ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η γυναίκα και ο αδελφός του Καίσαρα

=ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέος πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι διορίστηκε ο κύριος Κόμπος. Όχι ο Υπουργός Εξωτερικών, αυτός τακτοποιήθηκε. Μιλάμε για τον αδερφό του. Και κάπου δέθηκε το στομάχι μου κόμπο. Φαινόμενο -ένα από τα πολλά δυστυχώς- άκρατου νεποτισμού ή απλώς μια σατανική σύμπτωση ακόμη;

Τι να πούμε λοιπόν για τους κόμπους; Ότι δεν λύνεται κόβεται ή έστω διορίζεται.

Το τρωτό μου σημείο είναι που είμαι Κριός. Στέφανος Κασσελάκης

Θα πάει πολύ μακριά αυτή η βαλίτσα αξύριστέ μου Νίκο; Διότι ναι, έχω ακούσει θετικά σχόλια για τον αδερφό του Υπουργού, όμως και εσύ πρέπει να έχεις ακούσει τη γνωστή ρήση που λέει “η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια”! Το ίδιο ισχύει και για τον αδερφό του Καίσαρα.

Όταν νιώσεις πως η πολιτική σκηνή στην Κύπρο είναι θλιβερή, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να νιώσεις λίγο καλύτερα: να ρίξεις μια ματιά προς Ελλάδα μεριά, οπότε και θα αναφωνήσεις “ευτυχώς, υπάρχουν και χειρότερα”.

Ένα άθλιο υπονοούμενο και μια εξίσου άθλια αντίδραση. Ο Αυτιάς -ο γνωστός εμετικός Αυτιάς- έκανε ένα χυδαίο σεξουαλικό υπονοούμενο στον τηλεοπτικό αέρα για τον Κασσελάκη και την επικείμενη στράτευση του, με σχόλια για το “τι μέλλει γενέσθαι στο γυμναστήριο του στρατώνα” και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές. Σαφέστατα καταδικαστέο το εφηβικό χιούμορ άλλης εποχής που έκανε ο Αυτιάς, αλλά δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από τον συγκεκριμένο.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως προέρχεται από την πλευρά του Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνουμε ανωτερότητα κύριε Κασσελάκη και αφήνουμε τους τηλεθεατές, ή τους εργοδότες, να επιλέξουν την τιμωρία. Όταν απαιτούμε απόλυση όσων τα λεγόμενα μας ενοχλούν, τότε ρίχνουμε τον εαυτό μας σε ένα επίπεδο εξίσου χαμηλό. Κόκκινη κάρτα λοιπόν και στους δύο. Κρίμα…

Και αφού αναφερθήκαμε στον Κασελάκη να σημειώσουμε πως σήμερα παντρεύεται στην Αμερική τον σύντροφο του Τάυλερ -και όχι Τέηλορ (ράφτη) όπως τον αποκαλεί με τα λιγοστά αγγλικά του ο δήμαρχος Βόλου κύριος Μπέος-.

Φωνή λαού, οργή Θεού. Έτσι, παρόλο που Κεραυνός δεν έδειχνε ιδιαίτερη διάθεση για οποιαδήποτε μέτρα που θα ανακούφιζαν τον κύπριο καταναλωτή, εντούτοις η διογκούμενη λαϊκή αγανάχτηση σπρώχνει την Κυβέρνηση στο να εξαγγείλει σήμερα μέτρα κατά της ακρίβειας. Αναμένουμε να τα ακούσουμε και θα τα σχολιάσουμε αύριο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα μέτρα θα είναι πιο ουσιαστικά από ότι, για παράδειγμα, η μείωση του ΦΠΑ στο αλάτι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση