ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το Safe Mode της κυβέρνησης και τα μαγικά του Φούλη

= ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σήμερα παίζονται όλα για όλα στη Βουλή και το πιθανότερο σενάριο είναι να ζήσουμε ένα... άγνωστο σενάριο. Εάν η επικίνδυνη αποστολή του Φούλη δεν αποδώσει, μέχρι χθες πάντως δεν φάνηκε να αποδίδει, και η ΕΔΕΚ δεν υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία μπαίνει αυτόματα σε Safe Mode και περιορισμένη λειτουργικότητα. Η διαφορά είναι πως το Safe Mode των υπολογιστών εύκολα διορθώνεται από έναν τεχνικό, στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί πολλά περισσότερα για να επανέλθει η κανονικότητα. Αν προσμετρηθεί και η τραγωδία της πανδημίας το χάος για το οποίο έχουν προειδοποιήσει οι Πετρίδης, Φούλης και άλλοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν φαντάζει καθόλου μακρινό σενάριο.

Ίσως ο Νίκαρος αυτή τη φορά να έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση όχι της προεδρίας του αλλά της ζωής του.

Ίσως ο Νίκαρος κληθεί να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση όχι της προεδρίας αλλά της ζωής του.

Τα μαθηματικά που έκανε χθες βράδυ ο Φούλης μετά τις φιλότιμες και έντονες προσπάθειές του να πείσει κυρίως τον Σιζόπουλο και τον Λιλλήκα, απλά δεν βγαίνουν. Το τελικό σκορ όπως καταγράφηκε χθες στο σημειωματάριο του Φούλη είναι 24 - 24. Με τις τρεις ψήφους της ΕΔΕΚ οι προϋπολογισμοί μόλις που θα εγκριθούν, οριακά, δίνοντας στο κυβερνητικό στρατόπεδο μια τεράστια νίκη.

Μια νίκη που δεν θα περιοριστεί μόνο στην έγκριση του προϋπολογισμού και το δρασκέλισμα της τρικλοποδιάς που βάζει το ΔΗΚΟ. Θα είναι μια νίκη η οποία θα επεκταθεί πολύ μακρύτερα αγγίζοντας τις λεπτές πολιτικές ισορροπίες εντός και εκτός Βουλής, με ξεκάθαρο πολιτικό κέρδος.

Όπως έλεγε Συναγερμικό στέλεχος, εάν περάσουν υπό αυτές τις συνθήκες οι προϋπολογισμοί, εκτός του ότι θα διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργικότητας του κράτους στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, θα υπάρξει άλλη μια άμεση νίκη. Θα διαλυθεί ο ρυθμιστικός ρόλος του ΔΗΚΟ με πολλαπλές συνέπειες και παρενέργειες σε μια ιδιαίτερη στιγμή του προεκλογικού»

Πάντως και στο ΔΗΚΟ φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη και έχουν ήδη αρχίσει οι αντιδράσεις ότι «το πείσμα μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ». Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες πως το κάπως απομακρυσμένο σενάριο που θέλει τον προϋπολογισμό να εγκρίνεται με τις ψήφους της ΕΔΕΚ θα προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις εντός του κόμματος. «Ήδη αιωρείται η κατηγορία κατά του Νικόλα ότι κατάφερε με το πείσμα του και χωρίς ψύχραιμη ανάλυση της πραγματικότητας να μετατρέψει σε ρυθμιστές τον Σιζόπουλο και το ΕΛΑΜ», μου είπε.

Στην (κλειστή) Πινδάρου τώρα, σχολιάζεται πως παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε χθες ο Φούλης, «ακόμα» δεν έχει αποδώσει και πολλά. Γι' αυτό και από σήμερα πρωί, πρωί, όπως με ενημέρωσε η Μάνταμ του Φούλη, άρχισαν νέα τηλεφωνήματα και νέες επαφές. «Αν και όλα δείχνουν ότι ο προϋπολογισμός μάλλον θα καταψηφιστεί με τις ψήφους της ΕΔΕΚ κανένας δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αν ο μεγάλος αρχηγός καταφέρει σήμερα να κερδίσει και άλλο χρόνο» μου είπε.

Όλοι αναμένουν ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μάλλον σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. Και λέω μάλλον σήμερα γιατί δεν αποκλείεται η ψηφοφορία να μετατεθεί αύριο για να αξιοποιήσει ο Φούλης τον χρόνο που θα κερδίσει για να κάνει τα... μαγικά του. Όπως μου έλεγε άτομο που γνωρίζει, υπό προϋποθέσεις η ΕΔΕΚ θα μπορούσε να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Και οι προϋποθέσεις αυτές είναι η ικανοποίηση κάποιων θέσεων που ο Σιζόπουλος έχει υποβάλει...

Κι αν αυτό συμβεί όλα αλλάζουν.

Για όλους...

--------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση