ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η φυγή του Ιωάννου, η υπουργοποίηση Αδάμου και ο οδοστρωτήρας

= ΤΡΙΤΗ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πότε φεύγει ο Ιωάννου;

Σας έγραφα τις προάλλες για τον ανασχηματισμό που βρίσκεται προ των πυλών. Μπορεί ο Κούσιος να επαναλαμβάνει καθημερινά ότι ο Πρόεδρος δεν ασχολείται με το θέμα αλλά οι δικές μου πληροφορίες άλλα λένε. Ότι έχει ήδη κάνει την μικρή του λίστα και ότι περιμένει τις εξελίξεις για να προχωρήσει. Και οι εξελίξεις που αναμένει είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για εκλογή του προέδρου της Βουλής και η συνάντησή του με του αρχηγούς των κομμάτων. Λογικά το θέμα του ανασχηματισμού θα πρέπει τέλος της ερχόμενης εβδομάδας με αρχές της μεθεπόμενης να έχει ξεκαθαρίσει.

Παράλληλα ο Αναστασιάδης προσπαθεί να κρατήσει για ακόμη λίγο χρόνο τον Ιωάννου στο υπουργείο Υγείας μέχρι να ελεγχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό η πανδημία. Κάτι που δεν αποκλείεται να το επιτύχει παρά τις αναφορές σε ΜΜΕ ότι ο Ιωάννου αποχωρεί πολύ σύντομα από το πόστο του.

Όπως μαθαίνω Αναστασιάδης-Ιωάννου έχουν μιλήσει δύο φορές για την αποχώρησή του και έπεται και μία τρίτη και καθοριστική κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μου έλεγε ότι η πρόβλεψή της είναι πως ο Ιωάννου έχει ακόμα λίγο χρόνο στο Υπουργικό. Το θέμα όμως αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η υπουργοποίηση Αδάμου και το ΑΚΕΛ

Το όνομα του Αδάμου Αδάμου επανήλθε πανηγυρικά στη δημοσιότητα ως υποψήφιου για το υπουργείο Υγείας. Ενώ ο ίδιος έχει διαψεύσει ότι έχει προσεγγιστεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα δημοσιεύματα δεν είναι αβάσιμα.

Στο μυαλό του Ανασασιάδη και στη μικρή του λίστα βρίσκεται το όνομα του Αδάμου Αδάμου ο οποίος χαίρει γενικής εκτίμησης. Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισής του για υπουργοποίηση. Του ζητήθηκε και στο παρελθόν αλλά η άγρια και κοφτή προσέγγιση του από το ΑΚΕΛ, με προειδοποίηση μάλιστα ότι αν τολμήσει και μπει σε υπουργικό Συναγεριμικής κυβέρνησης θα βρει το κόμμα που τον ανέδειξε μπροστά του, τον έκανε να αρνηθεί αμέσως και ευγενικά την πρόταση.

Τώρα βεβαίως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο Αδάμου, μετά από μια σύντομη θητεία στην προεδρία της Βουλής και την τρίτη του θητεία ως βουλευτής του ΑΚΕΛ, βρίσκεται εκτός πολιτικής σκηνής. Την Πέμπτη εκλέγεται ο πρόεδρος της νέας Βουλής και ο ίδιος θα βρεθεί στο σπίτι του «έτοιμος για νέες προκλήσεις», όπως σημειώνει άτομο που τον γνωρίζει πολύ καλά.

Η πρόταση από τον Αναστασιάδη εάν δεν έχει ήδη πάει κοντά του, θα πάει σύντομα και ο Αδάμου θα βρεθεί ξανά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Να υπακούσει την καρδιά του και να συμβάλει άλλη μια φορά προσφέροντας στην κοινωνία και την πατρίδα του όπως το κάνει για δεκαετίες ή να ακούσει την αντιπολιτευτική προτροπή του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε βουλευτής για τρεις θητείες;

Το ΑΚΕΛ φρόντισε πάντως μέσω στελεχών του να στείλει στον Αδάμου ξεκάθαρο μήνυμα ότι αν αποφασίσει μετά την πορεία του με το ΑΚΕΛ να συμπορευθεί με την κυβέρνηση θα κριθεί από τον λαό του ΑΚΕΛ…

Πρόκειται για μια πιο κομψή αναφορά του οδοστρωτήρα που επιστράτευσε ο Δημήτρης Χριστόφιας κατά του Γιώργου Λιλλήκα.

--------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση