ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η θεά Ρέα, το σφαγείο και ο Οδυσσέας που όλα τα σφάζει

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η θεά Ρέα, σύμφωνα με την μυθολογία καθόριζε τη ροή των πραγμάτων (Ρέα=αυτή που ρέει). Η σύγχρονη Ρέα Γεωργίου και γενική λογίστρια του κράτους φαίνεται πως με τον τρόπο της καθόριζε τη ροή πολλών πραγμάτων σε σχέση με το πολύκροτο σφαγείο του συζύγου της.

Μπορεί όλοι σχεδόν να ζητούν σήμερα την παραίτησή της αλλά χωρίς τη δική της συμβολή ούτε το σφαγείο θα λειτουργούσε, ούτε κρέας θα είχαμε να φάμε, ούτε τα λύματα που το σφαγείο επεξεργάζεται (ακόμα και από άλλα σφαγεία) θα έρεαν και δεν θα σκάλωναν και να μας έπνιγαν. Τώρα που ο κύριος της κυρίας Ρέας απειλεί να κλείσει το σφαγείο του, που είναι φορτωμένο παρανομίες, να δω ποιος θα φροντίζει να ρέουν και να λειτουργούν τα πράγματα στον πολύ ευαίσθητο τομέα των σφαγών και των βρομερών λυμάτων.

Φαίνεται πως τελικά η Ρέα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να λειτουργεί το σύστημα μετά σφαγεία και τα λύματα.
Τώρα τρέχουν όλοι να αποτρέψουν τερματισμό της λειτουργίας του σφαγείου για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και αλυσιδωτές επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους. Τελικά η Ρέα φαίνεται ότι κρατούσε κάτι πολύ περισσότερο από την ισορροπία στο σφαγείο του συζύγου της, εποπτεύοντας και τον αδελφό της που είναι ο ελεγκτής του διάσημου σφαγείου. Κρατούσε την ισορροπία σε ολόκληρο το σύστημα. Και όλα έρεαν ομαλά.

Φαίνεται πως αυτό γνώριζε και ο Οδυσσέας - Τσακ Νόρις όταν το 2015 τσακώθηκε άγρια με τον Χάσικο, τότε υπουργό Εσωτερικών, που είχε θέσει θέμα ασυμβίβαστου με την Γενική Λογίστρια Ρέα, σε σχέση με τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη του σφαγείου Cypra. Τότε ο Χάσικος κατήγγειλε τις παρεμβάσεις του Οδυσσέα-Τασκ Νόρις ότι με τον τρόπο που γίνονταν θα οδηγούσαν σε μπλοκάρισμα της κυβερνητικής απόφασης για ενοικίαση του σφαγείου της Κοφίνου.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο Χάσικος στο ΡΙΚ : «Πριν λίγες μέρες μου έστειλε επιστολήο γενικός ελεγκτής λέγοντας σταμάτα ό,τι κάμνεις με τη διαδικασία προσφορών του σφαγείου για ενοικίαση. Γιατί να σταματήσω κύριε; Δεν δικαιούσαι ούτε να ενοικιάσεις ούτε τίποτε. Αγνοούσε ότι υπήρχε απόφαση δικαστηρίου ότι δικαιούμαι να ενοικιάσω. Καλεί σύσκεψη με εκπρόσωπο της Γενικής Λογίστριας του υπουργείου Εσωτερικών της Νομικής Υπηρεσίας και ο ίδιος αυτοπροσώπως. Και πληροφορείται εκεί λέει ότι υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που μου επιτρέπει να ενοικιάσω. Μέσα σε ώρες βγήκε άλλο μονομερές διάταγμα από το δικαστήριο που να απαγορεύει στο κράτος να ενοικιάσει το σφαγείο Αν είναι δυνατόν. Και εκπρόσωπος εκεί της γενικής λογίστριας της συζύγου αυτού που ζητά το διάταγμα. Έλεος με αυτές τις διαπλοκές. Δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα ο γενικός ελεγκτής;»

Ο Χάσικος, γνωστός κι αυτός για την παρορμητικότητά του δεν έμεινε μέχρις εκεί. Σε συνέντευξη τύπου στο γραφείο του στις 9/12/2015 κατήγγειλε, όντας υπουργός Εσωτερικών, τη στάση της Γενικής Λογίστριας αλλά και του Γενικού Ελεγκτή. Όπως είπε η Γενική Λογίστρια κανονικά δεν έπρεπε να έχει καν δικαίωμα στην πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τα συμφέροντα του συζύγου της. Και διερωτήθηκε: Υπάρχει περίπτωση ο εκπρόσωποςτου Γενικού Λογιστηρίου να πάειστη συνεδρία και να επιδιώξει οτιδήποτε άλλο εκτός από τα συμφέροντα που ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζειότι εξυπηρετούνται για τηνπροϊστάμενη;»

Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ότι έκανε τα στραβά μάτια, αναφορικά με την εμπλοκή εταιρίας συμφερόντων του συζύγου της Γενικής Λογίστριας, Ρέας Γεωργίου, η οποία μπλοκάρει την πώληση και την ενοικίαση του χώρου του σφαγείου Κοφίνου, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν το σφαγείο που διατηρεί ο σύζυγος της Γενικής Λογίστριας.

Όλα αυτά στο 2015. Από τότε ο Οδυσσέας Τσακ-Νόρις που τα έχει βάλει με όλους τους θεσμούς και όλους τους υπουργούς δεν βρήκε τίποτε να πει. Ή μάλλον βρήκε. Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στη σύσκεψη της 3ης Δεκεμβρίου 2015 η Γενική Λογίστρια προσκλήθηκε και καθηκόντως εκπροσωπήθηκε αφού το θέμα αφορούσε δημόσια σύμβαση που εμπίπτει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του Γενικού Λογιστηρίου. «Επ’ αυτού ουδέν μεμπτό υπάρχει, έστω και αν ο σύζυγος της ενδιαφέρεται για την υπόθεση και στράφηκε με ένδικα μέσα κατά της Δημοκρατίας με το αιτιολογικό ότι παραλείπει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο περί κρατικών ενισχύσεων. Το μεμπτό θα υπήρχε αν η Γενική Λογίστρια παρίστατο η ίδια αυτοπροσώπως στη σύσκεψη. Αυτό είναι η δική μας άποψη και γι αυτό δεν θέσαμε οποιοδήποτε θέμα», ανέφερε.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έλεγε: «ενώ ο σύζυγος της Γενικής Λογίστριας προσέφυγε στα δικαστήρια και εξασφάλισε διάταγμα κατά του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Ιούνη του 2014, σήμερα ξαφνικά εγείρεται δήθεν θέμα για την Γενική Λογίστρια, την ίδια περίοδο που αυτή καθηκόντως πρωτοστατεί ως Πρόεδρος της ΚΕΑΑ στη διασφάλιση των συμφερόντων του Κράτους για την υπόθεση της Κόσιης και αποκαλύπτει το ετεροβαρές της συμφωνίας που είχε συνάψει ο Υπουργός. Η υποχρέωση του Υπουργού για τήρηση της νομιμότητας στο θέμα του Σφαγείου της Κοφίνου, αλλά και στα άλλα θέματα, πέραν από συνταγματική υποχρέωση του (επί τούτου έδωσε επίσημη διαβεβαίωση όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του), προκύπτει και ως αναγκαιότητα για σκοπούς δικής του προστασίας, αλλά κυρίως του θεσμού που υπηρετεί, ώστε να μην μπορούν να διατυπωθούν αιχμές ότι πράττει όπως πράττει, περιφρονώντας τους νόμους, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Σήμερα, ακριβώς πέντε χρόνια μετά που έχουν αποκαλυφθεί τέρατα, ο Οδυσσέας-Τασκ Νόρις σε ρόλο εξαγνιστή εντοπίζει ατασθαλίες στο σφαγείο-που και με τη δική του ευλογία ή απράξία μετατράπηκε σε μονοπώλειο. Και δηλώνει μέσω του εκπροσώπου του πως ανακάλυψε ότι «η υπό αναφορά ανάδοχος εταιρεία ανήκει σε άτομο συνδεδεμένο με αξιωματούχο του κράτους!»

Δεν είναι εκπληκτικό; Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, ανέχθηκε για πέντε χρόνια καραμπινάτη παρανομία για την οποία είχε δημόσια ενημερωθεί και προειδοποιηθεί. Ανέχθηκε εμπλοκή κρατικού αξιωματούχου σε ευαίσθητο πόστο και των παρανομιών του συζύγου της που οδήγησαν σε μονοωπλιακές καταστασεις  με τεράστιο κόστος στο κράτος. Τα ανέχθηκε όλα χωρίς να κάνει φασαρία, χωρίς να βγει να αναδείξει το θέμα όπως έκανε σε τόσες άλλες περιπτώσεις πολύ μικρότερης σημασίας, προκαλώντας φασαρία και σόου. Άφησε έτσι πολύ χώρο για να διατυπωθούν εις βάρος του «αιχμές ότι πράττει όπως πράττει, περιφρονώντας τους νόμους, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» που θα έλεγε και ίδιος.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση