ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Γιουροβίζιον, ΑΠΟΕΛ, Χάματσος και Αββακούμ

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγο μετά που το ΑΠΟΕΛ ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Κύπρου ο Χάματσος εμφανίστηκε στην εκπομπή για τη Γιουροβίζιον ντυμένος με μπλε κοστούμι και τεράστιο κίτρινο παπιγιόν. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Μητσοτάκης, Ερντογάν, Χριστοδουλίδης, Ολγκίν, Τατάρ, συναντήσεις επί συναντήσεων σε όλα τα μέτωπα. Για αυτές τις εξελίξεις και για ένα νέο σκάνδαλο που διαγράφεται στον ορίζοντα, μην χάσετε την αυριανή στήλη.

Πόνος μην μας εύρει μακάρι, πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι! Μαριάννα Σάττι, τραγουδίστρια

Σφάχτηκαν χθες στον αέρα της τηλεόρασης του Αλφα ο Σολωμού του ΔΗΚΟ με τον Γεάδη του ΕΛΑΜ. Αφορμή ήταν η ερώτηση του πρώτου προς τον δεύτερο αν έχει ποτέ χαιρετήσει ναζιστικά. Η αιτία βέβαια είναι πολύ βαθύτερη και αφορά τη μάχη που θα γίνει μεταξύ των δύο κομμάτων για την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές.

Πάντως στις φωνές του Γεάδη, ο Σολωμού παρατήρησε πως τέτοιες συμπεριφορές μας περιμένουν αν μεγαλώσει κι άλλο το ΕΛΑΜ.

Τι να πω τώρα κύριε Σολωμού. Αν μεγαλώσει θα την έχετε σίγουρα και εσείς την ευθύνη σας. Και -πιστέψτε με- ο τρόπος να τους κερδίσετε δεν είναι με τον Μακάριο και τον Σπύρο Κυπριανού. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί έφυγαν με δόξες και τιμές, με στάδια, νοσοκομεία και δεκάδες δρόμους ο καθένας στο όνομά του. Ασχοληθείτε περισσότερο με το σήμερα και αυτούς που δυσκολεύονται να παρέχουν τα απαραίτητα στην οικογένειά τους.

Το ΔΗΚΟ πάντως σταμάτησε λίγο πριν μας πει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έβαλε ο Μακάριος και ο Κυπριανού. Φρόντισε όμως ο Σιζόπουλος να κάνει τη δήλωση της χρονιάς λέγοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ πώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας έβαλαν «οι διασυνδέσεις του Βάσου Λυσσαρίδη».

Ναι, του Βάσσου που ήταν κολλητός με τον Καντάφι (τον Καντάφι που έστειλε μεγάλο μέρος του οπλισμού που χρησιμοποίησαν οι τούρκοι στην εισβολή) και που στα συλλαλητήρια του το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Το ότι σαν χώρα έχουμε χάσει επαφή με τη λογική το έχουμε εμπεδώσει, έχει όμως τεράστια σημασία να μην χάσουμε και επαφή με την αλήθεια. Σας παρακαλώ…

Πολύωρες καταθέσεις χθες στην ανακριτική επιτροπή από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και τον ιερομόναχο Πορφύριο, ενώ σήμερα θα καταθέσουν οι άλλοι 3 εμπλεκόμενοι μοναχοί. Τα πράγματα πάντως έχουν πάρει μια τροπή μη ανατρέψιμη όπου όλοι βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα όλων, αφού δεν κατέστη δυνατή η συνθηκολόγηση και ο συμβιβασμός. Η έκταση που πήρε η υπόθεση κάνει πολύ δύσκολο το κουκούλωμα της -παρά την παρουσία κουκουλοφόρων- αφού είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνο με εκκλησιαστικά παραπτώματα αλλά και με ποινικά αδικήματα.

Χθες πάντως ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος άφησε και υπονοούμενα για μια περίεργη συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα στον Ταμασσού Ησαΐα και τον τότε μητροπολίτη Πάφου -και νυν Αρχιεπίσκοπο- Γεώργιο. Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, προνοούσε αναβάθμιση του Νεκτάριου μετά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, μα για άγνωστους λόγους τελικά δεν προχώρησε.

Τι να πω τώρα; Φαίνεται πως τα τρυφερά μου αυτάκια έχουν πολλά να ακούσουν ακόμη σε αυτή την ιστορία που ταλανίζει τη νήσο των αγίων και των αγρίων. Πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι. Πόνος μη μας εύρει, μακάρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση