ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τι τους πότισε ο Αναστασιάδης και δεν σταμάτησαν να χαμογελούν;

= ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κρασί, τα σουβλάκια και τα χαμόγελα

Με χαρά πήγαν και με περισσότερη χαρά έφυγαν το βράδυ της Τρίτης από το Προεδρικό οι αρχηγοί των κομμάτων. Όλοι ανεξαιρέτως. Σε βαθμό που να διερωτάται κάποιος τι τους πότισε ο μεγάλος Νίκος και βγήκαν με τόσο πλατιά χαμόγελα. Ιδιαίτερα όταν είδαμε ότι ο Στεφάνου κάθισε δίπλα από τον Χρίστου του ΕΛΑΜ από τη μία και δίπλα από τον Αβέρωφ του ΔΗΣΥ από την άλλη. Αλλά και ο πρίγκιπας Νικόλαος, μια χαρά τα πήγε με τον μεγάλο του αντίπαλο Μάριο Καρογιάν καθήμενοι δίπλα, δίπλα. 

Πάντως η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες ότι συζητήθηκε αρκετά η οικειότητα που έδειξε ο Στέφανος στον Χρίστου, τη στιγμή που το ΑΚΕΛ σνομπάρει τις κοινοβουλευτικές επιτροπές στις οποίες προεδρεύει ή συμμετέχει το ΕΛΑΜ. Όπως μου ανέφερε, στέλεχος σχολίασε πολύ έντονα την παρουσία του Στεφάνου δίπλα από τον Χρίστου αλλά και τα πειράγματα που έχουν ανταλλάξει. «Πώς γίνεται να μην πηγαίνει το ΑΚΕΛ στην επιτροπή για το δημογραφικό επειδή προεδρεύεται από το ΕΛΑΜ αλλά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ να μην έχει πρόβλημα να κάνει αστεία και να χαριεντίζεται με τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ;» φέρεται να έχει πει μεταξύ άλλων.

Πάντως πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο μου αποκάλυψε ότι κάποια από τα πειράγματα μεταξύ των αρχηγών και του προέδρου αφορούσαν και τις προεδρικές του 2023. Ωστόσο ο μεγάλος Νίκος και όλοι οι αρχηγοί κρατήθηκαν και δεν αναφέρθηκε κανένας, ούτε στα έγγραφα για το Κραν Μοντανά, ούτε στις κατηγορίες για διαπλοκή και όσα τους χωρίζουν. Γι’ αυτό και έφυγαν με χαμόγελο, όπως προσήλθαν. Το γλυκό κρασί τους ένωσε και μαζί με τα σουβλάκια τους απόλαυσαν και τα αστεία που ο καθένας έριξε στο τραπέζι «μόνο για οκτώ». Τουλάχιστον μέχρι την επομένη που άρχισε ξανά ο καυγάς, ακριβώς από εκεί που είχε μείνει.

Το κατά πόσον έχουν ακούσει τις τελευταίες κουβέντες, σε στυλ φιλικών παραινέσεων που τους είπε ο μεγάλος Νίκος, για στήριξη των μεταρρυθμίσεων, λίγο πριν το διαλύσουν και εγκαταλείψουν τον Λόφο, θα φανεί πολύ σύντομα. 

Οι εξετάσεις του Χατζηπαντέλα

Θύελλα προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Χατζηπαντέλας και προκλήθηκαν ήδη κινητοποιήσεις από οργανωμένους γονείς, χωρίς να είναι και οι μοναδικές. Αναμένονται και άλλες. Το ενδιαφέρον είναι που ο Χατζηπαντέλας προειδοποίησε πως αν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί δεν φέρουν αποτέλεσμα και μείωση των κρουσμάτων, θα ακολουθήσουν και άλλα, αυστηρότερα.  

Τώρα πια θα μετρηθεί και η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα του υπουργού Υγείας. Γιατί δεν μιλάμε πια για δηλώσεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αλλά για άσκηση ουσιαστικής πολιτικής. Ήρθε η ώρα της κυβέρνησης να πείσει ή να πιέσει αποτελεσματικά. Γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο, η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλο lockdown και οι νέες μεταλλάξεις που μόλις έχουν ανακοινωθεί μόνο απαισιοδοξία σκορπούν.

Δεν ξέρω εάν ο Χατζηπαντέλας θα ήθελε να συμβουλευτεί επί του θέματος τους επιστήμονες, άλλους ειδικούς και τους προκατόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είναι πολύ, πολύ καλά διαβασμένος γιατί ήρθε η ώρα να δώσει τις δικές του εξετάσεις. Τις δίνει ήδη. Και δεν έχει ούτε αυτός, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο τόπος την πολυτέλεια και την αντοχή να μείνει ανεξεταστέος.  

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση