ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το ξύπνημα του Κωστάκη, οι πολυβιταμίνες και οι άλλοι

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τουλάχιστον εντυπωσιακό ήταν το «ξύπνημα» του Κωστάκη χθες, και η ανακοίνωση-παρέμβασή του για την αντιπαράθεση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή ήταν πρώτο θέμα σε πηγαδάκια δημοσιογράφων και πολιτικών. Όλοι είχαν να λένε για το πόσο έγκαιρα και άμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του τέως Γενικού Εισαγγελέα, τα οποία είναι αλήθεια δεν ήταν και τόσο καλολαδωμένα όσο βρισκόταν στη Νομική Υπηρεσία. Θυμάστε τη βραδύτητα με την οποία αντιμετώπιζε όλα τα θέματα και ιδιαίτερα κάποια. Αφού κάποιοι μέχρι σήμερα θεωρούν πως το «η ταχύτητα σκοτώνει» και το «σπεύδε βραδέως» ειπώθηκαν ειδικά για την περίπτωσή του.

Σε ένα πηγαδάκι χθες στη Λευκωσία υπήρχε έντονη συζήτηση για την παρέμβαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα, τα κίνητρά του και «την εμφανή προσπάθεια να προστατεύσει τους φίλους του». Γνωστός παράγοντας της Λευκωσίας σχολίασε ιδιαίτερα την «άμεση αντίδραση του Κωστάκη, κάτι που δεν βλέπαμε όταν βρισκόταν στη Νομική Υπηρεσία» και ακούστηκε να διερωτάται φωναχτά: «Τι πολυβιταμίνες να παίρνει άραγε; τι ενεργειακά ποτά αγοράζει; Να μας πει και εμάς που τα έχουμε ανάγκη».

Με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια στόχευσε ο Κώστας Κληρίδης με την πρότασή του. Αν του βγει...

Πέραν όμως από την εντύπωση που προκάλεσε η άμεση και κάπως απότομη παρέμβαση του Κωστάκη, ενδιαφέρον έχουν και οι αναγνώσεις που γίνονται για την ουσία της παρέμβασής του. Στο ίδιο πηγαδάκι, στο οποίο συμμετείχε και πολιτικός και δημοσιογράφος, αναφέρθηκαν δύο σενάρια για την ανάγκη που έσπρωξε τον τέως Γενικό να δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη πρόταση.Το ένα αφορά τον φίλο του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις ο οποίος φαίνεται να οδηγείται με σιγουριά στο Ανώτατο και η παρέμβαση σκόπευε στην ακύρωση μιας τέτοιας προοπτικής.Το άλλο αφορά τον άλλο του φίλο πρίγκιπα Νικόλαο τον οποίο στην ουσία η παρέμβαση Κωστάκη σώζει από τον αυτοεγκλωβισμό του στον κυκεώνα που προκάλεσε με το κάλεσμα να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους λόγω των φακέλων που ζητούσε (τώρα πια δεν τους ζητά άμεσα) ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις.

Όπως λέχθηκε στο προαναφερθέν πηγαδάκι, τα μαθηματικά έδειξαν ότι υπάρχει η πιθανότητα ο ΔΗΣΥ και τα μικρά κόμματα μαζί με τους τρεις βουλευτές που αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ να καταφέρουν να υπερψηφίσουν τους προϋπολογισμούς έστω και οριακά, κάτι που θα σημαίνει τεράστια και ολέθρια ήττα για τον πρίγκιπα. Διότι έτσι χάνεται οριστικά ο λεγόμενος ρυθμιστικός ρόλος του ΔΗΚΟ, κάτι που ανατρέπει και τις ισορροπίες αλλά και τις συμφωνίες με το ΑΚΕΛ.Ακόμα και σε περίπτωση που οι ψήφοι του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ και ίσως των Οικολόγων και κάποιων άλλων πετύχουν να καταψηφιστούν οι προϋπολογισμοί το πλήγμα για τον πρίγκιπα θα είναι, σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανάγνωση, ακόμα χειρότερο. Και αυτό γιατί οι αντιδράσεις χιλιάδων ΔΗΚΟϊκών, δημοσίων υπαλλήλων και άλλων που θα μείνουν απλήρωτοι και δεν θα λάβουν επιδόματα και συντάξεις έχουν αρχίσει. Μάλιστα, όπως λέχθηκε, κάποιοι δεν αστειεύονται καθόλου. Μία από τις ατάκες που ακούστηκαν πρόσφατα στο ΔΗΚΟ είναι πως ο πρίγκιπας κατάφερε με τα καπρίτσια του όχι μόνο να αποψιλώσει το τρίτο σε μέγεθος κόμμα αλλά και να καταστήσει ρυθμιστή στη Βουλή το... ΕΛΑΜ. Κάτι που πολλοί ΔΗΚΟϊκοί, όχι μόνο ψηφοφόροι αλλά και στελέχη με τίποτα δεν του το συγχωρούν.

Ο τρίτος της παρέας, στο προαναφερθέν πηγαδάκι υποστήριξε πως ο Κωστάκης με την πρότασή του στοχεύει με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: να προστατεύσει και τον Οδυσσέα και τον Νικόλα αλλά και να επαναφέρει στο προσκήνιο τον εαυτό του, με μια πρωτοβουλία από την οποία ο ίδιος δεν έχει και τίποτα να χάσει. Αν του βγει όμως το πολιτικό, αν μη τι άλλο, όφελος θα είναι σίγουρο.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι εάν θα του βγει. Γιατί, όπως ακούω και στον Λόφο και στην Πινδάρου αλλιώς τα βλέπουν τα πράγματα. Και πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση, ίσως και πριν από τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση