ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Φίλε Κυριάκο, με το ουζάκι θα τσιμπήσω λίγη Νεκρή Ζώνη

ΠΕΜΠΤΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα ο Μητσοτάκης τον ρώτησε -στα πλαίσια πάντα της ελληνικής φιλοξενίας- τι θα τον κεράσουν και ο τούρκος Πρόεδρος απάντησε “ένα ουζάκι κι ένα κομματάκι απ τη νεκρή ζώνη, ευχαριστώ”.

Δεν απειλούμε την Ελλάδα, αν δεν μας απειλήσει. Ερντογάν

Για να του την σπάσουμε πάντως το ουζάκι δεν του το σέρβιραν με ελληνική φέτα αλλά με κυπριακό χαλούμι! Και μάλιστα ΠΟΠ (που είναι καλύτερο από το ΡΟΚ). Πέραν της πλάκας, η ιστορική αυτή επίσκεψη αφήνει ταυτόχρονα λόγους αισιοδοξίας μα και προβληματισμού.

Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα ήταν σίγουρα θετική και για τις δύο χώρες δημιουργώντας νέες προοπτικές και ευκαιρίες στην περιοχή μας. Από την άλλη αν η απόφαση είναι πως το Κυπριακό δεν θα αποτελεί πλέον τροχοπέδη στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας τότε για εμάς τα πράγματα γίνονται σαφώς δυσκολότερα. Και αν τα συνδέσει κάποιος με την πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μας αφαιρεθεί το Βέτο τότε τα σύννεφα απ το βορρά γίνονται κατάμαυρα και ο κίνδυνος πιο ξεκάθαρος ακόμη και από ατάκα του Χριστοδουλίδη.

Συνεδρία των Συντεχνιών της ΑΗΚ αύριο με την απειλή πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα κάνουν απεργία και θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι. Δεν ξέρω πλέον πώς να χαρακτηρίσω την συμπεριφορά της ΑΗΚ και των Συντεχνιών της καθότι μπορεί να μην υπάρχει λέξη στην ελληνική γλώσσα που θα μπορούσε να αποδώσει αυτά που νιώθει ο ταλαίπωρος καταναλωτής. Θυμίζω όμως στον αρμόδιο Υπουργό τη δέσμευση του για φωτοβολταικά για όλους. Όχι για 6000 νοικοκυριά. Για όλους. Και όχι αύριο, χθες. Ώστε κανείς να μην μπορεί να μας απειλήσει πως θα μας αφήσει χωρίς ρεύμα. Ώστε η ασυδοσία δεκαετιών να τερματισθεί.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αρχίζουν να φωνάζουν για παρέκκλιση των συμφωνηθέντων στο θέμα του οδικού δικτύου Ακάμα. Ο αρμόδιος Υπουργός επισκέπτεται τα έργα και μας δηλώνει πως όλα είναι μέλι γάλα και ακριβώς όπως είχαν συμφωνηθεί. Ο πρόεδρος σε ένα -ξεκάθαρο- άδειασμα του Υπουργού διατάζει πάγωμα των εργασιών και διερεύνηση πιθανών ατασθαλιών. Ο αρμόδιος Υπουργός κάνει ξαφνικά στροφή 180 μοιρών και μιλά για διάφορα λάθη, χωρίς όμως να κατονομάζει υπεύθυνους ή να επιρρίπτει ευθύνη στον οποιοδήποτε. Πώς να το εκλάβουμε αυτό άραγε; Να θεωρήσουμε πως εμμέσως πλην σαφώς έχει αναλάβει εκείνος προσωπικά την ευθύνη; Ή να θεωρήσουμε πως, με ένα κλείσιμο του ματιού, θα ακούσουμε την κλασική ατάκα “this is Cyprus”; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση