ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Κανάρη, το 1821 και το ΑΚΕΛ

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Χατζηπαντέλας εναντίον Κανάρη (όχι του Μπουρλοτιέρη του 1821, αλλά της Υπουργού Υγείας). Η νέα Υπουργός δήλωσε πως αφού ο κόσμος συνεχίζει να επισκέπτεται τις Πρώτες Βοήθειες σημαίνει πως ο θεσμός των Εφημερευόντων Ιατρείων, όπως προνοούνται στο ΓΕΣΥ, μάλλον είναι αχρείαστος. Ο Χατζηπαντέλας έγινε έξαλλος, της είπε να μην βιάζεται να κρίνει και ακούστε τι της θύμισε ο αθεόφοβος: πως ο Τάσσος είχε βιαστεί να χαρακτηρίσει σαν μεγάλο σκάνδαλο το Νέο Γενικό Νοσοκομείο, μια εντύπωση που τελικά αποδείχθηκε -με στοιχεία- εσφαλμένη.

Άκου όμως πράγματα που μαθαίνουμε στα γερατειά μας: παρά τα όσα έλεγαν οι κακές γλώσσες για ξέπλυμα ρωσικών κεφαλαίων, για μαύρες σακούλες Μιλόσεβιτς, για χρυσά Διαβατήρια και πολλά άλλα, το σοβαρό σκάνδαλο του τόπου μας -για τον Τάσσο- ήταν το νέο νοσοκομείο. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του πολιτικού.

Μια αδικία από την οποία επωφελούμαστε εμείς ονομάζεται τύχη. Μια αδικία από την οποία επωφελείται κάποιος άλλος ονομάζεται σκάνδαλο. Λουί Ντουμούρ, Γάλλος συγγραφέας.

Στο ΑΚΕΛ το μεγάλο άγχος είναι πως τα ποσοστά Μαυρογιάννη ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Εκεί όμως δεν θα υπάρξουν ξανά ούτε ψήφοι δυσαρεστημένων Συναγερμικών, ούτε όσων κεντρώων φοβόντουσαν τον Χριστοδουλίδη σαν άτομο με ακραίες θέσεις στο Κυπριακό. Το στοίχημα λοιπόν για τον Στεφάνου είναι να μπορέσει το ΑΚΕΛ αυτόνομα να σταματήσει την συρρίκνωση των τελευταίων ετών. Είναι αυτό εφικτό; Θα δείξει…

Όλοι γνωρίζουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Αβέρωφ Νεοφύτου για το well being του Τραπεζικού μας συστήματος, αλλά προσφάτως η αλεπού της Αργάκας -η αγαπημένη μας αλεπού- δείχνει μεγάλο ζήλο για τα τεκταινόμενα στον Ακάμα και μάλιστα κατέθεσε πρόταση τροποποίησης του νόμου που αφορά την επισκεψιμότητα των αγροκτημάτων της περιοχής.

Μερικές κακές γλώσσες -κακές και φαρμακερές- εξέφρασαν καχυποψία ως προς τις προθέσεις Αβέρωφ καθότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ενός τεράστιου αγροτεμαχίου, κάτι που εύλογα θα μπορούσε να δημιουργήσει -σε κανονικές χώρες- βάσιμες υποψίες για τα οποιαδήποτε κίνητρα και για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η Κύπρος δεν συγκαταλέγεται στις κανονικές χώρες, αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί και ιδιαίτερα. Το αναφέρουμε έτσι απλά, χάριν συζήτησης.

Κατόπιν μεγάλων πιέσεων -ιδίως από Συναγερμό και ΑΚΕΛ- ο Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα ιδιωτών και εταιρειών που χορήγησαν την προεκλογική του εκστρατεία. Στη λίστα βρίσκουμε μέχρι και εταιρεία που έδωσε 200.000 ζεστά ευρωπουλάκια! Τελικά, λεφτά υπάρχουν και μπορεί να στα δώσουν χωρίς να ζητήσουν κανένα απολύτως αντάλλαγμα: φτάνει να είσαι νέος, συμπαθητικός και με μειλίχιο έως μυστηριώδες χαμόγελο. Αν μάλιστα πετύχεις να μην διαφωνείς με κανένα, ακόμη καλύτερα.

Θυμίζουμε πως παρά τις γενναιόδωρες εισφορές χορηγών και υποστηρικτών του ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν είχε στον ήλιο μοίρα ή για να ακριβολογήσουμε δεν είχε γραμμένο στο όνομά του ούτε καν ένα αυτοκίνητο, έστω και σαραβαλάκι. Η εισήγηση του Ονασαγόρα είναι ο μικρός Νίκος να προσεγγίσει το μεγάλο Νίκο -που έχει διασυνδέσεις με εισαγωγείς αυτοκινήτων- ώστε να του βρει κάτι οικονομικό και με ευκολίες αποπληρωμής.

Φήμες ότι ο Φούλης έψαχνε τη λίστα με όσους έκαναν εισφορά στον Χριστοδουλίδη, για να βρει αν εκεί υπήρχε το όνομα του Αναστασιάδη, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Στην έντυπη Καθημερινή της Κυριακής ο Ονασαγόρας σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το Πόθεν Έσχες στελεχών της Κυβέρνησης. Θα γελάσει κάθε πικραμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση