόπουλο σχεδόν να… υπερθεματίζει. Μόνο ο Άντρος Κυπριανού αποδέχτηκε χωρίς ενδοιασμό να παραλάβει ολόκληρη η κομματική ομάδα του ΑΚΕΛ τους φακέλους. Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα δημόσια ότι η πρακτική που ακολούθησαν τα προαναφερόμενα κόμματα ήταν άκρως αντίθετη με τα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνήσει για την παραλαβή της λίστας. Το έντονο σκηνικό προκάλεσε και την έκρηξη του προέδρου Αδάμου που ακούστηκε να ζητά όσοι θέλουν να παραλάβουν την λίστα να την πάρουν και όσοι δεν την θέλουν να την αφήσουν. Και την ίδια στιγμή, σε άπταιστα κυπριακά να αναφωνεί, εκφράζοντας τον κάθε ταλαίπωρο τηλεθεατή που παρακολουθούσε την… συζήτηση: «Θα με κάμουν να πάθω ζανίν δαμέσα δα ρε κουμπάρε».


Η Λερναία Ύδρα και η Ηράκλεια υπουργός
Με το ζανίν σίγουρα έγινε ο αγανακτισμένος μας Πρόεδρος ο οποίος με το γλαφυρό του διάγγελμα χθες βράδυ αντεπιτέθηκε για τη διαφθορά. Και κατηγόρησε όλους τους άλλους. Αναμενόμενο; Λόγω χώρου δεν θα επεκταθώ σήμερα στα όσα ανέφερε και στην πολιτική ευθύνη που ανέλαβε με ευκολία μπορώ να πω, δύο μάλιστα φορές. Προς το παρόν αναμένω με τεράστια αγωνία το κοινό... διάγγελμα με την Έμιλυ. Η αγωνία μου φούντωσε μετά την εξαγγελία της Ηράκλειας υπουργού στο twitter ότι σήμερα θα εξαγγείλει «την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο για να αντιμετωπίσουμε τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς». Εγώ αν ήμουν η διαφθορά και μόνο με αυτό το tweet θα έτρεχα να βρω καμιά σπηλιά στις Πλάτρες να κρυφτώ. Για να δούμε τι θα ακούσουμε...

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση